Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Podoba mi się to rozwiązanie ale chyba na Polskich drogach bym tym nie pojezdził już nie wspomnę o tankowaniu takiego smoka który by to pociągnął.

Tam sa inne realia, inne opodatkowanie paliwa, więc takie smoki tam się rolnikom opłacają. Tylko w Europie jest tak, że 90% ceny paliwa to podatki. U nas 1l  ON kosztuje ponad 1$, a u nich galon, czyli 3,75 litra kosztuje 0,95$

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Poznaniaka mam na sprzedanie, nie chce kto? 

Cały w oryginale nie malowany, nie remontowany, przekładnia nie ruszana , sypać i siać. 

IMG_20190402_194734.jpg

Wiela to ? I za co tak drogo

Opublikowano

@zycietoniejebajka1Zrób więcej fotek tak żeby całego było widać ,może pomyśle tylko narazie sam nie wiem co z ciągnikiem bo te zatory cenią i trza będzie koło 50 dać to z siewnika nici 

Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

To nie kupuj Zetora. 7211 jak dla mnie więcej niż 20 tys obecnie warty nie jest. 

Ale co innego jak ,za 4514 ,5314 też podobnie ,no może 914 ale takie zjechane wszytko . już patrzę 912/902 albo 4512 w ostateczności kupić ,narazie będzie A później się zobaczy 

Opublikowano

Średni ze mnie doradca MFów i podobnych wytworów herbaciarni wprost nienawidzę dlatego brzydziłem się samym widokiem post licencyjnych ciągników ursus. Seria ciężka ursusa jest według mnie najlepszym wyborem. Sam posiadam zetora, nie jest to maszyna warta takich pieniędzy jak za nie wołają. Nawet jak mu podniesiesz moc co jest bardzo łatwe, braknie rozwoju skrzyni(ten ciągnik jest wolny) oraz wagi skacze jak piłka. Zresztą te wady posiada nawet proxima.

Opublikowano

Mocy nie potrzebuje dużo na tę chwile nawet koło 60 koni starczy

Opublikowano

Dla mnie w tej chwili idealny ciągnik na moje potrzeby to Zetor 10145 - moc wystarczająca, a bardziej zwrotny niz 6-cio cylindrowy. Tylko dostac taki ciagnik w normalnej cenie, to cud

Opublikowano

I tak muszę kupić dwa jeden do tura drugi cięższe prace w polu taki 80 kucy , chociaż jednego teraz do wiosny

Bo już 60 nie wyrabiam😕

Opublikowano

Tu nie chodzi tylko o moc. Seria ciężka z skrzynią szybką i dużymi kołami robi się ciągnikiem naprawdę szybkim. Wygodniej się nim pracuje niż małymi zetorami, ciągnik według mnie bardziej uniwersalny. Generalnie serie ciężką kupował bym DO REMONTU a nie po remoncie. 

Opublikowano (edytowane)

Te rozsiewacze są podobne na pierwszy rzut oka, trzeba by najpierw spojrzeć i pooglądac, czy ten konkretny egzemplarz me też takie samo rozwiązanie. Na kilkanaście takich modeli w okolicy tylko jeden ma mieszadło na mimosrodzie, a reszta nie. Wyglądają na pierwszy rzut oka identycznie

Pooglądałem sobie katalog tego konkretnego modelu - faktycznie ma system rotacyjno-wibracyjny. Co do dokładności , to nawet rzemiosło po kalibracji sieje przyzwoicie.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Jak 3bb wyspałem to czuć że coś z tyłu wisi.  Najgorsze to zaczepienie do ciągnika jest tak blisko ze ręki trudno włożyć żeby cięgło górne podczepić i hydraulike 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
34 minuty temu, hubertb napisał:

Tu nie chodzi tylko o moc. Seria ciężka z skrzynią szybką i dużymi kołami robi się ciągnikiem naprawdę szybkim. Wygodniej się nim pracuje niż małymi zetorami, ciągnik według mnie bardziej uniwersalny. Generalnie serie ciężką kupował bym DO REMONTU a nie po remoncie. 

Moc też ważna bo nie będę ciągał 100 konnym maszyn które chodziły z 60 . najchętniej kupił bym takiego w orginale w ładnym stanie 

Opublikowano (edytowane)

A dlaczego nie będziesz ciągał obrażą się ? 

Ten zetor ma śmieszne koła. W oryginale w ładnym stanie oszczędzisz przy remoncie na farbie;] Silnik, opony, skrzynie, wom i podnośnik i tak zrobisz prędzej czy później. 

Edytowane przez hubertb
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v