Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ta z olx jeszcze zdj tura muszę dołożyc. Skrzyna 12x12 rewers mechaniczny. Są belki wom

TUr ma swoją hydraulikę 

42 minuty temu, mf362 napisał:

Z tyłu ma belki czy nie ma wyjścia na womu i tuza?

Na olx coś widziałem podobnego? Jaka tam jest skrzynia biegów?

Edytowane przez jacek3773
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, akooo napisał:

To za takie stare ursusy tyle piniendzy?

Widziałeś ile chcą za c-328 / 330 po 12 tyś do 19 tyś za co tyle  dać bez prawa do rejestracji to nawet 8 tyś .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, soltys48 napisał:

Kranik od paliwa ma zajebiaszczy🤣

Widac ze chlop wie co dobre i nie zaklada byle jakiego kulowego

Uzytkuje 1012 ale mimo tego na pierwszy rzut oka zastanawialem sie od czego taki kranik

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

Dobre wytrzymałe ciągniki to i w cenie. Tylko mądrze trzeba użytkować. Ludzie np na emki narzekają że to i śmo i jeszcze coś a stryjek ma od nowości z 86 chyba i mówi że on tam do silnika jeszcze nie zaglądał a robiła coś na ponad 20 ha i to długi czas bez pomocy. @galan99

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Tak rządzi k**wa może sąsiad 🤦‍♂️

@jacek3773 zluzuj majty albo idź popracuj fizycznie i nie udawaj bystrego

Każdy może sobie wybierać jaki chce, to tak jak z kobietą, jeden bierze szczupłą inteligentną blondynkę z małym przebiegiem a drugi grubego babochłopa z przekreconym licznikiem 🙆‍♂️ 

przywaliłeś jak łysy grzywką o kant kuli, jak  będziesz  tak  szukał to i kawalerem do koca będziesz i ciągnika nie znajdziesz, ideałów nie ma, a im bliżej ideału tym bardziej się ceni, jak chcesz perełkę to napisz do Martinflashgordon na yt on ci coś pewnego z danii sprowadzi, z Dunką w gratisie 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Spokojnie, wszystko ok

Ma kasę to może go cieszą proste rzeczy 👍

powiedział ten który za  50 tyś nie umie ursusa znaleźć, a by kupił ładnego zachodniego 

36 minut temu, soltys48 napisał:

Kranik od paliwa ma zajebiaszczy🤣

nie do zdarcia, wiadomo że nie pocieknie 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Tu to chodzi o dostepnosc i koszt czesci

Duzo osob sie boi zachodnich ciagnikow

A co do ursusow ja moge smialo powiedziec ze 1012 jest skrzywdzonym traktorem

Teraz dostęp do części jest , koszty też nie są jakieś wielkie. Wiadomo coś kosztuje ale za luksus się płaci

• Like 1
Opublikowano

o dostępność to się nie martwić, co najwyżej koszt, ale według mnie jaka jest logika gdzie np koszt części do zachodniego jest np 4 razy większy niż do polskiego, skoro jakość części do polskiego jest 4 razy niższa, jeszcze doliczyć czas i koszty grzebania, żyjemy w czasach gdzie ja mając katalog części ( do 90% zachodnich można bez problemu kupić) wpisuję numer części 90% części mam za 2 dni pod drzwiami, chyba że chodzi o jakiejś pierdoły typu rzeczony zamek do drzwi czy osłonkę, jak szukałem do kabiny akcesoriów to znalazłem na e-bay, wysyłka do tygodnia z raichu, tylko jak ze wszystkim można wpaść na minę, jak np Marcin Stoker z yt który kupił Rozwalonego mf z rzadkiej serii i tu rzeczywiście jest skarbonka, ale prawda jest taka że jak człowiek chce do ideału doprowadzić polską 4kę lub 6tkę to też 30 tys jak nie więcej położyć musi, jak ja w swoim powiem kolokwialnie gracie bym chciał zrobić na orginał blacharkę i kabinę to by mnie wyszło 6-7 tys, teraz wystarczy zobaczyć ile kosztuje blacharka i wyposażenie kabiny do 6stki, na porządnych częściach może by wyszło z 4 tyś tylko wszystko do pomalowania. Jak to ktoś powiedział Do odważnych świat należy, tak samo jak z Matką mojej Lubej z koronką tłumaczysz, podajesz statystyki, co mówią lekarze, a i tak tępo będzie wierzyła w to co w telewizji puszczają 

Opublikowano
22 minuty temu, Baks00 napisał:

To znaczy? 

Opublikowano
15 minut temu, igor10246 napisał:

o dostępność to się nie martwić, co najwyżej koszt, ale według mnie jaka jest logika gdzie np koszt części do zachodniego jest np 4 razy większy niż do polskiego, skoro jakość części do polskiego jest 4 razy niższa, jeszcze doliczyć czas i koszty grzebania, żyjemy w czasach gdzie ja mając katalog części ( do 90% zachodnich można bez problemu kupić) wpisuję numer części 90% części mam za 2 dni pod drzwiami, chyba że chodzi o jakiejś pierdoły typu rzeczony zamek do drzwi czy osłonkę, jak szukałem do kabiny akcesoriów to znalazłem na e-bay, wysyłka do tygodnia z raichu, tylko jak ze wszystkim można wpaść na minę, jak np Marcin Stoker z yt który kupił Rozwalonego mf z rzadkiej serii i tu rzeczywiście jest skarbonka, ale prawda jest taka że jak człowiek chce do ideału doprowadzić polską 4kę lub 6tkę to też 30 tys jak nie więcej położyć musi, jak ja w swoim powiem kolokwialnie gracie bym chciał zrobić na orginał blacharkę i kabinę to by mnie wyszło 6-7 tys, teraz wystarczy zobaczyć ile kosztuje blacharka i wyposażenie kabiny do 6stki, na porządnych częściach może by wyszło z 4 tyś tylko wszystko do pomalowania. Jak to ktoś powiedział Do odważnych świat należy, tak samo jak z Matką mojej Lubej z koronką tłumaczysz, podajesz statystyki, co mówią lekarze, a i tak tępo będzie wierzyła w to co w telewizji puszczają 

Oryginalne, znaczy lepsze

Zastosowanie oryginalnej części zamiennej to gwarancja jakości, której udziela producent. Ich proces produkcji od samego początku nastawiony jest na spełnienie rygorystycznych norm jakości. Co więcej, są one opracowywane z myślą o konkretnej maszynie, a więc idealnie będą współpracowały z pozostałymi podzespołami. Jest to zdecydowanie najwyższa forma dbałości o nasz sprzęt, która dodatkowo pozwala na utrzymanie wysokiej wartości maszyny na rynku wtórnym, o ile oczywiście naprawa zostanie odpowiednio udokumentowana.

Niestety jakość kosztuje i to słono. Rolnicy często zgłaszają nam ceny oryginalnych części zamiennych, jako oderwane od rzeczywistości. Jednak trzeba pamiętać, że wyprodukowanie bardzo wysokiej jakości części zamiennej jest droższe, aniżeli tańszego zamiennika. Dodatkowo na cenę wpływa gwarancja wiarygodnego producenta, czy chociażby obowiązek wieloletniego magazynowania części zamiennych, nawet do leciwych maszyn.

Opublikowano
47 minut temu, Baks00 napisał:

Tu to chodzi o dostepnosc i koszt czesci

Duzo osob sie boi zachodnich ciagnikow

Nie ma sie co bać, wszystko można  dostać aby kasa była.

Opublikowano

6465 o katalog pytaj na agrobuch

Lukasz3991 napisał:

@slawek74 Ogólnie to też do Ciebie mam w pytę daleko, ale żeby napisać Ci pw to odblokuj skrzynkę najpierw.

tylko ja z apki nie wiem jak wyczyścić skrzynkę 🤣 na walone pełno ty wiadomości ''firmowych'' z agro foto

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v