Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, Steyerek8100 napisał:

Jedno koło to tam nic najlepsze że 2 koła na raz odleciały i pękła w środku jakby nożem uciął Oś w wersji puzzle edition dla chętnych 😎

nie dalej jak wczoraj ktoś się chwalił tutaj że pospawał i jest ok, może będzie chętny😋

40 minut temu, Ursus932 napisał:

Do takigo to bym musiał całkiem wszystkie maszyny kupić, i po co 3 m jak 2,2 czy 2,5 też zrobisz , tymko parę godzin dłużej 🤷‍♂️

a pomyśl że te pare godzin własnie mógłbyś spędzić z kobitą, albo przyszłym potomkiem...

Opublikowano
31 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ja naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak tyle ha obrabiać szejsiuntkom 🙆‍♂️🙆‍♂️ przecież to robota do zajebania 🤔

Mówisz, że czasy nie pewne... Ale nie inwestujesz w środki trwałe, których w razie czego nie sprzedasz tylko w ciągnik i maszyny, które sprzedasz i mało nie stracisz. 

Maszyny 2.2, 2.5 do ciągnika 80 koni? A ic pan w .uj 🙆‍♂️🤣 strata paliwa 😏

Wstajesz rano, pierwsze co trza kujnąć 😋 bo wieczorem nie będziesz miał siły , ogarniasz zwierzęta, wsiadasz w 60 z UG3 i w pole, tak do 12 bo wracasz na kawę, sypiesz sruty bydłu, dalej do wieczora orka 😉 obiad jesz na kolacje, obrządek i spanie 🤷‍♂️4 ha można położyc w dzień 😉 siewy to już z górki 💪 

Śwagier a już miałem Ci dać numer do siostry🤦‍♂️ a Ty mi się śmiejesz z maszyn🙆‍♂️, nie chcem takiego szwagra 😁

19 minut temu, lamboEVO100 napisał:

Co na tych 40 ha uprawiasz ? 

Jakieś 25 ornego, reszta trawy 

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

nie dalej jak wczoraj ktoś się chwalił tutaj że pospawał i jest ok, może będzie chętny😋

a pomyśl że te pare godzin własnie mógłbyś spędzić z kobitą, albo przyszłym potomkiem...

Słuchaj puki młoda, piękna to tak 😋

Opublikowano
36 minut temu, soltys48 napisał:

Na większości używanych starszych ciągników nie straci

Miało być dużo nie straci, źle napisałem :)

6 minut temu, Ursus932 napisał:

Śwagier a już miałem Ci dać numer do siostry🤦‍♂️ a Ty mi się śmiejesz z maszyn🙆‍♂️, nie chcem takiego szwagra 😁

Wez pomysł inaczej, jak dasz numer, to Ci 3 metrowe maszyny do tego naszego 120 konnego nabytku będę pozyczal za darmo 🤣🤣🤣

8 minut temu, Ursus932 napisał:

4 ha można położyc w dzień

A kiedy tu się na spokojnie wysrac? 😎😎😅😅

Opublikowano
13 godzin temu, izydor6280 napisał:

jak dobrze pamiętam to prorok też kupił 2.4 i jakoś tam ta 360 sobie radziła

Ważne że uwlecze to sześćdziesiątka,tylko na jakim biegu ?  Ważne że podniesie,ale jak przyjdzie suchszy rok to trzeba ze 100 lub 200 kg dorzucić i co wtedy ?    A przyjdzie to podnieść pod górkę,a przyjdzie ,   a przyjdzie przez błoto przejechać   [przyjdzie przejechać 👀],a przyjdzie. Do talerzówki potrzebna jest prędkość i dodatkowa masa ,przy nie sprzyjających warunkach.  Wypowiadam się tylko według własnych doświadczeń. Ciągnik siedemdziesiąt kilka koni z napędem ciąga 2,1 m z walem rurowym,i to był przemyślany zakup .   Jeżdżę bieg wyżej niż orka,i dopiero przy tej prędkości robi dobrą robotę . A jeśli chodzi o myjkę,nie pier... się,albo kup używkę z gwarancją,albo wydaj na najtańszy sprzęt z serii profesionalnych,bo co CI po gwarancji jak będzie nowa ta za 800 zl . I póżniej kutwa małe gówno zepsuje się z kilku miesięcznej serii ,a oczywiście reszta ok,i będzie leżało to na kopie wraz z innymi ,,przemyślanymi inaczej ''    'sprzętami, i będziesz łaził naokoło i się potykał naście lat ,aż sprawa dojrzeje i krokodylem wwalisz to dobro na pakę śmieciarzom  .Weż na krechę,w roku rata ze 250 miesięcznie,i niech sąsiada żal d*pę ściska jak robota idzie.   Trzeba 20 minut to 20, 1,5  godziny ok. ,bez ustanku.  Przerabiałem  temat z myjkami i mam ich 5 a w tym 4 ,,chodzące''[chłodnicę myć ok] i jedna CHODZĄCA .   Się kutwa toto wala,bo   armatura od jednej do drugiej w ogóle nie pasuje a wywalić żal bo ,,chodzi''

Opublikowano
8 godzin temu, TheraRolnik napisał:

On chce krajowego a nie zagrabanicznego 👍

No i przodek rozje...ny bo tura ma ;)

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A widzisz jakie czasy nie pewno, dzisiaj rolnictwo a jutro może trza będzie szukać roboty 😉

Sam widzisz, może trzeba będzie do roboty iść a po robocie do północy i całe weekendy w ciągniku? 40ha to 120 koni minimum jak piszą, u nas też kupił koleś 90 koni jelonka nówka, ach co to miało nie być po przesiadce z zetora 7211, pojawiła się prasa z nożami, gruber, pług obrotowy i jelonek okazał się za mały i chodzi z rozsiewaczem i rozrzutnikiem 6t a kupili używkę ok 130koni i robota idzie.... 

Opublikowano
38 minut temu, daron64 napisał:

Telenowela z ursusem ciągle trwa?

trwa,końca nie widać

38 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A kiedy tu się na spokojnie wysrac?

ręczny do oporu,potem gonić traktor ile sił w nogach

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A jaki kupiłeś?   jak trafię na mine🤔, ja tam nie wiem na co zwrócić uwagę w tych zachodach, te handlarze to tylko picują szroty 🤷‍♂️nawet taki @Agrestto pewnie dzieciństwo spędził w kabinie "lepszych" niż ursus a wdepnoł z Landinim 

miny są wszędzie, nawet u dealerów 

1 godzinę temu, lamboEVO100 napisał:

Ale jaki czego udział bo jak ma 30 ha łąk ekologicznych to nie dziwne że 60 wyrabia.

ja mam 20 i już ciężko c360 jest a w 4 kawałkach to mam właściwie, a dowiedziałem się że od przyszłego roku może mi 12 jeszcze dojść 

57 minut temu, Morion napisał:

Co myślicie o takim sprzęcie? Ewentualne naprawy dużo droższe od MTZ-ów? I czy części w ogóle dostępne są?

https://www.olx.pl/oferta/fendt-108-s-z-oryginalnym-ladowaczem-CID757-IDHeomT.html

jak sprawny i w miarę zadbany to wszystkie te mtz przechodzi ( chyba że ruski co chwila remontować) sąsiad ma 102 i to jest idealny zastępnik c360, jedyną "wadą" jest to że jest lekki i do uprawy się nie nadaje, ale do łąk to jest bajka, zwrotniejszy, żwawszy i pali tyle samo albo mniej jak 3p, o tych 108 też słyszałem dobre opinie

• Like 1
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-platforma-bdf-zabudowa-kontener-CID5-IDHkTaS.html Oglądam ogłoszenia i taki pomysł mi wpadł, jakby na takiej ramie zbudować przyczepę? stosunkowo tania baza na dość ładną przyczepę, co myślicie o takim pomyśle? robił już ktoś takie manewry?

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Wstajesz rano, pierwsze co trza kujnąć 😋 bo wieczorem nie będziesz miał siły , ogarniasz zwierzęta, wsiadasz w 60 z UG3 i w pole, tak do 12 bo wracasz na kawę, sypiesz sruty bydłu, dalej do wieczora orka 😉 obiad jesz na kolacje, obrządek i spanie 🤷‍♂️4 ha można położyc w dzień 😉 siewy to już z górki 💪 

https://m.cda.pl/video/224481e6

coś jak z tym połączeniem do pracy ☺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v