Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@griga - rozczarowałeś mnie. Myślałem, że jakiś siewnik, opryskiwacz a Ty jakiś traktorek ogrodniczy wrzucasz :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Wszystko zależy od ceny i lokalizacji. 2.2m to za dużo. Jak z wałem to nawet.myslac przyszłościowo to jakieś 1.6m by mi było potrzebne. Tzn tak myślę, bo pług mam 4x14".

Od Ciebie blisko-okolice Mielca🤪

1 godzinę temu, Narko napisał:

Ramion brak, cena 2200zl.

Masz to  w PL?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

@sumek666 patrzaj, kolega po biznesie, możesz wymienić poglądy

https://www.olx.pl/oferta/sloma-konopna-konopie-siewne-CID757-IDH7Moi.html

@6465 pług dla Ciebie,  o ile ciągnik się nie zesra 😉

https://www.olx.pl/oferta/kverneland-vario-4-skibowy-obrotowy-CID757-IDH7IuG.html

Mój Papaj ciąga akpila  km180 HP.  To I tego może by ruszył.  Dla mnie koło musi być po środku nie z tyłu. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Dlaczego? Wydaje mi się że koło z tyłu to najlepsza opcja, zawsze równo trzyma głębokość.

Kurcze a wogóle Ty szukałeś pługa czy coś pokręciłem?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Dlaczego? Wydaje mi się że koło z tyłu to najlepsza opcja, zawsze równo trzyma głębokość.

Kurcze a wogóle Ty szukałeś pługa czy coś pokręciłem?

No nie pokręciłeś, szukam cały czas ale coś prostego i taniego.  Mam działki przy ogrodzeniach i tam po prostu się nie odorze. 

Mam dobrego kolegę co mi pożycza w zależności który akurat ma wolny.  Akpil km80 albo k180hp. 

Opublikowano

No właśnie odorzesz. Ja mam kolo z boku i idzie ugniatając miedzę. Czyli od ogrodzenia nie odorzesz bo zawadzisz.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 6465 napisał:

Na zabezpieczeniu hydraulicznym to bajka. 

Ja mam i nie tylko ze  słupica się do tyłu odchyla i na boki też , to jak zahaczy jakiś kamień to się cofnie i go pod spód podważy i wyzuci na wierzch,nie to ze coś się urwie to jeszcze kamień z 60kg na wierz wywali.Nie tylko zabezpiecza przed uszkodzeniem ale i kamienie na wierzch wywala.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

https://www.agriaffaires.pl/uzywany-sprzet/ciagnik-rolniczy/40084007/deutz-fahr-agrotron-6-0.html

Co myślicie o takim egzemplarzu? Realne te godziny na liczniku?

Są tu jacyś posiadacze tego modelu?  Jak to bajgla?

Przebieg jak najbardziej realny jak na 24 lata, on tylko do sklepu po bułki jeździł. 

Z choinki się urwałeś że w  takie bajki wierzysz.

Teraz szukam ciągnika  około 250km i mase mają 8-9 tyś takie 12-15 latki, dosłownie aż opony się odgniątły od stania. Nawet nie jadę oglądać, z  daleka śmierdzi. 

Myśle nad MF  z przebiegiem 11,5 bo właściciel stwierdził kolor  mu do Fendów nie pasuję, ma go 3 lata sam przywiózł  z Niemiec z przebiegiem 10800.  a gość chce kupił Fendta 936 z przebiegiem 16 tyś z Niemiec.

W tamtym roku szukał 716, w  Polsce zrobił 4 tyś km i kupił u sąsiada z lawety  który tylko go  przywiózł, mówił że  znajome ciagniki z pod Bolesławca widział w  Opolskim i Łódzkim z przebiegiem  z 16 na 8 tyś. 

Ja też kupiłem 9 lat temu Case w  przebiegiem 7,5 tyś, na oryginalnych oponach łysych,  w tym roku silnik robiłem to mechanik mnie wysmiał że ten ciągnik ma 10 tys., chyba x 2 przynajmniej. 

Wynajmowałem w tamtym tygodniu NH 6080 z 2010 r z Legnicy z serwisu z przebiegiem 16,5 tyś na 17 godzin nic mi oleju z silnika nie wziął. Ogłaszają go za 119 tyś. Naprawdę godny polecenia. 

Opublikowano

Tak, rocznik ok 90/91'? Ona bardziej czerwona niż pomarańczowa

1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Spotkał się ktoś z Was z pomarańczową sadzarką S-211 na metalowych kołach i talerzach zagarniających?

Dwu rzędowa

Opublikowano

Bo to tak działa ze jak zachacysz to się cofa a jak cofa to dłuto idzie do dołu zahacza jakby pod ostrzejszym kontem a potem siła oleju czy resora jakoś ten kamień wyrywa do przodu lub jak nie da rady to się ob myka i jedziesz dalej, jak nie za duży to wywali na wierzch.

Opublikowano
16 minut temu, Bartek933 napisał:

Mam prawo jazdy, odróżniam czerwony od pomarańczowego

Hmm, znam gościa co ma prawko, a kolorów nie odróżnia.. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v