Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, dsbh napisał:

To po odliczeniu kosztów utrzymania ile może na czysto zostać ? Źrebaków chyba też z tego nie mają. To lepiej chyba na to miejsce krowy trzymać albo się mylę.

@Krzysztof81 makowiny się chyba gotowało aby koń był spokojny.

muszą mieć inaczej nie ma dopłaty

Opublikowano (edytowane)

Konie musza być rasowe. jak wyście to oglądali? Nawet Gienek mówił, że ich się do dopłat nie nadają. Więc nie ważne czy są źrebaki czy nie ma jak klacz nie ma papierów to nic z tego.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Makowiny to jeszcze niedawno dzieciom na wiosce dawano. Znam taką rodzine to całe pokolenie na maku wychowane😎.

Tak się wychowywało wioskowych głupków. 

Opublikowano

nie

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

A u was nie. Tylko kto się przyzna🤷

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Źrebaki jakieś mają. Oni to raczej trzymają bo lubią nie dla zysku. Zresztą sami mówili, ze ich się nie kwalifikują. Musza być z papierami, ze rasowe. A ich to takie kundle.

To mi by się raczej nie kalkulowało takie hobby. Lepiej na to miejsce wstawić krowę albo cielaka.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

jak ze żnina to okolice @TheraRolnik więc wszystko możliwe

A ten wypierdek  gdzie zaginął.. 😁

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mam kolege ze studiów w moim wieku ze Żnina to sam mi mówił że babcia go makiem poiła. Więc nie piszcie bajek.

Klej to u nas bodajże wąchali ale takich hec to nikt nie odstawiał.

Może mu makowca upiekła 🤔 ?

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

To mi by się raczej nie kalkulowało takie hobby. Lepiej na to miejsce wstawić krowę albo cielaka.

Przecież krowy tez mają i też się im nie opłaca. Ludzie hodują konie i nie patrzą na opłacalność. Mój ojciec ma dwa nie bierze dopłat bo chociaż z papierami to nie polskie rasy. Płaci jeszcze sąsiadowi za karmienie 500 zł miesięcznie i też mu się nie opłaca. Ale lubi. Są też tacy co trzymają na mięso. Bo trzymanie dla samych dopłat się nie opłaca ale może pokryć jakieś koszty. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, dsbh napisał:

Klej to u nas bodajże wąchali ale takich hec to nikt nie odstawiał.

Może mu makowca upiekła 🤔 ?

Pewnie gotowała kompot ze słomy makowej😉 

Edytowane przez bergman31
Opublikowano
51 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Makowiny to jeszcze niedawno dzieciom na wiosce dawano. Znam taką rodzine to całe pokolenie na maku wychowane😎.

@Krzysztof81 O i wiadomo czemuś taki niedorozwinięty i mało ogarnięty, ale takie rzeczy to tylko u Ciebie i w twojej rodzinie🤣🤔

Opublikowano

Aby dostać dopłaty do klaczy musi mieć pełne pochodzenie. Dopłata rocznie jest nie całe 2tys trzeba mieć minimum 2klacze i nie mogą mieć co roku zrebaka  tylko co dwa lata. Wiem to dokładnie bo sam nie dawno kupiłem klacz małopolska. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Mam kolege ze studiów w moim wieku ze Żnina to sam mi mówił że babcia go makiem poiła. Więc nie piszcie bajek.

Tak było potwierdzam, mnie nie poili, ale tak było jak dzieciaki były rozdarte i cholery spać nie chciały.

2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

@Krzysztof81 O i wiadomo czemuś taki niedorozwinięty i mało ogarnięty, ale takie rzeczy to tylko u Ciebie i w twojej rodzinie🤣🤔

Weź go nie obrażaj, bo sam pozostawiasz wiele do życzenia z twoim rozgarnięciem. W d*pie byłeś i gówno widziałeś a udajesz mądrego.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
5 godzin temu, artek27 napisał:

Aby dostać dopłaty do klaczy musi mieć pełne pochodzenie. Dopłata rocznie jest nie całe 2tys trzeba mieć minimum 2klacze i nie mogą mieć co roku zrebaka  tylko co dwa lata. Wiem to dokładnie bo sam nie dawno kupiłem klacz małopolska. 

Trochę podkręciłeś ze źrebakami 

Po pierwsze pierwszy źrebak musi być w ciągu pierwszych dwóch lat od wstąpienia do programu 

Po drugie w ciągu 5 letniego programu kląć musi mieć minimum 2 źrebaki

6 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ten post świadczy o całej twojej inteligencji....

Opublikowano
10 godzin temu, pafnucy napisał:

patologie wszędzie się zdarzają.

Raczej nieświadomość, ja pamiętam czasy jak mak rósł wszędzie i nikt na wsi nie wiedział że ma właściwości narkotyczne, wiedzieli tylko że działa nasennie i uspokajająco.   :D

Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Przecież krowy tez mają i też się im nie opłaca. Ludzie hodują konie i nie patrzą na opłacalność. Mój ojciec ma dwa nie bierze dopłat bo chociaż z papierami to nie polskie rasy. Płaci jeszcze sąsiadowi za karmienie 500 zł miesięcznie i też mu się nie opłaca. Ale lubi. Są też tacy co trzymają na mięso. Bo trzymanie dla samych dopłat się nie opłaca ale może pokryć jakieś koszty. 

Tylko co innego gdy kogoś stać na takie hobby a co innego gdy, no właśnie. Po ostatnim odcinku stwierdzam, że Andrzej nie jest taki ostatni jak by się wydawało a jest cwany. Tym odcinkiem chyba sobie strzelił samobója.