Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plutyczaki to nieudaczniki . Kubalowie bałaganiarze,niednaluchy itp...  Jest kilku porządnych Haćki ,Pokaniewo

Opublikowano

Ale to jest ich problem nie mój. Ile pociągną na popularności ile mają i czego na podwórku ich sprawa czy w Plutyczach czy w Ciemnoszyjach czy Pokaniewie. Nie widziałem aby ci dwaj ostatni swoje maszyny starym kultywatorami łatali. 

Opublikowano

Ale ze względu na tych bałaganiarzy nie oglądam tego wogóle 😣

Opublikowano
29 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie no Jałek i Anżej to poważne rolniki po chuju. Może w twoim mniemaniu jak stawiasz ich za wzór, al powim ci brutalną prawde- ich rolnictwo jest na poziomie pomiędzy królem Ćwieczkiem a Mieszkiem I 🤣.

Gdyby nie telewizja( nie wiem kto tam ich wynalazł) to by dalej siedzieli, ujebani po kolana w błocie i gównie.

Niestety taka bolesna ale prawda.. 🤷‍♂️ ale niech im sie tam wiedzie. Wole ich oglądać jak gejów na wyspie miłości 😜

• Like 4
Opublikowano

Niestety patologia najlepiej się sprzedaje. Jak by tylko Pokaniewo pokazywali albo Haćki czy ojca Agnieszki który też starych kultywatorów na łatanie nie trzyma. To by oglądalności nie było

• Like 1
Opublikowano

Nie chodzi o łatanie.. ktoś ogarnięty potrafi dać maszynie drugie życie, pełno jest na youtubie ludzi kreatywnych, jest np Mateusz Doniec.. rozrzutnik przerobił na przyczepę.

Opublikowano
4 minuty temu, jaco512 napisał(a):

Ciemnoszyje za to mają wysprzątane wszędzie.. Może w plutyczach im się wydaje że na tej popularności długo pociągną.. ale już nie jeden gwiazdor przekonał się że bańka pęka i ląduje na bruku.

Tam burdel jest/był taki sam jak w Plutyczach. Na żywo jeszcze gorzej to wygląda, wyglądało. Do telewizji to trochę ogarneli. Byłem u nich zanim wystąpili w TV oglądać zgrabiarke. Tam gospodarstwo w stylu - dużo, więcej, jak  najwięcej, nie ważne że nie dają rady tego ogarnąć, ważne  żeby było dużo.

Opublikowano (edytowane)

Jakie drugie życie gdzie ile warta taka przyczepa? Komu z dużych gosp to potrzebne? CO z tego kultywatora weźmiesz na przyczepę. Po jakim czasie rdza wylezie znowu na tej przyczepie?

A tak w ogóle skoro oni nic nie umieją to im to nie potrzebne bo oni z tego nic nie zrobią a każdy majster ich z tym gównem pogoni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Niestety patologia najlepiej się sprzedaje. Jak by tylko Pokaniewo pokazywali albo Haćki czy ojca Agnieszki który też starych kultywatorów na łatanie nie trzyma. To by oglądalności nie było

W tym programie Pan Walek czesto pokazywał jak można zrobić coś z niczego, on ten złom by wykorzostał👍 a dla innego będzie tylko złomem.  

• Like 4
Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Plutyczaki to nieudaczniki . Kubalowie bałaganiarze,niednaluchy itp...  Jest kilku porządnych Haćki ,Pokaniewo

W Pokaniewie też tam cudów nie ma ale chociaż od drogi jest posprzątane i poukładane a pierdolnik za budynkami.

Tak jak kolega pisał. Jakby pokazywali fajne zadbane gospodarstwa z ogarniętymi gospodarzami to ludzie by nie oglądali. A tak jak taki Anżejek pryska zboże gdzie lance napierdalają po ziemi niczym brony albo robi coś przy domu niczym w bajce sąsiedzi to ludzie mają rozrywke.

Tak za bardzo nie oglądam, zerkne raz na miesiąc no bo ile można?  Scenarzyści wymyślają jakieś wizyty pomiędzy uczestnikami, kolegują na siłe, albo takie głupoty jak pokaniewiak zakopany ciągnikiem w kupce gnoju.

Anżej to taki zrobił się bezczelny że cały czas krzyczy że mu mało pieniędzy płacą. Normalnie gwiazdor kina akcji.

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ale powiedz tak szczerze co ty byś chciał z tego g zrobić żeby nie było kolejnym g. To wszystko przegnite na wskroś. Nawet co lepsze profile z tego kultywatora to jedna rdza. Wycinanie tego czyszczenie. To się dzisiaj nie opłaca i potem co zrobisz coś i znowu ta rdza wylezie. Szanujący się murarz tego g nawet w beton na zbrojenie nie wrzuci.

Tak to jest gówno które co najwyżej może posłużyć do ulepienia kolejnego gówna przez jakiegoś badziewiarza. Dzisiaj robota czas materiały za dużo kosztują by pchać do czegoś porządnego taki złom a potem za dwa lata od nowa czyścić bo rdza wylezie.

To w takim razie dlaczego masa ludzi odwiedza złom ? Dlaczego nie pójdą normalnie na skład ? Rurka 1.1/2 cala metr 38 zł. Profil 10 chyba 50 zł ale na metry nie sprzedają, minimum 2 metry musisz kupić. W cenach złomu @konteno jest chyba obeznany. Jeżeli dobrze pamiętam to przebitka na złomie jest razy 2. Oni dostali za kultywator ok. 1,5 zł za kilogram. Łapa do niego 40 zł używana. 10 sztuk ile to daje ??????

25 minut temu, hubertuss napisał(a):

Gdzie ja ich stawiam za wzór? Czy wy potraficie normalnie dyskutować? Dlaczego przypisujesz mi jakieś swoje urojenia?

Ty przypisujesz innym to inni tobie.

21 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tu są wierni fani nie przegapią żadnego odcinak a potem pomstują, że telewizja daje.

Dawno nie oglądałem Fokusa ale na YT zaglądam ze względu na komentarze. Ten jest najlepszy chyba z omawianego odcinka.

Błagam was zgłosicie się na komisję żeby zakwalifikować Was do osób które nie są zdolne do samodzielnej egzystencji

🤣

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ja tam dobrego materiału nie widzę. Oczywiście umiejętności to jedno ale drugie to to, że tam nic dobrego nie ma wszystko złom i rdza. 

Ludzie czasu nie mają na rzeźbę w g. Ktoś kto się na poważnie rolnictwem zajmuje nie bezie lepił gówna a już na pewno nie gównem zgnitym.

Lepisz ze złomu to musisz dośpiewywać i wzmacniać. Latami nie musiałem nic na gosp dospawywac i wzmacniać przy maszynach

Ty z Jacusiem przypadkiem jaka rodzina?

• Haha 6
Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Anżej to taki zrobił się bezczelny że cały czas krzyczy że mu mało pieniędzy płacą. Normalnie gwiazdor kina akcji

E tam.

Bogdan go przebił.

Nawet filmy kręcą jak to niesprawiedliwie dajom....😆

• Like 2
Opublikowano

Jemu już wcale nie dajom i tak go to boli. A najbardziej że to Anżejowi dajom a jemu nie, chociaż on uważa że za mało i strzelił focha. 

Pomieszało się już wszystko. To chyba ludzie za bardzo roszczeniowi się porobili i tylko jak ukraińcy: dejdejdejdejdejdejdej...

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

W tym programie Pan Walek czesto pokazywał jak można zrobić coś z niczego, on ten złom by wykorzostał👍 a dla innego będzie tylko złomem.  

Ok le co on robi. Sprzęty bardziej dla działkowców nie rolników. Ze złomu naprawdę nie zrobisz porządnego sprzętu ani nie naprawisz porządnego sprzętu.

1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

To w takim razie dlaczego masa ludzi odwiedza złom ? Dlaczego nie pójdą normalnie na skład ? Rurka 1.1/2 cala metr 38 zł. Profil 10 chyba 50 zł ale na metry nie sprzedają, minimum 2 metry musisz kupić. W cenach złomu @konteno jest chyba obeznany. Jeżeli dobrze pamiętam to przebitka na złomie jest razy 2. Oni dostali za kultywator ok. 1,5 zł za kilogram. Łapa do niego 40 zł używana. 10 sztuk ile to daje ??????

Ty przypisujesz innym to inni tobie.

Dawno nie oglądałem Fokusa ale na YT zaglądam ze względu na komentarze. Ten jest najlepszy chyba z omawianego odcinka.

Błagam was zgłosicie się na komisję żeby zakwalifikować Was do osób które nie są zdolne do samodzielnej egzystencji

🤣

Jest złom a złom. Pewnie można na złomie znaleźć materiał nie przeczę. Ale nie zgniliznę czy inny materiał który można giąć rękoma. No i pytanie jeszcze co kto chce z tego zrobić. Dużych konkretnych maszyn ze złomu nie zbudujesz. 

Piszesz o łapach od tego kultywatora komu to dzisiaj potrzebne do czego? To wszystko zgnite i połamane.

No i najważniejsze skoro oni nic nie umieją z tego zrobić to po co im ten złom? Jarek mówił, że nawet spawać dobrze nie umie o Andrzeju nie ma co wspominać. To po co im to?

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo.

Fajnie że to już zrozumiałeś....

Już? Ja to zrozumiałem na samym początku. Poszukaj sobie kilka lat temu jak tu pisałem, ze widać jaki Andrzej jest i z tej jego roboty ani przed nim ani za nim.

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Ty z Jacusiem przypadkiem jaka rodzina?

Nie a dlaczego?

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

? Ja to zrozumiałem na samym początku. Poszukaj sobie kilka lat temu jak tu pisałem, ze widać jaki Andrzej jest i z tej jego roboty ani przed nim ani za nim.

...nie chce mi się szukać...

Inaczej to zapamiętałem.

Opublikowano (edytowane)

Poszukaj poszukaj poszukaj też ilu tu Kubalę stawiało za wzór rolnika. Znaczy tacy sami badziewiarze a Andrzeja ganili. Tak naprawdę wielu samemu się odkryło po tym co pisali nie zdając sobie nawet sprawy. Chwalili jednego legata i bałaganiarza gnoili drugiego tylko temu, ze temu drugiemu belarkę za darmo dali. I to bolało. A jak ten co też brudas i legat ale nic nie dostał to swój chłop i wzór rolnika.

Poszukaj jak tu ludzie pisali, ze Andrzej źle ojca traktuje a potem jeden o swoim pisał, ze stary jadaczką trzaska.

Tak się ludzie w necie odkrywają. Udają jacy to są och ech a potem gdzieś z rozpędu się odkryją bo napiszą jak wyżej przykłady podałem.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ok le co on robi. Sprzęty bardziej dla działkowców nie rolników. Ze złomu naprawdę nie zrobisz porządnego sprzętu ani nie naprawisz porządnego sprzętu.

Jest złom a złom. Pewnie można na złomie znaleźć materiał nie przeczę. Ale nie zgniliznę czy inny materiał który można giąć rękoma. No i pytanie jeszcze co kto chce z tego zrobić. Dużych konkretnych maszyn ze złomu nie zbudujesz. 

Piszesz o łapach od tego kultywatora komu to dzisiaj potrzebne do czego? To wszystko zgnite i połamane.

Ja na złomie kupuję łapy do kultywatora po 15zł za sztukę. Trafiają się naprawdę w dobrym stanie a często z dobrą redliczką. 

Obsypnik do ziemniaków też mam kupiony ze złomu. Rama i elementy robocze zdrowe. Wystarczyło wyczyścić i pomalować. Służy już kilka lat.

Nie jest to sprzęt na duży areał ale jest masa działkowców i małorolnych, dla których te maszyny są idealne. Tym bardziej, że nowe maszyny rolnicze dla hobbystów są drogie i zrobione z słabego materiału.

Na pobliskim złomowisku łatwiej trafić na kilka Bizonów niż na dobry kultywator, czy pług. Ktoś te stare, proste maszyny jednak kupuje.

Edytowane przez bergman31
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Oni dostali za kultywator ok. 1,5 zł za kilogram.

A nie po zecie? Blacha zazwyczaj 10 gr tańsza chyba że pod publike dali wyższa cene by skup zareklamować. Tam na starosielcach w Uniwerstalu mówią na mnie Indiana Jones ,taki częsty klient jestem

Edytowane przez konteno
  • Haha 2