Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No no katalog, dobieranie po wymiarze wycieczka do sklepu w celu sprawdzenia naocznego. Same przyjemne zajęcia:D Dać się da i sam to często robię, jednak najbardziej lubię zadzwonić podać rok, model, część i usłyszeć: dostępne na miejscu w cenie nie przyprawiającej o dygotanie kaleson. 

Opublikowano

Pewnie! Zwłaszcza że w ciągnikach nie montuje się unikatowych części, elementy układu hydraulicznego są sporo tańsze jeśli "nie są od ciągnika".  Marża na częściach też jest duża. Jeśli bierzesz sporo na raz nie omal pewnym jest że wynegocjujesz lepszą cenę. Dobrze wyposażony sklep stacjonarny to dziś taki sam unikat jak pierwsze wydanie Bibli Gutenberga. Wszystko jest w internetach i na zamówienie;] 

Opublikowano

Ja np. ostatnio szukalem bo akurat skrecam satelit i poolos do manitou i sie okazalo ze na miejscu nirdaleko maja wszystko co jest zwiazane z osiami dana spicer i cararo. Ceny przystepne ale np. niektore lozyska taniej wyszlo kupuv kilometr dalej. Ciezko dzisiaj jest aby wszystko w jednym miejscu znalezc bo np. jedna firma ma osie druga silniki trzecia hydraulike tylko trzeba namierzyc takie sklepy w okolicy.

• Like 1
Opublikowano

Zależy jaki region, u mnie w promieniu 40km jest Agroma, Grene, i 3lokalne sklepy. W niektórych jest problem żeby do polskich sprzętów kupić części. Albo np chłopak robi w agromie, mówię mu że trzeba mi bezpiecznik do skrzyni biegów do 60, że nie wiem jak fachowo się nazywa i tłumacze, że wkręcany w pokrywę bla bla bla. Chłopak nie ma pojęcia o czym mówię. Otwiera katalog, pokazuje mu o co mi chodzi, idzie na regały i po chwili wola mnie i mówi żebym sam zobaczył to będzie szybciej. I takie są sklepy u mnie. Dwa tylko takie nieduże mają większość rzeczy do rodzimych sprzętów. O jednym pisałem - pan bardzo długo pracował w sklepie z częściami, wygrał w totka i otworzył własny sklep naprzeciwko swojego starego :) ceny może nie są niskie, ale idę do niego mówię co mi trzeba a on takie rzeczy jak jakieś łożyska, pierścienie to numery zna na pamięć, reszta części też nie trzeba nic tłumaczyć. Ale jakbym juz chciał coś do zachodnich sprzętów, to siadaj i płacz.

Opublikowano

@daron64 no u mnie podobnie 2 lokalne i grene to w jedynym to ogarnięty jest gościu a w drugim "agroma" to bardzo sympatyczna pani ale jak jej mówię coś nietypowego to ja muszę latać po półkach, z resztą proponowała mi tam pracę ale jeszcze w szkole byłem, ale do zachodnich to grene a jak w grene nie ma, ale mają 90% gratów ( kramp) to nie trzeba szukać za wiele bo nawet jak na sklepie i na www nie ma to przyjedziesz powiesz o co chodzi albo z karamp'a nr części dasz i w max 3 dni jest 

Opublikowano
4 godziny temu, hubertb napisał:

Nie kolego raczej do solówki, to jest ciężarówka, najdłuższy sprinter przystawiony do Rama-2500 wyglądał jak zabawka. Gabaryt jest naprawdę spory, kolega tym ciąga sprzęt do wiercenia studni. 

A jaki silnik ma w tym swoim ?? Dużo pali na 100 taki Dodge ? 

Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

5,7l v8 pali różnie ale on mieści się w 18-19l LPG. 

To w sumie nie tak wiele jak na ten silnik i moc. Myślałem że może ze 30-40 łyknie

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A co myślicie o fordach typu ranger ale już z silnikami mniejszymi takimi jak sprzedają na PL. Warto się nim interesować? 

Mamy w robocie Rangera. Generalnie dość przyjemne auto. W terenie bardzo fajnie się sprawuje. Spalanie to musiałbym zobaczyć co tam komitet pokazuje. Auto ma paręnaście tysięcy przebiegu i paka piekła 🤣 parę cm, ale jednak

Opublikowano
51 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Zależy jaka kwota są dla przykładu 2 Farmtracki 670 DT na olx

Max 60 tysi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v