Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mojego znajomego w JD siadł fotel, że przestał amortyzować i był jak zwykle krzesło. Obrabia nim około 100 hektarow ale zarzekł się, że nie będzie 2 tysiące na nowy fotel wydawał. Nakładł jakichś starych poduszek, kołder i tak jeździł prawie rok czasu. Ale chyba w końcu miał dość i wymienił ten fotel. 

Ja w sumie też jestem trochę dziadem, bo mój Zetor jest pozbawiony oryginalnego wyciszenia kabiny i zamiast to zrobić to jeżdżę z zatyczkami do uszu albo na słuchawkach :P

Opublikowano

Ale pierdzielicie ,widmo że komfort ma wpływ na zdrowie Ale jakby tak było za każdym razem to ludzie pracujący w biurach i dobrych warunkach nigdy'by nie chorowali , A tu z doświadczenia widać że takie osoby mają więcej problemów zdrowotnych niż pracujący fizycznie 

17 minut temu, Uziu92 napisał:

nie wiem jakie masz plony i czy masz opóźnienia , sam to wiesz najlepiej i sam wiesz co chcesz. Ja np robię ciągnikiem ponad 1000 km przez pół roku po drogach i nie wyobrażam sobie teraz jazdy jakaś taczka bez amortyzacji osi , bez kabiny amortyzowanej , fotela pompowanego , dobrej klimy i ogrzewania i dobrze wyciszonej kabiny, zdrowie jest jedno i po powrocie chce jeszcze zająć się żona a wkrotce dziećmi a nie leżec z bólem pleców albo po lekarzach chodzić.

Widzisz U mnie tyle ciągnik nie jeździ więc każdy wie co potrzebuje i mówienie że lepszy dla drugiej osoby będzie taki czy siaki wytłuczony klamot z za Odry jest bez sensu. 

Opublikowano

znasz kogoś kto pracuje w biurze ? praca biurowa też mocno obciąża kręgosłup , można się wady nabawić, każdy ma inny organizm. I nikt tu nie pierdzieli bo to akurat prawda jest. Poczytaj jak siedząca praca wpływa na zdrowie człowieka . A wsadzenie w teoretycznie małego krajowego starego Zetora 60 tys zł ma sens ?

Opublikowano

Patrzcie logicznie ile kto czasu spędza w ciagniku bo to indywidualna sprawa.  Jeden średnio dziennie spędza godzinę drugi 10h. I powiem wam że bardziej będzie zmęczony kręgosłup 10h w MF.  Niż godzinę w c360. 

• Like 1
Opublikowano

Ze zdrowiem nie jest tak prosto jak wam sie wydaje. Dzis fendami jezdza i po 50 lat zyja a kiedys za koniem chodzili fizycznie nieziemsko sie napracowali i 100lat zyli. Przedewszystkim dzisiejsza "zdrowa" zywnosc nas zabija. Zetor czy mtz czlowieka zaraz na 20 ha nie wykonczy. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nie ważne kto czym jeździ i czym pole obrabia.  Ważne jakim jest człowiekiem. Wczoraj wypłaciłem chłopakowi 100 za dużo.  Odjechałem 100km a on dzwoni i mówi że się pomyliłem i odda przy najbliższej okazji. 

Gdzieś Ty takiego znalazł?

Panowie sprzedam kompletny wał 11 rurowy 3m

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Patrzcie logicznie ile kto czasu spędza w ciagniku bo to indywidualna sprawa.  Jeden średnio dziennie spędza godzinę drugi 10h. I powiem wam że bardziej będzie zmęczony kręgosłup 10h w MF.  Niż godzinę w c360. 

Dokładnie, jak siedzialem prawie 2 miesiace po 12h to mialem dosc chociaż ciagnik z wielka kabina i komfortem dosc dobrym.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Gdzieś Ty takiego znalazł?

Panowie sprzedam kompletny wał 11 rurowy 3m

Ile za to cenisz ? Masz jakies zdjecie ? Do talerzowki famarolki moze bym uczepil 🤔

Opublikowano (edytowane)

Ma ktoś talerzówkę polską 4x6 albo 4x7 do opchnięcia???

Może być do drobnych poprawek, byle połamana nie była.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał:

@Agrest aTy coś kupiłeś ?

Tak, 6,5t rsm-u😁

Na wiosnę już mi zbędny, gość chce mi sprzedać ziemię,- jestem w rozterce😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v