Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Z tą bryza masz rację, bardzo dobry ziemniak i kiedyś tylko taki się sadziło 

Dla siebie tylko taki sadzimy  ,tylko nie jest to odmiana wydajna z ha zresztą do końca nie wiem ile odda bo u mnie prawie ekologia ,na samym oborniku uprawiam

Opublikowano
25 minut temu, stempos1980 napisał:

Cena też spora jak za taką puszke

Za jakość trzeba zapłacić, łańcuch w hederze smaruje raz na sezon i wystarcza, deszcz tego nie zmywa. Lepsze jak grafitowy, bo nie łapie kurzu.

Opublikowano

Taki sam miałem efekt w poplonie  rzepaku 30 cm wysoki talerzówką z AgroMaszu . 

Bardzo podobnie też miałem w  Gorczycy w poplonie ponad 1 metr wysoki, na wierzchu nic nie zostało,  a zaorać pługiem  nie szło. Badyle nie pościnało i zawijało się na słupicach, musiałem pościagać przedpłużki i płytko orac. 

Opublikowano

Taaaaa już to widzę jak AgroMasz robi tak samo jak ta talerzówka amazone🤔😂

Opublikowano (edytowane)

na takim polu to każda dobrze wymiesza, niech spróbują na glinie albo w czasie suszy zrobić pokaz

Edytowane przez nie
Opublikowano

Popatrzcie sobie na prędkość roboczą tego zestawu. Sąsiad narzekał na swoją talerzówkę do czasu, aż mu zwróciłem uwagę, że 7-8km/h to nie jest odpowiednia prędkość dla tej maszyny, raczej blisko 14-15. I stał się cud.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Taaaaa już to widzę jak AgroMasz robi tak samo jak ta talerzówka amazone🤔😂

A dlaczego nie ? Jak budowa , układ talerzy i średnica taki sam lub bardzo podobny , do tego najważniejsze masa , to nie widzę problemu że zrobi gorzej

Opublikowano (edytowane)

W takie suche lata jak teraz to talerzówka na ciężkiej ziemi choćby ją ciągnął f16 zrobi na polu jak jeżyną po d*pie , a jak glifosat całkowicie wycofają to urządzenie nie będzie przydatne do uprawy po żniwach 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

A dlaczego nie ? Jak budowa , układ talerzy i średnica taki sam lub bardzo podobny , do tego najważniejsze masa , to nie widzę problemu że zrobi gorzej

Właśnie masa masa i jeszcze dodatkowo  jakość wykonania, sam mam Polski agregat talerzowy tolmet i nie pomyślał bym aby go porównać do Amazone czy Horsch a co dopiero AgroMasz-a.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Właśnie masa masa i jeszcze dodatkowo  jakość wykonania, sam mam Polski agregat talerzowy tolmet i nie pomyślał bym aby go porównać do Amazone czy Horsch a co dopiero AgroMasz-a.

Nie widziałem tabliczki agromasz i amazony to o masie nie wypowiadam ,jakość wykonania jest gorsza i ma wpływ na wytrzymałość i długość eksploatacji maszyny Ale nie na efekt wykonanej pracy który może być taki sam tylko szybciej się zużyje ,pęknie ,farba zejdzie itp z tego polskiego . tolmet to będzie jeszcze gorszy od agromasz. 

Opublikowano

i może wyjść że ekonomicznie wyjdzie taniej, bo będzie 2 razy tańszy i nie będzie wykorzystany w pełni więc licząc koszty zakupu ( zakładając amazone 2x droższe) i wykorzystując np na 40ha i sprzęt się zużyje po 10 latach a tamten po 20 latach to i tak tańszy ekonomicznie wyjdzie taniej bo raz cena po tych 10 latach ew sprzedaży ( na końcu cena może być bardzo zbliżona) 2 remont i tak nie dorówna cenie tego amazone 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v