Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie widział ktoś może gdzieś turbinę do beckera 4-rzędy ?oczywiście do sprzedania.

Panowie widział ktoś może gdzieś turbinę do beckera 4-rzędy ?oczywiście do sprzedania.

Opublikowano
8 godzin temu, marian7k napisał:

JD 2030 rocznik 1973. Po kapitalce silnika chodzi na wolnych obrotach 7 godz i ciągle niebieski dymek. Było zalane do silnika ponad stan turdusa i zapaliłem na 3 godz. chodził , teraz upuściłem oleju jest na miarce prawie max. i dalej niebieski dymek, reaguje na przyspieszenie na chwilę czarnym a na wolnych dymek niebieski. Proszę o podpowiedz czy to samo unormuje się czy może zle ustawiony zapłon albo inne sugestie , proszę.

Przepraszam że tu wkleiłem ale w odpowiednim temacie nikt nie zagląda a tu największy ruch.

A bierze olej? mi to wygląda na odwrotnie założony pierścień zgarniający. 

8 godzin temu, marian7k napisał:

JD 2030 rocznik 1973. Po kapitalce silnika chodzi na wolnych obrotach 7 godz i ciągle niebieski dymek. Było zalane do silnika ponad stan turdusa i zapaliłem na 3 godz. chodził , teraz upuściłem oleju jest na miarce prawie max. i dalej niebieski dymek, reaguje na przyspieszenie na chwilę czarnym a na wolnych dymek niebieski. Proszę o podpowiedz czy to samo unormuje się czy może zle ustawiony zapłon albo inne sugestie , proszę.

Przepraszam że tu wkleiłem ale w odpowiednim temacie nikt nie zagląda a tu największy ruch.

Opublikowano

Ma ktoś może bizona z056 do sprzedania, który nadaje się tylko na części?

Opublikowano
5 godzin temu, mf362 napisał:

Ktoś tu podawał mi link do ogłoszenia z wyprzedaży wojskowej

Bo szukałem opon od uaza. 

Dzięki za pomoc , właśnie takie mieli na stanie i zamówiłem w piątek będą ;)

niema sprawy u nich jest wszystko i nic graciarnia niesamowita czasem o coś zapytam to nie wie ale  chyba to bedzie ale muszę sobie podjechać i poszukać w którejś tam stercie bo czasu nie ma  i czasem ceny z kosmosu rzuca 

Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Zadzwoń do mechanika który to składał, niech chłop się wypowie. 

5 godzin temu, krilan06 napisał:

Dzwoń do tego mechanika który to składał, no chyba że gwarancja do bramy

Dzwoniłem do mechanika - odp. zapinać sprzęt i jazda na 3/4 obrotów po 30 mth wymienić olej i filtr i to wszystko unormuje się. Silnik był robiony jesienią , teraz dopiero włożyłem (byłem chory, pobyt w szpitalu), jeszcze regenerowałem pompę hydr. tłoczkowa i uszczelniałem bo ciągnik kupiłem zatarty do remontu.Oleju nie ubywa ale to dopiero parę mth na luzie.

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Jutro jadę w Lubelskie to go obejrzę. 

Komunikat z ogłoszenia OBEJRZENIE JEST MOŻLIWE PO WCZEŚNIEJSZYM UZGODNIENIU TELEFONICZNYM

Już jesteś po?

Opublikowano
9 minut temu, rafix255 napisał:

@bratrolnika no i przyczepa poszła dzisiaj pod Włocławek. 14 800 do ręki dla niedowiarków.....

Wiecie może jak ja moge wyrejestrowac teraz?????

Niby masz 30 dni wg nowych przepisów ale czas jest wydłużony do 180 dni ale nie wyrejestrowujesz tylko zgłaszasz sprzedaż. Można to zrobić przez internet a najlepiej telefon do wydz komunikacji.

Opublikowano
20 minut temu, rafix255 napisał:

@bratrolnika no i przyczepa poszła dzisiaj pod Włocławek. 14 800 do ręki dla niedowiarków.....

Wiecie może jak ja moge wyrejestrowac teraz?????

Ja mówiłem ze pójdzie, bo teraz czas na to. Trafila.na swojego klienta, i dobrze.

To jak tak to teraz ja zaczynam kolejną😋

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja mówiłem ze pójdzie, bo teraz czas na to. Trafila.na swojego klienta, i dobrze.

To jak tak to teraz ja zaczynam kolejną😋

Przed żniwami pójdzie jak świeża bułeczka

• Thanks 1
Opublikowano
45 minut temu, marian7k napisał:

Dzwoniłem do mechanika - odp. zapinać sprzęt i jazda na 3/4 obrotów po 30 mth wymienić olej i filtr i to wszystko unormuje się. Silnik był robiony jesienią , teraz dopiero włożyłem (byłem chory, pobyt w szpitalu), jeszcze regenerowałem pompę hydr. tłoczkowa i uszczelniałem bo ciągnik kupiłem zatarty do remontu.Oleju nie ubywa ale to dopiero parę mth na luzie.

Ja nie zalecam żadnego ograniczania to bez sensu, szybsza zmiana oleju + sprawdzenie luzu i ma być. Wątpię jednak że od tego przestanie dymić. Nie mniej jednak mechanik mówi z sensem więc jest nadzieja na pozytywny finał sprawy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v