Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

okolice wyglądają na skandynawię, pewnie do sprowadzenia i bez tura

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Zapisałem się na srajbuku na jakieś grupy związane z  rolnictwem i co niektórzy ludzie robią, to jestem pełen podziwu jak można w ogóle wpaść na pomysł, żeby zrobić coś takiego. Toc to nie trzeba być inżynierem żeby widzieć, że to poroniony pomysł. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać po pierwszym przejeździe z ładunkiem po jakiejś dziurze

ja też jestem na takich grupach i czasami mam wrażenie że ludzie cofnęli się rozwojem o 20-30 lat, jednemu gościowi wybijałem pomysł żeby do rotacyjnej łańcuchy poprzyczepiać do bębnów albo o konstrukcjach które były tak na styk zrobione że jakakolwiek zmiana by weszła wszystko leci jak domek z kart

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

A pod moja pisali że ośka źle umiejscowiona

ośka to tam ..uj wiziałem jak ktoś w 4ro metrowej przyczepie dał siłownik pół metra od zawiasów z tyłu i ponoć miała dźwigać 4 tony, a rama nie była nawet porównywalnie solidna z d35

@soltys48 ty się na @Bananek nie złość wiesz każdy ma swój nick nie bez powodu, a z resztą, w tamtym tygodniu opublikowali wyniki rekrutacji na studia i jestem na kierunku z gościem o nazwisku Kaczyński, więc, dobrze że nie ma na imię Jarek, 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, igor10246 napisał:

ja też jestem na takich grupach i ...

Ja tam się zapisałem, bo myślałem, że coś może podpatrze ciekawego, co by mi się przydało i dałbym to radę wykonać. No niektóre rzeczy spoko ludzie mają pomysły, ale niektóre to naprawdę, albo w ogóle bezsensowne rzeczy, albo jak z tymi przyczepami, że tylko za głowę można się złapać. 

Opublikowano
igor10246 napisał:

@soltys48 ty się na @Bananek nie złość wiesz każdy ma swój nick nie bez powodu, a z resztą, w tamtym tygodniu opublikowali wyniki rekrutacji na studia i jestem na kierunku z gościem o nazwisku Kaczyński, więc, dobrze że nie ma na imię Jarek,

chyba mnie i sołtysa jeszcze dobrze nie znasz. 😉 ps. na politechnice miałem z Kaczyńskim rysunek techniczny.

• Like 1
Opublikowano

Pany pytanie takie - co może być przyczyną cykania rozrusznika?

Pacjent to sześćdziesiątka. Rozrusznik szybkoobrotowy jubany. Jeszcze w tamtym roku ładowałem obornik, odpalał normalnie, aż po ktoryms po prostu nie odpalił. Zmieniłem rozrusznik na inny - nic. Naładowałem Aku, przeczyscilem styki - nic. Teraz wziąłem nowy Aku jeden 12V, 120Ah/875A centrę, dałem nowe klemy, nowy kabel masowy. No i dalej tylko cyk, cyk, cyk. Gdzie szukać winowajcy?

Wziąć jeszcze rozrusznik bez wkładania sprawdzić, czy chodzi? Ale ona rozruszniki chodziły, tylko jeden był z rok nieuzywany

Opublikowano

mam to samo w c328. elektrowlacznik padł U mnie. jak zimny to raz zakręcić się da. A Za drugim, trzecim razem tylko cyk bez wbijania i kręcenia.

do tego ten elektromechanik tak gorący, że ręką nie dotkniesz. sprawdź u siebie czy się grzeje.

Opublikowano

nie, nie wykrecaj nic narazie. zewrzyj srubokretem plus dochodzacy z aku z pinem, do którego przychodzi kabel od wlacznika rozruchu.

jeśli zakręci na śrubokręt to znak, że z rozrusznikiem wszystko w porządku, a trzeba szukać na linii starter (włącznik rozrusznika) - rozrusznik. np, przepalony stary kabel, luźne połączenie przewodów lub inne przygody.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

@daron64 tu kolejny sprzęt z cyklu "ulepione na konkretnej fazie" dyszel jest mega, lepszy chyba niż przy tych co ty wstawiałeś

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-6-ton-tandem-z-papierami-zamiana-na-d35-CID757-IDGtgwP.html#502789b8b6

kurna jak to skręca?

https://www.olx.pl/oferta/leyland-marshall-804-z-napedem-i-z-turem-CID757-IDGDXVg.html

ten ciągnik to z czego jest przeszczep?

Opublikowano

Połącz kawałkiem kabla gruby prądowy na rozruszniku z wsuwką czy oczkiem na elektrowłączniku. Słuchaj czy cewka działa. Powinien zapalić .jak nie to do przeglądu całość .może już szczotek nie ma 

Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

@daron64 tu kolejny sprzęt z cyklu "ulepione na konkretnej fazie" dyszel jest mega, lepszy chyba niż przy tych co ty wstawiałeś

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-6-ton-tandem-z-papierami-zamiana-na-d35-CID757-IDGtgwP.html#502789b8b6

Toc ta cała przyczepa wygląda jakby to ktoś po pijaku projektował i robił 

32 minuty temu, Bananek napisał:

nie, nie wykrecaj nic narazie. zewrzyj srubokretem plus dochodzacy z aku z pinem, do którego przychodzi kabel od wlacznika rozruchu.

jeśli zakręci na śrubokręt to znak, że z rozrusznikiem wszystko w porządku, a trzeba szukać na linii starter (włącznik rozrusznika) - rozrusznik. np, przepalony stary kabel, luźne połączenie przewodów lub inne przygody.

Wydaje mi się, aczkolwiek że względu na swoją sklerozę pewności nie mam, że próbowałem na krótko i nic to nie dało. No ale spróbuję jeszcze raz.

3 minuty temu, jacek3773 napisał:

Połącz kawałkiem kabla gruby prądowy na rozruszniku z wsuwką czy oczkiem na elektrowłączniku. Słuchaj czy cewka działa. Powinien zapalić .jak nie to do przeglądu całość .może już szczotek nie ma 

Jeden rozrusznik jest stary, ale drugi (jubana) ma ze 4lata może i do tego mało co używany był ciągnik z nim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v