Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

U mnie z skr-u też na Śląsk jeździli po wapno, przez sezon zimowy wozili 40-stkami , jak rano wyjeżdżali to wieczorem wracali 😀

Bo my a wy to chyba podobna odległość na Śląsk 😊, byłem koło Bolesławca oglądać ciągnik, daleko do Ciebie? 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 to kawałek jechałeś ile ze 300km w jedną? 

To nie ten Bolesławiec 🤦‍♂️ jakieś 100 km 

16 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ponad 30 km będzie 🤔Bolesławiec to już bliżej Wieruszowa

Ty bliżej Złoczewa? 

Opublikowano
18 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ponad 30 km będzie 🤔Bolesławiec to już bliżej Wieruszowa

są 2, jeden na zachód od Wrocławia i duża mieścina i takie zadupie w łudzkim  w powiecie wieruszowskim (EWE) 

23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Bo my a wy to chyba podobna odległość na Śląsk 😊, byłem koło Bolesławca oglądać ciągnik, daleko do Ciebie? 

jakieś 150-200km  odemnie i od @Sylwekx25, a do tego bliższego po 30 km 

Opublikowano

Myślałem że był na Dolnym Śląsku.  Tak jest komis z maszynami rolniczym z 5ha w tym z hektar ciągników.  Przejeżdżam tam czasami jadąc A4 do Zgorzelca.

Opublikowano
14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

O to to , między Złoczewem a Wieluniem

To tam gdzieś te oszusty co kiedyś za prasą widmo byłem 

Opublikowano

Uj wie, dawne czasy ponad 10 lat, jakiś dziwne ogłoszenia w tamtej okolicy, kombajny rekord albo prasy , jedziesz umówiony a tam takiego adresu ni ch*ja, jak zajechalismy to jeszcze 3 rolników z całej Polski szukało, a tel już milczał 🙆‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Uj wie, dawne czasy ponad 10 lat, jakiś dziwne ogłoszenia w tamtej okolicy, kombajny rekord albo prasy , jedziesz umówiony a tam takiego adresu ni ch*ja, jak zajechalismy to jeszcze 3 rolników z całej Polski szukało, a tel już milczał 🙆‍♂️

To nie wiem , może gdzieś bliżej Złoczewa bo w mojej bliskiej okolicy nie spotkałem się z takim przypadkiem. 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Człowiek z moich stron pojechał pracować do Bydgoszczy. Dostał polecenie - pojechac traktorem i przyczepą do Zamościa. Trzy razy pytał  kierownika, czy na  pewno traktorem ma tam jechać. Jak nie było go dwa dni na bazie, zgłosili zaginięcie. Trzeciego dnia zadzwonił spod Lublina, że paliwo się skończyło, a on nie ma kasy, żeby tankować i co robić. A firmie chodziło o Zamość koło Bydgoszczy - to jakieś 30km. Ciągnik wrócił za parę tygodni na Starze  i przyczepa z tyłu.

Znam podobną historię, też kazali człowiekowi jechac bizonem do zamościa, zrobił prawie 600 km ale na miejsce dojechał, potem sie okazało że nie ten zamość

Opublikowano
41 minut temu, Sylwekx25 napisał:

To nie wiem , może gdzieś bliżej Złoczewa bo w mojej bliskiej okolicy nie spotkałem się z takim przypadkiem. 🤔

No ja akurat pod samym Złoczewem wylot na Wieluń, ale z gadki miejscowych było kilka takich akcji  w okolicy

39 minut temu, Baks00 napisał:

Kiedys znajomy poszukiwal,,obudowy do kosiarki"-znalazlem dzis na zlomie (30zl dalem)jak przywiozlem mu i wyjmowalem troche sie zdziwilem.....

20201214_143137.jpg

Ale że co, bo tu słabo widać ,  zdjęcie było robić z otwartym bagażnikiem 🤦‍♂️

Opublikowano
Ursus932 napisał:

41 minut temu, Sylwekx25 napisał: To nie wiem , może gdzieś bliżej Złoczewa bo w mojej bliskiej okolicy nie spotkałem się z takim przypadkiem. 🤔 No ja akurat pod samym Złoczewem wylot na Wieluń, ale z gadki miejscowych było kilka takich akcji  w okolicy

To rzeczywiście oszust jakiś bo na wylocie ze Złczewa na Wieluń przy DK45 nigdy żadnych maszyn ani kombajnów na sprzedaż nie widziałem 🤔. Po drugiej strony miasta przy trasie w kierunku Lututowa to czasem gość ma parę ciągników czy innych rzeczy na sprzedaż ale same zachodnie.

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Znam człowieka, bajek by nie opowiadał, premii to z rok na oczy nie widział. Z moich stron dużo osób pojechało w tamte strony

Nic dziwnego że znał Zamość jako Zamość a nie Zamość koło Bydgoszczy 😀

Ja znam taką historię jak facet pojechał wozem gdzieś w strony Werbkowic, a że lubiał wypić a kobyła zawsze do domu przywiozła to nie miał się o co martwić. Jechał wieczorem i zasnął. Budzi się, kobyla stoi koło znaku. Facet czyta i uwierzyć nie może, przeczytał Łódź i mówi do kobyły: gdzieś ty mnie zawiozła. Okazało się że to był Łotów, taka wioska mała po drodze

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v