Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

co by nie powiedzieć, to jednak ten serial bez Genia i Andżeja nie odniósł by takiego sukcesu.

Opublikowano
8 minut temu, kris91 napisał:

W którymś odcinku pryskal kartofle i lejkiem nawozy siał, ale mówił że prawdziwy gospodarz ma na dwie tarcze rozsiewacz, jak inni i zrozumiałem to jako, że to on zazdrości innym maszyn 🙄 On mi trochę małego dzieciaka przypomina, że jak u kogoś zobaczy zabawkę, to on też chce taką 🤔

Laweta do bel nie jego, bo jak mieli słomę do Emilki zawieść, to powiedział że musi odprowadzić bo sąsiad bele chce zwozić 👀

Ja wiem czy zazdrości. Każdy rolnik chciał by mieć jakieś inne lepsze maszyny od tych co ma. A że o tym mówi. Ja czasami sobie też oglądam różne maszyny i choć nie żyje z gospodarstwa to chciał bym to czy tamto. Ale czy to oznacza, że zazdroszczę.

Andrzej ma też rotacyjną. Tak naprawdę wszystkie podstawowe maszyny ma. A, że są w stanie jakim są. No cóż na wielu gospodarstwach są gorsze. Pewnie na tym forum u niejednego tez gorsze by się znalazły.

Przed chwilą, pafnucy napisał:

co by nie powiedzieć, to jednak ten serial bez Genia i Andżeja nie odniósł by takiego sukcesu.

To fakt bez nich oglądalności by nie było. Więc nie zdziwię się, że czasami robią jakiś dodatkowy przypał pod serial. Żeby było jeszcze bardziej wesoło.

• Thanks 1
Opublikowano

A ja nie wiem, o co cały ten raban na prawie 400 stron. Jak mi się podoba, to oglądam, jak mi się nie podoba, to po co mam się katować? Mnie się podobał pierwszy sezon, drugi już trochę mniej, trzeciego nie oglądam prawie wcale (ze dwa odcinki obejrzałem), bo mnie faktycznie marudzenie Andrzeja na wszystko zaczyna denerwować, więc odpuszczam. Jeszcze rzucam okiem, gdy się trafi przy przełączaniu kanałów, bo lubię popatrzeć na ranczo Macieja i jego podejście do zwierząt. A najwięksi krytykanci siedzą, oglądają i jeszcze powtórki zaliczają, co by wypunktować jaką to ktoś jest ofiarą losu. No jest, no i co? Jak mi się nie podoba M jak Miłość, to nie oglądam i mam to głęboko w zadzie, zamiast oglądać, komentować i narzekać na zloty fanów serialu, bo mnie to lotto - ich życie ich sprawa. Po co się narażać na nadprodukcję żółci w organizmie?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

No niestety ludzie tak mają. Lubią pośmiać się z kogoś kto ma gorzej. Bo to często i własne słabości wybiela. Śmieją się z Andrzeja a takich Andrzejów to i na tym forum i na polskiej wsi nie brakuje. Tylko pokazać się wstyd. Natomiast żaden nie pójdzie do jakiegoś lepszego rolnika w okolicy i się z niego nie po śmieje. Tak jak piszesz. Nie podoba się serial. Nie podoba się Andrzej z Gienkiem nie ma co oglądać.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o dzierżawy to gdyby u mnie była możliwość wzięcia za darmo, to by się kolejka ustawiła do niej bez względu na klasę. Normalną sprawą jest czynsz dzierżawny, który z reguły wynosi wysokość dopłat, podatek do uzgodnienia. Także Andrzej nie ma co płakać że nie bierze dopłat. Jak zniosą dopłaty to co wtedy ? Poza tym już o tym tu było ale jaki sens jest trzymać konie czy krowy skoro nic z nich nie ma. Dopłata do krowy to 240 zł chyba plus mały cielak ok. 1000 zł, przecież ta krowa więcej zje niż na niej zarobi. Niech ma 40 ha z każdego na czysto wyjdzie mu 500 - 600 zł, to więcej mu potrzeba ?

Co do osób ich odwiedzających. Kiedy oni mają czas na robotę skoro co chwile ich ktoś odwiedza ? Sprawdziłem na mapie gdzie mieszkają i wychodzi na środek wsi zabudowanej po obu stronach. Nie dziwię się sąsiadom w takim razie, że mają dosyć.

Przed chwilą, kris91 napisał:

W którymś odcinku pryskal kartofle i lejkiem nawozy siał, ale mówił że prawdziwy gospodarz ma na dwie tarcze rozsiewacz, jak inni i zrozumiałem to jako, że to on zazdrości innym maszyn 🙄 On mi trochę małego dzieciaka przypomina, że jak u kogoś zobaczy zabawkę, to on też chce taką 🤔

Laweta do bel nie jego, bo jak mieli słomę do Emilki zawieść, to powiedział że musi odprowadzić bo sąsiad bele chce zwozić 👀

Wychodzi na to że sąsiedzi mają a on nie i w tym problem. Pewien chłopak też sobie kupił duży ciągnik 4x4 bo sąsiedzi mają a dalej robił sześćdziesiątką 🤣.

Przed chwilą, pafnucy napisał:

Bogdan by się wybił.

Teraz zbierają na części do tej prasy 🤔 🤣 ?

https://zrzutka.pl/fr58ut

Opublikowano (edytowane)

Tak tak wpierajcie w siebie dalej, ze rozsiewacza na dwie tarcze zazdrości. A jak se kupi to wam znowu gól skoczy. Normalnie żenada. Jeden coś tam po swojemu zrozumie a drugi uświadamia innych, że tamten dobrze zrozumiał.

Piszesz, że sprawdziłeś gdzie mieszkają. Widziałeś jakie tam budynki? Widziałeś jakie gospodarstwa i lasy dookoła? I co sąsiedzi w koło sami obszarnicy pewnie co? Sory ale błyskotliwością to ty od Andrzeja nie odstajesz. Po prostu pleciesz bzdury jak przekupka na targu aby pleść.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano

Za żadne pieniądze nie dał bym z siebie zrobić błazna tak jak oni. Przed tak szeroką publiką.

Może i mam kupę gnoju na podwórku,  ale przynajmniej się tym nie chwalę i nikomu nie pokazuję. 

• Like 1
Opublikowano

Czuję się atakowany :P. Hubertussie prawdziwy gospodarz to najpierw idzie dać zjeść zwierzętom a potem dopiero sam je. Na pewno wyróżnikiem nie jest rozsiewacz z dwoma tarczami. Sam mam lejka jednotarczowego i wcale nie czuję się z tego powodu inny. Chciałbyś aby co pewien czas ktoś przejeżdżał obok Twojego domu, zaglądał jak mieszkasz i tak codziennie ? Gdzie zaparkujesz w ciasnej zabudowie ? Jeżeli chodzi o Andrzeja to porównaj sobie gospodarstwo Bogdana czy z Haciek Michała, chyba są podobne i sobie radzą i mają na utrzymaniu rodziny. Andrzej się faktycznie stał roszczeniowy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale teraz nie pisz, że obok czyjegoś domu ktoś przyjeżdża. Przed chwilą udowadniałeś tutaj, że Andrzej zazdrości rozsiewacza dwutarczowego bo inni mają. A czy ty mając ten jedno tarczowy nigdy nie patrzysz u innych na te nowsze dwutarczowe czy jedno i nie mówisz czy nie myślisz, że przydał by ci się taki. Czy to oznacza, ze zazdrościsz?

Andrzej może i kokosów z tego nie ma. Ale czy Maciek ma kokosy. Bo z tego co mówi na filmie to tez nie ma. Obaj zarobią w zasadzie na przeżycie. Ani u jednego ani u drugiego zwierzaki z głodu nie padają. Jak chcą tak żyją a wy wynajdujecie z d*py jakieś problemy i zmyślacie bajki.

Andrzej ma podstawowe maszyny. Pewnie nie jeden jeszcze by zazdrościł co niektórych bo sam ma gorsze. Taka jest po prostu polska wieś. Nie tylko gospodarki jak u Tomka, dużo takich jak w Hackach ale i sporo takich jak u Maćka czy Andrzeja gdzie ludzie sobie żyją powoli jak im pasuje i kokosów z tego nie mają. Zresztą patrząc po Bogdanie tez kokosów nie ma. A ci w Hackach to nie wiem czy ona nie pracuje. DO tego emerytura rodziców i jakoś leci.

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Za żadne pieniądze nie dał bym z siebie zrobić błazna tak jak oni. Przed tak szeroką publiką.

Może i mam kupę gnoju na podwórku,  ale przynajmniej się tym nie chwalę i nikomu nie pokazuję. 

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeden nie zrobi z siebie błazna za żadne pieniądze. A inny bardzo chętnie. Popatrz na kanały na yt gdzie ludzie głupoty oglądają a ktoś na tych głupotach zarabia. Ma pracę lekką łatwą i przyjemna a i powie ci, że za żadne pieniądze nie będzie grzebał jak rolnik w gnoju czy ziemi. Popatrz na te programy z cyklu kanapowcy, królowe życia czy inne pierdoły. Z robienia z siebie pajaca jest teraz kasa i to w wielu przypadkach lepsza jak z dziesiątek ha czy krów. Takie czasy.

• Like 2
Opublikowano
hubertuss napisał:

Andrzej ma podstawowe maszyny. Pewnie nie jeden jeszcze by zazdrościł co niektórych bo sam ma gorsze.

Śmiać się czy płakać z tego komentarza 🤔😂😂😂😂😂🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Ale teraz nie pisz, że obok czyjegoś domu ktoś przyjeżdża. Przed chwilą udowadniałeś tutaj, że Andrzej zazdrości rozsiewacza dwutarczowego bo inni mają. A czy ty mając ten jedno tarczowy nigdy nie patrzysz u innych na te nowsze dwutarczowe czy jedno i nie mówisz czy nie myślisz, że przydał by ci się taki. Czy to oznacza, ze zazdrościsz?

Andrzej może i kokosów z tego nie ma. Ale czy Maciek ma kokosy. Bo z tego co mówi na filmie to tez nie ma. Obaj zarobią w zasadzie na przeżycie. Ani u jednego ani u drugiego zwierzaki z głodu nie padają. Jak chcą tak żyją a wy wynajdujecie z d*py jakieś problemy i zmyślacie bajki.

Andrzej ma podstawowe maszyny. Pewnie nie jeden jeszcze by zazdrościł co niektórych bo sam ma gorsze. Taka jest po prostu polska wieś. Nie tylko gospodarki jak u Tomka, dużo takich jak w Hackach ale i sporo takich jak u Maćka czy Andrzeja gdzie ludzie sobie żyją powoli jak im pasuje i kokosów z tego nie mają. Zresztą patrząc po Bogdanie tez kokosów nie ma. A ci w Hackach to nie wiem czy ona nie pracuje. DO tego emerytura rodziców i jakoś leci.

Nic nie udowadniałem po prostu zastanawiałem się co autor wypowiedzi miał na myśli mówiąc, że prawdziwy gospodarz ma siewnik dwu tarczowy. Gdyby mi był taki potrzebny to idę do banku biorę kredyt i gotowe. Kiedyś można było brać 2 tys. do hektara teraz nie wiem. W każdym razie mam satysfakcje że to jest moje własne. W tej chwili obrałem inny kierunek, żyć na luzie. Widzę, że inni skrzybią granice, podorują drogi bo im ciągle mało, na drugą stronę tego ze sobą nie wezmą. A jeżeli chodzi o Andrzeja, też ma emeryturę w domu, dzieci nie ma na utrzymaniu, także powinien sobie radzić a nie narzekać jak to źle ma, policja się na niego uwzięła, sąsiedzi zazdroszczą i.t.p.

• Like 2
Opublikowano

Dobra niech ci będzie, że się zastanawiałeś. Choć z tekstu twojego i tej osoby co zacytowałeś wynika co innego.

12 minut temu, kris91 napisał:

Śmiać się czy płakać z tego komentarza 🤔😂😂😂😂😂🤦‍♂️

A co to za różnica? Mojżesz robić co chcesz to i tak bez znaczenia. CO byś nie robił prawda i tak zostanie prawdą. Ma jakiś tam ciągnik 4x4. Agregat z hydropakiem, pług, talerzówkę, opryskiwacz, rotacyjną, prasę, przyczepę, lejek czy ta przewracarkę. Te maszyny są jakie są ale da się tym już prowadzić gospodarstwo nawet pomimo twego płaczu tutaj taka jest prawda. Druga prawda to taka, że nie jeden i takich nie ma. A wielu ma dużo lepsze i powie, że to złom.

Opublikowano

Na siłę próbujesz nam wmówić, że zazdrościmy mu nie wiadomo czego, a on jest zwykłym nierobem który wysługuje się ojcem, a gdy się potknie to zamiast pomóc mu wstać to się jeszcze śmieje 🤦‍♂️ Żyj w tej swojej świadomości, że Andrzej jest och ach 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Weź zacytuj gdzie ja ci wmawiam, ze zazdrościsz. Jak widzę to kilka osób próbuje tu coś wmówić, że on innym zazdrości. Gdzie ja piszę, że Andrzej jest och i ech? Weź to zacytuj a jak nie to zawołaj kogoś kto umie czytać ze zrozumieniem. Szybciej do ładu dojdziemy.

Ja piszę, że chłop ma podstawowe maszyny bo ktoś wyżej pytał. A ty się urywasz z choinki z tym śmianiem i płaczem. Ty bystry jak Andrzej. Następny tutaj.

Opublikowano (edytowane)

Czy tutaj wymieniłem twój nick czy kogoś innego z tej dyskusji a może tego forum? Ty weź jakiegoś rodzica zawołaj co szkołę skończył i czytać umie czy coś. Bo z tobą to ja się nie dogadam i to ci już pokazałem. Jesteś jak Andrzej. Tutaj gieroj a jak byś pogadał z kimś to by cię w kozi róg zagonił.

Opublikowano (edytowane)

A czy jeżeli komuś wyjdzie zarobku w przybliżeniu 5000 zł na miesiąc z SAMEJ gospodarki to już duży gospodarz czy taki średni? Duże są nakłady pracy aby tyle zarobić? Wiem że to tak się nie liczy ale tak w przybliżeniu.

Edytowane przez akooo
Opublikowano

Człowieku ty naprawdę jesteś tak inteligentny jak Andrzej. Ja nawet nie musza pokazywać twojej głupoty ty sam to robisz. Najpierw masz pretensję, że zarzucam ci, ze czegoś Andrzejowi zazdrościsz. A ja nawet nie pisałem nigdzie o tobie. Potem się czepiasz, ze piszę nie jeden iże może chodzić o ciebie. A więc bystrzacho skoro się identyfikujesz ze słowami, że nie jeden zazdrości. To znaczy, że przyznajesz się, że zazdrościsz. Gratuluję samo zaorania. Bo gdybyś nie zazdrościł nie identyfikował byś się ze słowami nie jedne. Bo skoro nie zazdrościsz to wiesz, że nie o ciebie chodzi.

Widzisz jak to jest. Jeździsz po Andrzeju a sam co pokazujesz?

Opublikowano

Ciagle powtarzasz ze "jesteś jak Andrzej", "jesteś tak inteligentny jak Andrzej", pieprzysz o dupie Maryny, a nie odpowiedziałeś na prosto zadane pytanie🤦‍♂️ Tylko wybierasz to na co chcesz udzielić odpowiedzi, zauważyłeś tylko drugą część pytania, ale pierwszej nie? 🤷‍♂️ Propo zazdrości, myślałem że mówisz o tych osobach co krytykują go, więc ja jestem m.in. tą osobą krytykującą.

Opublikowano

Odpowiedziałem ci na wszystkie pytania. Ty natomiast umodniłeś, ze nic a nic nie rozumiesz z tego co si e do ciebie pisze. Wyjaśniłem ci a ty dalej nie rozumiesz. To znaczy, ze jesteś jak Andrzej z którego się tak śmiejesz i tyle w temacie.