Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Bo to chyba wersja chmielowa, tam wentylator jest 110cm.

Albo 115, nie pamietam już. A stara leszczyna to tez kilka dobrych metrów wysokości.

5 minut temu, Agrest napisał:

Ile cieczy w leszczynie dajesz?

Do 700l, zależy tez od wielkości liścia.

8 minut temu, Agrest napisał:

Jaka tu jest pompa, comet?

Tak, comet ids 1400

8 minut temu, Agrest napisał:

No i czym to ciągasz

Tamta jeździ z JD 5500N (zdjęcia są w mojej galerii), a to to jeszcze nie wiadomo, jestem w trakcie poszukiwania. 

Opublikowano
17 minut temu, Grzechooo napisał:

U mnie na półce leży taka z claasa i mam jeszcze ruską nsz32 ale ta z claasa ma w sobie filtr i łożyskowany wałek z kołem pasowym a co za tym idzie można poszaleć z obrotami. I teraz tak jakbym użył silnika 5kw i tą pompę która ma 40l/min. to jaki rozdzielacz użyć? do wyboru mam rozdzielacz z c330 ten co był na błotniku, rozdzielacz dwusekcyjny z kombajnu buraczanego(takiego ciąganego international chyba), i jeszcze mam jakis rozdzielacz chyba z cyklopa ale nie wiem czy sprawny.

rozdzielacz ma mieć większą przepustowość czyli więcej litrów na minutę niż pompa wytłoczy. Jak będzie mniejsza przepustowość ,będzie silnik dusić,gdyż olej nie da rady przejść przez rozdzielacz [tak  ,, na piechotę'']  

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Sąsiad w c330 to nigdy nie czyścił wymieniał filtra podnośnika

Jak mu powiedziałem że takie coś istnieje to zdziwiony był , ale nie odkreci bo ktoś wcześniej jakieś śruby dziwne wkręcił , nie podejdzie ani nasadka , jakieś wyslizgane łby

Tych śrub się nie rusza wcale.Zdejmujesz ten metalowy pierścień z drutu i obudowa filtra wychodzi do tyłu tylko trochę trzeba siły użyć bo tam jest oring na obudowie która wchodzi w korpus skrzyni

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, KaMel napisał:

Tamta jeździ z JD 5500N (zdjęcia są w mojej galerii), a to to jeszcze nie wiadomo, jestem w trakcie poszukiwania. 

I radzi sobie dobrze?

Dużo ha tych orzechów?

Kombajn masz?

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Sąsiad w c330 to nigdy nie czyścił wymieniał filtra podnośnika

Jak mu powiedziałem że takie coś istnieje to zdziwiony był , ale nie odkreci bo ktoś wcześniej jakieś śruby dziwne wkręcił , nie podejdzie ani nasadka , jakieś wyslizgane łby

Tam powinna być taka "agrafka" z drutu i po jej ściągnięciu powinna zejść obudowa, czasem młotkiem trzeba trochę "poklupać".

Opublikowano

w c330 do filtra hydrauliki nie trzeba żadnych śrub odkręcać tam tylko taki niby seger druciany wyjmuje się.

stempos1980 napisał:

U mnie jak łuparki robią sami na wałek do ciągnika to zakładają pompy od cyklopa więc spokojnie da radę i rozdzielacz 40 l też wystarczy.I to nie jest łupane drewno z lasu tylko drewno jabłoniowe i karpy z nich i dają radę tylko konstrukcja i siłownik też musi być moca

Siłownik mam jebitny z deta chyba, a silnik chcę elektryczny żeby maszyna była niezależna od ciągnika.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Agrest napisał:

I radzi sobie dobrze?

Bez problemu. Nie zrusza ziemi (tylko trzeba pamiętać o włączeniu napędu), ale tez pryskam z prędkością 4-8kmh, wiec dosyć powoli.

28 minut temu, Agrest napisał:

Kombajn masz?

Tak, grabimy tez mechanicznie

Edytowane przez KaMel
Edycja
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

U mnie na półce leży taka z claasa i mam jeszcze ruską nsz32 ale ta z claasa ma w sobie filtr i łożyskowany wałek z kołem pasowym a co za tym idzie można poszaleć z obrotami. I teraz tak jakbym użył silnika 5kw i tą pompę która ma 40l/min. to jaki rozdzielacz użyć? do wyboru mam rozdzielacz z c330 ten co był na błotniku, rozdzielacz dwusekcyjny z kombajnu buraczanego(takiego ciąganego international chyba), i jeszcze mam jakis rozdzielacz chyba z cyklopa ale nie wiem czy sprawny.

Ile ta nsz32 ma wydajności? 

31 minut temu, mf362 napisał:

Mocy brakuje im ,

Trzeba by  kiedy spytać jak chodzi gdybym sie widział 

Opublikowano

To jest ten co Ursus932 nie zdążył?

Ile to ma koni? Kurna jakie to głośne, telepie w kabinie na boki, i co się mu tam na desce żarzy?

Jak patrzę to case jx70 by go bardzo szybko objechał w tej podkładance.

Opublikowano

Czyli w granicach 1500 ma w granicach 50l wydajności. Jak wygląda sytuacja przy ns25?

12 minut temu, jahooo napisał:

NSZ32 ma 32cm3 na jeden obrót , 1000obr/min to 32 tys cm3 czyli 32litry, maksymalne obroty to coś koło 1500-1800 i około 50-55l/min wydajność

Aha a jak wygląda sytuacja przy na 25

7 minut temu, Agrest napisał:

Ile to ma koni? Kurna jakie to głośne, telepie w kabinie na boki, i co się mu tam na desce żarzy?

Będę się widział z właścicielem to jak nie zapomnę spytam co i jak

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

A te nasze czy Zetory nie są zmęczone życiem?Tak samo albo jeszcze gorzej.A co do części do naszych ciągników to jest dramat nie części

A te do zachodnich to jakiej jakości? 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Agrest napisał:

Case niby taki niepozorny ale robotę robi silnik na obr wchodzi , a dopiero jak z turbo jx ,90/95

A te 914 /934 to takie mułki czołgi Chinka na desce rozdzielczej nic dobrego nie wróży

Edytowane przez mf362
Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Bo to wyjebane, wyjechane , jednak szwagier miał rację💪, dobrze że nie pojechali 😉 uff pieniądze sobie leżą w banku 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Bo to wyjebane, wyjechane , jednak szwagier miał rację💪, dobrze że nie pojechali 😉 uff pieniądze sobie leżą w banku 

Jak większość łursusów😉

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

W banku u szwagra na koncie albo kasetce

Niestety w tej cenie perełki nie będzie

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ostatnio co innego żeś mówił

Bo dwa filmy z pracy obejrzałem 😉 ten i z talerzówką, a już mi chcieli za 45 to sprzedać jak ogarną 🙆‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Case niby taki niepozorny ale robotę robi silnik na obr wchodzi , a dopiero jak z turbo jx ,90/95

A te 914 /934 to takie mułki czołgi Chinka na desce rozdzielczej nic dobrego nie wróży

Jx 70 też ma turbo. Silnik tylko 3,2. Ale to najcichszy ciągnik jaki posiadam.  Iveco jest bardzo ciche względemnwgryzającego się w uszy perkinsa.

Choć 6 perkins w landińcu też była cicha względem 4 czy 3.

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

W banku u szwagra na koncie albo kasetce

Niestety w tej cenie perełki nie będzie

U mnie na koncie 😉 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jx 70 też ma turbo. Silnik tylko 3,2. Ale to najcichszy ciągnik jaki posiadam.  Iveco jest bardzo ciche względemnwgryzającego się w uszy perkinsa.

Choć 6 perkins w landińcu też była cicha względem 4 czy 3.

Jest moc turbo pije turbo żyje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v