Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Ty nic nie jesteś mądrzejszy od tego Anrzyjka?   :P czy tylko udajesz niezrównoważonego?  xD

Zacytowałem słowa z filmu Bogdana że frajerami nazywają tych co dają, to nie mój wymysł.

Co rzeka wylała? trzeba było zwinąć ogrodzenie na zimę, nie zrobili tego bo lenie, dlatego uważam , zresztą Bogdan to potwierdził też że zniszczyli.

Nie pieprz o błocie i o terenie, kto dzisiaj wypuszcza zwierzęta do pojenia na podwórko, dlatego jest błoto, bo rozpierdolą kopytami mokrą ziemie, reszty roboty dokona drób łażący gdzie popadnie.

Nie twierdzę że nie wychodziłem bez maseczki, ale jakby mnie policja upitoliła, to nie robiłbym afery w necie. A skąd się wzięła? tam ciągle chalajstry pełno to już sami profilaktycznie Plutycze mają na linii obchodu codziennego.     Najważniejsze że ty myślisz że Kaczyński ich tam nasłał bo przestali mówić w TV o jego kotach, a zaczęli o niebieskich krowach.   :P   Człowieku przestań się ośmieszać i udawać mądrego, prosisz się o udowadnianie, a nie przyjmujesz oczywistych argumentów, przestań mnie cytować i prowokować do odpowiedzi bo nie mam już zamiaru z taką tępą głową prowadzić jakiejkolwiek dyskusji. 

Niezrównoważonego to co najwyżej ty możesz udawać. Tak zapamiętale po nich jedziesz, że to już zaczyna być podejrzane. Tak się w tym wszystkim zapętliłeś, że już zaczynasz łgać i zmyślać.

4 godziny temu, deSilva napisał:

Kumple to raczej byli, inaczej nie powiedziałby że zniszczyli z prezentowane ogrodzenie i że się śmieją że sponsorzy to frajerzy "frajerów na nasz wiek wystarczy"   :D mówiłem , oni są cwańsi niż się niektórym wydaje.  A co niektórzy, jacy oni biedni, policja się na nich uwzięła, zazdroszczą im, puknijcie się w pałki.   xD Im nie zależy na poprawie swojej sytuacji i unowocześnianiu czegokolwiek, wiedzą dobrze że jak będą pokazywać skansen, to darmowej kasy frajerzy będą walić więcej, bo oni tacy biedni.

To jak to jest zniszczyli czy nie zebrali czy tez nie naprawili na wiosnę? Już widzę jak wszyscy pastuchy na zimę zbieracie. Śmiać mi się chce z takiego pisania bo nie którzy to tylko w necie mądrych udają. Ja na wsi od małego mieszkałem i się wychowywałem i widziałem jak ludzie pastuchy na zimę zbierają czy zbierali. Śmiać mi się po prostu. Inna sprawa, że na wiosnę każdy naprawiał a oni nie. Ale co innego zaniedbanie a co innego celowe niszczenie.

Coś mocno zacząłeś w Bogdana wierzyć. A nie przyszło ci do głowy, że skoro go wywalili z serialu to może być stronniczy? Nie bo ty jesteś taki bystry jak Andrzej. Pewnie w tym co mówi Bogdan jest sporo prawdy. Ale ile dodaje od siebie kto wie.

Masa ludzi wypuszcza zwierzęta na podwórko do pojenia. Co ty polskiej wsi nie znasz? U każdego kostka na podwórku? Nie jeden co tu mądrale zgrywa wypuszcza i kostki nie ma. Tylko przyznać nikt się nie przyzna bo tu każdy mądry i bogaty.

Jednak nie rozgryzłeś skąd się tam policja wzięła. Proste jak cep. Sklepy objazdowy pokazują się na danej wsi o danej godzinie w dany dzień by ludzie czekali na ulicy. Policja te godzinny zna i jeździ sobie i poluje. Tym razem padło na Andrzeja a ile razy padnie na dziadka czy babcię co po zakupy wyjdzie.

Piszesz, że nie przyjmuje argumentów a żadnego nie podałeś. Nie umiesz uzasadnić swoich bajek tylko klepiesz byle co.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Najważniejsze   jest to że Ty naprawdę  wierzysz w to co piszesz

A w co mam wierzyć w dyrdymały, które tu klepią co nie którzy? Ciebie też jak widać na niewiele stać.  Obejrzałeś film z Bogdanem i dla ciebie to prawda jedyna i objawiona. Bo to Bogdan powiedział. A jak by ci powiedział, że ziemia jest płaska też byś łyknął? Zrozum w końcu, ze w takich sytuacjach prawda jest gdzieś po środku. Ani Andrzej z Gienkiem nie mówią całej prawdy i wszystkiego na ekranie ani taki Bogdan. Każdy dopasowuje jak mu wygodnie. A wy obejrzeliście film z Bogdanem gdzie po tym jak go wyrzucili z serialu narzeka na Andrzeja i pasuje wam do waszej wersji i się tym podniecacie bo Bogdan powiedział. A co to Bogdan ich nie znał. Jak serial kręcili to jeździł i robił. Było cacy a teraz jak go wywalili to już bee.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Gdzie tak te ludzie wypuszczają do pojenia bydło 🤔

W centrum to praktycznie nie spotykane

Opublikowano

Rożni są gospodarze. Nie wszyscy mają nowe obory czy poprzerabiane stare. Ale jak mówiłem co dyskutować tu każdy udaje bogatego, że ma wszystko nowoczesne i nikt polskiej wsi nie zna. Gdzie same nowe i zmodernizowane obory pewnie stoją.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, hubertuss napisał:

Niezrównoważonego to co najwyżej ty możesz udawać. Tak zapamiętale po nich jedziesz, że to już zaczyna być podejrzane. Tak się w tym wszystkim zapętliłeś, że już zaczynasz łgać i zmyślać.

To jak to jest zniszczyli czy nie zebrali czy tez nie naprawili na wiosnę? Już widzę jak wszyscy pastuchy na zimę zbieracie. Śmiać mi się chce z takiego pisania bo nie którzy to tylko w necie mądrych udają. Ja na wsi od małego mieszkałem i się wychowywałem i widziałem jak ludzie pastuchy na zimę zbierają czy zbierali. Śmiać mi się po prostu. Inna sprawa, że na wiosnę każdy naprawiał a oni nie. Ale co innego zaniedbanie a co innego celowe niszczenie.

Coś mocno zacząłeś w Bogdana wierzyć. A nie przyszło ci do głowy, że skoro go wywalili z serialu to może być stronniczy? Nie bo ty jesteś taki bystry jak Andrzej. Pewnie w tym co mówi Bogdan jest sporo prawdy. Ale ile dodaje od siebie kto wie.

Masa ludzi wypuszcza zwierzęta na podwórko do pojenia. Co ty polskiej wsi nie znasz? U każdego kostka na podwórku? Nie jeden co tu mądrale zgrywa wypuszcza i kostki nie ma. Tylko przyznać nikt się nie przyzna bo tu każdy mądry i bogaty.

Jednak nie rozgryzłeś skąd się tam policja wzięła. Proste jak cep. Sklepy objazdowy pokazują się na danej wsi o danej godzinie w dany dzień by ludzie czekali na ulicy. Policja te godzinny zna i jeździ sobie i poluje. Tym razem padło na Andrzeja a ile razy padnie na dziadka czy babcię co po zakupy wyjdzie.

Piszesz, że nie przyjmuje argumentów a żadnego nie podałeś. Nie umiesz uzasadnić swoich bajek tylko klepiesz byle co.

A w co mam wierzyć w dyrdymały, które tu klepią co nie którzy? Ciebie też jak widać na niewiele stać.  Obejrzałeś film z Bogdanem i dla ciebie to prawda jedyna i objawiona. Bo to Bogdan powiedział. A jak by ci powiedział, że ziemia jest płaska też byś łyknął? Zrozum w końcu, ze w takich sytuacjach prawda jest gdzieś po środku. Ani Andrzej z Gienkiem nie mówią całej prawdy i wszystkiego na ekranie ani taki Bogdan. Każdy dopasowuje jak mu wygodnie. A wy obejrzeliście film z Bogdanem gdzie po tym jak go wyrzucili z serialu narzeka na Andrzeja i pasuje wam do waszej wersji i się tym podniecacie bo Bogdan powiedział. A co to Bogdan ich nie znał. Jak serial kręcili to jeździł i robił. Było cacy a teraz jak go wywalili to już bee.

tobie nie da się uzasadnić, wszyscy tu piszący jakoś rozumieją o czym piszę, tylko ty jeden nie i jesteś naprzeciw wszystkim, więc zgadnij z kim tu jest coś nie halo.   :P Piszesz czy tam byliśmy że wiemy jak jest a jak ci przedstawi argumenty ludzi którzy znają sprawę na miejscu to też źle bo tamci niewiarygodni. udowadniać ci że mają za frajerów takich jak ty, to mówisz że ktoś ich nie lubi czy im czegoś zazdrości.  :D  Więc powtarzam, dyskusja z tobą to jest młócenie plew, rozumiesz to i się odczepisz, czy też tego nie rozumiesz ?

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Żeby mieć wodę i węża lub poidła w oborze nie trzeba nowoczesnego obiektu i być bogaczem 

Opublikowano

Obejrzałem z ciekawości jeden odcinek tych Podlasiaków i jakoś nie przypadło mi do gustu. Złote łany dużo ciekawsze  no i ten sakramencki błysk :D

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Rożni są gospodarze. Nie wszyscy mają nowe obory czy poprzerabiane stare. Ale jak mówiłem co dyskutować tu każdy udaje bogatego, że ma wszystko nowoczesne i nikt polskiej wsi nie zna. Gdzie same nowe i zmodernizowane obory pewnie stoją.

Opublikowano
24 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Obejrzałem z ciekawości jeden odcinek tych Podlasiaków i jakoś nie przypadło mi do gustu. Złote łany dużo ciekawsze  no i ten sakramencki błysk :D

złote łany to inna epoka

czasem jak mam cza w robocie, to sobie na YT oglądam po odcinku

• Like 1
Opublikowano

@hubertuss tak tylko z ciekawości. uważasz że taki Pan Andrzej, to taki zwykły przeciętny rolnik? nie widzisz nic niezwykłego w Jego podejściu do... jak by tu? no według Ciebie tak u części rolników wygląda obejście i podejście do roboty?

Opublikowano

Film sam w sobie nie jest zły, bardzo podobny do Złotych łanów, tu nikt nie ma pretensji ani jaki kto bogaty czy biedny, jakie kto ma obejście, to jest indywidualna sprawa każdego i nic nam do tego, tylko nie znoszę jak ktoś leniwy, a próbuje być cwaniaczkiem i grać na naiwności ludzi i czerpać z tego korzyści, tylko tyle.

Opublikowano
pafnucy napisał:

37 minut temu, GRZES1545 napisał:

Może nie do końca  ale widać szczere słowa.

szczere, ale czy tak całkiem zgodne z tym co się dzieje?

mi się wydaje że czasami niektórych bohaterów wyobraźnia ponosi.

Niektórych tak. Tzn Andrzeja ijego 20 tys zł zwrotu akcyzy za ON 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@hubertuss nic o mnie nie wiesz a  już  mnie oceniles wbrew temu co tu piszesz cenie ludzi którzy  uczciwie i ciężko pracują nie cierpię leserow powiedz czy wymóg noszenia masek obowiązywal  wszędzie  czy nie jest napisane że  zwierzęta mają  mieć  staly dostęp  do wody i odpowiednią ilość  światła i przepływ powietrza  to obowiązuje od 20 lat ale  nie u Andrzeja pytam dlaczego co on  święta  krowa a wypowiedź Bogdana tylko potwierdzila moje przypuszczenia 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Hubertusom nie przetłumaczysz, zazdrość i koniec kropka.   :P Tylko czego? chyba głupoty.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
54 minuty temu, deSilva napisał:

tobie nie da się uzasadnić, wszyscy tu piszący jakoś rozumieją o czym piszę, tylko ty jeden nie i jesteś naprzeciw wszystkim, więc zgadnij z kim tu jest coś nie halo.   :P Piszesz czy tam byliśmy że wiemy jak jest a jak ci przedstawi argumenty ludzi którzy znają sprawę na miejscu to też źle bo tamci niewiarygodni. udowadniać ci że mają za frajerów takich jak ty, to mówisz że ktoś ich nie lubi czy im czegoś zazdrości.  :D  Więc powtarzam, dyskusja z tobą to jest młócenie plew, rozumiesz to i się odczepisz, czy też tego nie rozumiesz ?

Duża większość tu piszących  to frustraci Ktoś wyżej wam proponował Roksę. Może ulży. Po prostu dzień w dzień klepiecie tu jaki Andrzej to leser itd. Jeździcie po kimś słabszym by się dowartościować. Dzień w dzień wypisując to samo. Poszukajcie na forum a najlepiej na żywo ludzi, któzy lepiej sobie radzą w rolnictwie od was a na pewno tacy są i po nich spróbujcie pojechać. Najlepiej prosto w oczy.

jakie ty mi argumenty przedstawiłeś. Wypowiedź Bogdana, którego nie chcą w serialu pokazywać, który ma porządek na podwórku nie lepszy jak u Andrzeja? Rozumiem, ze jego gospodarka to twój nie dościgniony wzór?

Kto ma mnie za frajera?  Gdzie ty mi to udowodniłeś? Nic nie udowodniłeś i nic nie udowodnisz bo jesteś taki jak Andrzej i to widać po tym co piszesz a ja to tylko pokazuje.

20 minut temu, pafnucy napisał:

@hubertuss tak tylko z ciekawości. uważasz że taki Pan Andrzej, to taki zwykły przeciętny rolnik? nie widzisz nic niezwykłego w Jego podejściu do... jak by tu? no według Ciebie tak u części rolników wygląda obejście i podejście do roboty?

Nie zwykły i nie przeciętny. Ale na polskiej wsi takich jak on rolników nie brakuje. Jest wielu leniwych. Jest też i wielu pracujących, których obejścia nie są jakimś wzorem nowoczesności a często i porządku. Naprawdę ludzie są różni. Zresztą u Bogdana też jest pierdolnik na podwórku, bydło chodzi w błocie. I jakoś wam to nie przeszkadza. Obraz polskiej wsi to nie tylko obora jak u Tomka ale bardzo wiele gorszych obejść. I nie sztuką jest wyśmiać tego co ma gorzej. Tylko ci co tu takie mądrale zgrywają niech pójdą do jakiegoś rolnika w okolicy co ma nowocześniejszą oborę więcej ziemi czy większe plony i niech z niego spróbują pośmiać się. Słabszego łatwo wyśmiać. Wyśmieje silniejszego. I nie chodzi tu o siłę fizyczną

11 minut temu, Łolek napisał:

@hubertuss nic o mnie nie wiesz a  już  mnie oceniles wbrew temu co tu piszesz cenie ludzi którzy  uczciwie i ciężko pracują nie cierpię leserow powiedz czy wymóg noszenia masek obowiązywal  wszędzie  czy nie jest napisane że  zwierzęta mają  mieć  staly dostęp  do wody i odpowiednią ilość  światła i przepływ powietrza  to obowiązuje od 20 lat ale  nie u Andrzeja pytam dlaczego co on  święta  krowa a wypowiedź Bogdana tylko potwierdzila moje przypuszczenia 

14 minut temu, deSilva napisał:

Hubertusom nie przetłumaczysz, zazdrość i koniec kropka.   :P Tylko czego? chyba głupoty.

Np tej darmowej bielarki. Ale tu nie o zazdrość najbardziej chodzi. Bardziej chodzi o prymitywną u wielu chęć dowartościowania się wyśmiewając człowieka, który z różnych względów sobie nie radzi.

Opublikowano (edytowane)

Zrozumiesz że śmiejemy się z leserów którzy próbują być cwaniakami a nie że ktoś ma tak czy srak? z tobą naprawdę jest coś nie tak, pieprznij głową w mur to ci może wróci rozumek. Co za upierdliwy niekumaty człowiek, no zaraz go zgłoszę za prowokowanie do kłótni, bo zaczyna spamować ciągłym pier**l*niem w kółko tego samego.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertuss napisał:

Nie zwykły i nie przeciętny. Ale na polskiej wsi takich jak on rolników nie brakuje. Jest wielu leniwych. Jest też i wielu pracujących, których obejścia nie są jakimś wzorem nowoczesności a często i porządku. Naprawdę ludzie są różni. Zresztą u Bogdana też jest pierdolnik na podwórku, bydło chodzi w błocie. I jakoś wam to nie przeszkadza. Obraz polskiej wsi to nie tylko obora jak u Tomka ale bardzo wiele gorszych obejść. I nie sztuką jest wyśmiać tego co ma gorzej. Tylko ci co tu takie mądrale zgrywają niech pójdą do jakiegoś rolnika w okolicy co ma nowocześniejszą oborę więcej ziemi czy większe plony i niech z niego spróbują pośmiać się. Słabszego łatwo wyśmiać. Wyśmieje silniejszego. I nie chodzi tu o siłę fizyczną

niby racja, ale Bogdana w obejściu rzadziej pokazywali. no i ten trochę to ogarnia.

ludzie lubią śmiać się z czyichś ułomności, a występując w serialu wystawili się sami na komentarze. są kontrowersyjni i dlatego są prawie w każdym odcinku.

no ludzie czekają na Genka i Andrzeja, bo wiadomo że znowu coś odjebią. no i Hubertus, nie dziw się że co nie co wyśmiewają. no jaksię nie śmiać jak Andrzej na wiadomość że pod siatkę trzeba podsypać ziemi, mamrocze sobie no zobaczymy kto to podsypie. :D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Stary Gienio żwir i beton takami woził poradzić nie mógł bo wywalił. A ten imbecyl jechał do banku konto internetowe zakładać. Co go usprawiedliwia?  

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

czy wasze życie jest aż takie smutne i nudne żeby się tu kłócić o czyjeś obejścia i podejście do gospodarki? serio nie macie swoich trosk?

o Twoim mam pisać?

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

niby racja, ale Bogdana w obejściu rzadziej pokazywali. no i ten trochę to ogarnia.

ludzie lubią śmiać się z czyichś ułomności, a występując w serialu wystawili się sami na komentarze. są kontrowersyjni i dlatego są prawie w każdym odcinku.

Oczywiście, że sami wystawiają się na komentarze. Ale dzień w dzień klepać tu o nich to samo. Każdy widzi jacy są. Oni oczywiście podbijają oglądalność. Wielu nawet tutaj pisało, że u innych wieje nudą, że są sztuczni itd. Bogdan chciał w serialu tak jak na yt opowiadać o swoich bojach z policją i wyleciał. Proste jak cep. Żaden serial nie będzie mieszał się w politykę czy sprawy dla sądów.

5 minut temu, deSilva napisał:

Zrozumiesz że śmiejemy się z leserów którzy próbują być cwaniakami a nie że ktoś ma tak czy srak? z tobą na prawdę jest coś nie tak, pieprznij głową w mur to ci może wróci rozumek.

Robicie to dzień w dzień. A to już jest nie normalne. Każdy se już dawno wyrobił o nich zdanie po co to klepać co dzień. Gdzie oni są cwaniakami? Kogoś oszukali? Że im ktoś zbiórkę na bielarkę zrobił to cwaniaki?  Z ta głową w mur to radzisz z autopsji? Dziękuję widzę, że u ciebie nie podziało. Wręcz odwrotnie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

czy wasze życie jest aż takie smutne i nudne żeby się tu kłócić o czyjeś obejścia i podejście do gospodarki? serio nie macie swoich trosk?

O obejście i podejście nigdy się nie kłócę, ale jak ktoś próbuje mi wmówić że czarne to białe to już tak.    :P

Opublikowano

No jakoś ten starszy od koni budynki drewniane ma, ale porządek na podwórku że ho ho 🙆‍♂️ Andrzej powinien zrobić trzeci płot, odgradzający dom od obory i wtedy pod domem trawkę posiać i porządku zrobić, dom pomalować farbą i zupełnie inaczej by to wyglądało 🤷‍♂️ Nie trzeba być miliarderem aby mieć porządek, to nie ilość pieniędzy świadczy o człowieku, a takie bardziej niechlujstwo 🤔

• Like 4