Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To stary chłop można powiedzieć, a gorzej jak dziecko... MFy tanieją, NH tanieje z resztą wszystko tanieje tylko fendt jd i zetor stoi w miejscu .. no i ursus xx34 jakby zdrożał ostatnio.

Opublikowano

No właśnie nie wiem. Reno ares czy case mx wszędzie widać, a tanie.

Opublikowano

Nie wiem czy takie tanie, za ładnego aresa też trzeba położyć, te tanie to niestety trupy, nie wiem jak z MXem, bo za bardzo się nimi jeszcze nie interesuje ale myślę że podobnie.

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-renault-7514-z-ladowaczem-zamiana-CID757-IDDPSgS.html

Przystepna cena. 

@Ursus932 Masz chyba nie daleko może warto podjechać, zobaczyć? 

Dwa lata temu jak szukałem ciągnika w grę wchodził tylko Zetor. Sporo ich oglądałem, same trupy do 30 tyś zł. Z czystej ciekawości pojechałem obejrzeć jedną Renie bo była 30 km od domu i po oględzinach zmieniłem zdanie, na drugi dzień odrazu ją kupiłem. Nie żałuję decyzji. 

- silnik MWM, oszczędny w paliwie

- rewers mechaniczny, skrzynia 12x12, z wałkiem wom niezależnym. 

- prostota wykonania, oraz jakoś na duży plus. 

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

to czemu te glupie chlopy kupuja stare fetory ??  chyba pijane sa ??  

gdzies widzialem dane co naprawde sie sprzedaje z uzywanych ciagnikow     tygodnik-rolniczy-gdyby wycielo

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/technika/Jakie-ciagniki-uzywane-sa-najpopularniejsze-wsrod-polskich-rolnikow/

sam mam oczywiscie zetora i smieje sie z buuulu duuupy innych.........

ze niby ktoś ma ból o starego zetora ?

Opublikowano
7 godzin temu, andrzej612b napisał:

A od kiedy zetory 62xx szły na nasz rynek , no pierwsze słyszę . 

Niewiem jaki rocznik ale pobliski skr miał 6211. Do dziś jest w tamtej wsi u rolnika

Opublikowano

Cała seria była dostępna w kraju 62 nie cieszyły się u nas popularnością. Zetor jest tani w naprawie tylko do serii 52-77. Seria 53-73 tania już nie jest np. koszt jednej przesuwki z synchronizatorem to ponad tysiąc.

Do tura w starszej serii trzeba zlikwidować poprzeczny siłownik i zastąpić wzdłużnym, mocno wydłuży to życie sworznia.

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

to czemu te glupie chlopy kupuja stare fetory ??  chyba pijane sa ??  

Ja to widzę tak. Jak ktoś był przyzwyczajony całe życie na Ursusach pracować to jemu skok na Zetora robi już dużo. Najważniejsze aby wszystko było mechaniczne. Mam przykład w domu,teść przed 70 i mamy 2 ursusy, Belarusa i Zetora. Zetor kupiony bo z turem i mechaniczny a i tak ja nim robię i brakuje mi rewersu. Chciałem żeby kupić jakiegoś John Deera albo Renówke ale taki człowiek boi się takich kombinacji,jeżeli do tego dochodzi rewers to on nie wie jak używać. Kombajn, kolejna zaje****a maszyna na gospodarstwie...Bizon, kto robi? Oczywiście ja bo on ma problemy z płucami. Ja wolałbym Claasa dominatora,ale nie bo drogi i nie zna jego obsługi. A co najważniejsze bo blisko bylo do kółka jechać kupić bizona. Takich ludzi jest bardzo dużo i jestem pewien że ten "strach" przed nowoczesnością i wygodą jest główną przyczyną tego, że ludzie nie kupują zachodnich tylko Zetory i Ursusy. Jeżeli mogę się mylić to mnie poprawcie 😀 Nie mam jeszcze 30 lat a czuje się jakbym od małego robił tymi ciągnikami, a przeskok mam właśnie z Zetora serii 3320 na ursusa c-4011 i 360-3p

Opublikowano

Jest dokładnie tak jak piszesz, sam znam wielu co szuka 360 zamiast jakiegoś starszego case czy renowki. Zresztą ja sam też chętnie bym kupił zetora 7745 ale nie położę za niego 50 tysięcy bo nie jest wart tych pieniędzy dlatego również rozglądam sie za zachodnimi które za podobną kwotę oferują znacznie wiecej możliwości 

Opublikowano

image;s=644x461  

Co powiecie na taki rozsiewacz? 

Wygląda ładnie na fotce ,ale czy ktoś z was pracuje lub pracował podobnym?

Na moje potrzeby w zupełności by wystarczył ,tylko chodzi mi tylko o obsługę i jakość.

Zna ktoś tego handlarza ? Stara Wiśniewka.

Opublikowano

aha,to gdzieś blisko Ciebie?

Warto wierzyć temu sprzedającemu?

Jeszcze nie dzwoniłem do niego bo nie wiem czy się wyrobię obejrzeć tego sprzęta.

Nie chciałbym tracić całego dnia na niepotrzebne przejażdżki.

Opublikowano
33 minuty temu, KlimekPL napisał:

Jest dokładnie tak jak piszesz, sam znam wielu co szuka 360 zamiast jakiegoś starszego case czy renowki. Zresztą ja sam też chętnie bym kupił zetora 7745 ale nie położę za niego 50 tysięcy bo nie jest wart tych pieniędzy dlatego również rozglądam sie za zachodnimi które za podobną kwotę oferują znacznie wiecej możliwości 

U mnie jest tak, że ja gospodarką nie mogę zarządzać,bo jak?zięć i się ma rządzić? Jeżeli udałoby się nawet kupić coś zachodniego i zaczęłoby się psuć to cała wina że się popsuło byłaby moja. Ostatnio jałówki na wbc sprzedaliśmy to wg teścia na żywa wagę lepiej się opłaca,ale ja mu mówię ze to zależy od klasyfikacji,ale że on pierwszy raz tak handlował to pojęcia o tym nie ma i dla niego to nowość i już tak nie chce sprzedawać,nie wytłumaczysz mu że byki inaczej wychodzą a inaczej jałówki tak samo czy to rasowy czy mieszaniec. Jego siostrzeniec szukał Renówki z tych starych, za jakiś czas ja się dowiaduje że nagle szuka już Ursusa. Bo teść najlepszy doradca

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Mój ojciec też ma 3p i raczej go na nic juz nie zamieni. Ale kombajn tylko zachodni, żadnych bizonów. Przekonał się na claas-ie, że nawet stary zachodni to jednak inna liga.

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Ja to widzę tak. Jak ktoś był przyzwyczajony całe życie na Ursusach pracować to jemu skok na Zetora robi już dużo. Najważniejsze aby wszystko było mechaniczne. Mam przykład w domu,teść przed 70 i mamy 2 ursusy, Belarusa i Zetora. Zetor kupiony bo z turem i mechaniczny a i tak ja nim robię i brakuje mi rewersu. Chciałem żeby kupić jakiegoś John Deera albo Renówke ale taki człowiek boi się takich kombinacji,jeżeli do tego dochodzi rewers to on nie wie jak używać. Kombajn, kolejna zaje****a maszyna na gospodarstwie...Bizon, kto robi? Oczywiście ja bo on ma problemy z płucami. Ja wolałbym Claasa dominatora,ale nie bo drogi i nie zna jego obsługi. A co najważniejsze bo blisko bylo do kółka jechać kupić bizona. Takich ludzi jest bardzo dużo i jestem pewien że ten "strach" przed nowoczesnością i wygodą jest główną przyczyną tego, że ludzie nie kupują zachodnich tylko Zetory i Ursusy. Jeżeli mogę się mylić to mnie poprawcie 😀 Nie mam jeszcze 30 lat a czuje się jakbym od małego robił tymi ciągnikami, a przeskok mam właśnie z Zetora serii 3320 na ursusa c-4011 i 360-3p

Sytuacja taka sama jak u mnie z ojcem, dobrze że nie ma nic do gadania 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, rocknrollnik1 napisał:

aha,to gdzieś blisko Ciebie?

Warto wierzyć temu sprzedającemu?

Jeszcze nie dzwoniłem do niego bo nie wiem czy się wyrobię obejrzeć tego sprzęta.

Nie chciałbym tracić całego dnia na niepotrzebne przejażdżki.

20 parę km

2 godziny temu, 6465 napisał:

@bratrolnika ucho (pierwej sort)  od sołtysa już jest u mnie. 

Ty już wstał?

Wały rozładowane?

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Ursus932 napisał:

A te zachodnie to mają złote tłoki 😏fakt jest tam tych bajerów ale nie każdemu potrzebne

Tak patrzę również 914 i pochodne bo już pisałem że potrzebuje w najbliższym czasie dwa ciągniki ,jeden mniejszy do tura A drugi do cięższych prac polowych ,właśnie 914 lub podobne Ale najpierw wolał bym coś pod tura

Można mieć koreański i jeszcze kilka innych . A od kiedy zetor jest Polski 

Zetory dobre a te starsze nawet bardzo dobre ale drugi raz bym nie kupił za te "normalne pieniądze" w jakich zetory chodzą, no chyba że forterre typu 11441 bo one mają jeszcze dość sensowne ceny 

Opublikowano
11 godzin temu, danielursus3p napisał:

To stary chłop można powiedzieć, a gorzej jak dziecko... MFy tanieją, NH tanieje z resztą wszystko tanieje tylko fendt jd i zetor stoi w miejscu .. no i ursus xx34 jakby zdrożał ostatnio.

Case mx też tanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v