Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

...ludzie tera kariery robią...

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Jeszcze tylko Andrzeja niech na wójta wybiorą 😁

Łoooojjjjj🙆‍♂️

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Trzeba by aż sprawdzić 

Wydaje mi się że to za dużo by było 

Cytat...

Na jakie wynagrodzenia w 2024 roku mogą liczyć radni powiatów? Osoba wybrana na radnego powiatu nie otrzymuje stałego wynagrodzenia. Ma jednak prawo do diet. Podobnie jak w przypadku radnych gminnych, ich miesięczna wysokość nie może przekroczyć 2,4-krotności kwoty bazowej, której aktualna wysokość to 1789,42 zł

...a więc coś nie tak ktoś...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Pewnie dużo zależy od powiatu/gminy/urzędu. Są jakieś widełki, ale z tego co widze w moim, to nie pier**lą się w tańcu i są szczodrzy bardzo,  jeżeli chodzi o diety i komsje.

"Kwota bazowa na 2024 r. to 1789,42 zł, co daje maksymalną dietę w wysokości 4 294,6 zł.31 sty 2024"

Pomyliłem się. Z byciem członkiem jakieś komisji maksymalnie można wyciągnąć ponad 50 tys.To w Powiecie.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Te parę złotych raczej nie jest aż tak wielka pokusą

na te pare złotych u siebie musi trochę sie narobić przy kozach,owcach i herefordach

58 minut temu, 12Pafnucy napisał:

@konteno widziałeś jaki lachon?

Oj chyba byś se poglosował...

ale za jaką cene , konkubent to wół roboczy teraz że by kobieta mogła robić kariere na YT , Focusie czy w polityce

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Osoba wybrana na radnego powiatu nie otrzymuje stałego wynagrodzenia. Ma jednak prawo do diet

z których większość radnych niechętnie rezygnuje 

Opublikowano

na stronach urzedow sa zeznania radnych,kierownikow wydzialow, dyrektorow szkol...

bardzo ciekawe dane. kierowca autobusu szkolnego zarabia ponad 100 tys na reke.

Dnia 10.03.2024 o 20:25, radekz200 napisał:

byłem w jeziorku, atlancie, wnory wiechy, jaświły, nevada i kolorado brańsk 😂

la mirage, montini, paradise.. tez juz nie ma.

na dyskoteki chodze regularnie-pare dni w roku na urlopie  🤣

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, jacus napisał:

na stronach urzedow sa zeznania radnych,kierownikow wydzialow, dyrektorow szkol...

bardzo ciekawe dane. kierowca autobusu szkolnego zarabia ponad 100 tys na reke. 

Z tym zarobkiem kierowcy autobusu szkolnego to jakaś pomyłka. W mojej gminie, kierowca autobusu szkolnego zarabia 60tys. brutto na rok, czyli około 44tys. netto na rok. 

U mnie w gminie praktycznie już wiadomo kto wygrał wybory. Jest tylko jeden kandydat na burmistrza i to będzie jego kolejna kadencja. Na 15 miejsc w radzie gminy, jest 19 chętnych, z czego 12 to obecni radni. Obecny burmistrz i większość radnych należą do tego samego ugrupowania. Co to za wybory w demokratycznym kraju jak wyboru nie ma? Normalnie jak w Rosji🤦‍♂️ 

Edytowane przez bergman31
  • Like 1
Opublikowano

daj spokój. w Borowskich też wcale nie jest lepiej niż w plutuczach pełen dom młodych ludzi a gorszy bajzel niż u Andrzeja. Andrzej przynajmniej coś próbuje tutaj zmienić...

• Like 3
Opublikowano

@Bercik92 pytanie ilu domowników jest tam w Borowskich 24/7 żeby koło tego chodzić ? Młode sie uczą i albo dzień w szkole albo tylko na weekendy wrócą jak w ta najstarsza , młodsze też to czeka .W Plutyczach hodowla w likwidacji bo andy nie ogarnia a Gienio nie da rady za bardzo przy tym łazić i pilnować a oddawać bydło byle komu i gdzie za byle ile to kasy z tego nie naciągną. Wystarczy spojrzeć na skalę . Cibory to kilka razy więcej bydła niż Plutycze i jednak najważniejsze to aby było czym przy tym robić przy tej skali i zapas pasz samodzielnie przyszykować choć to jednak tez prawie extensywny chów bo chyba kiszonek z QQ nie robią. 

Dnia 14.03.2024 o 10:48, Bercik92 napisał:

A co to jest za "krąg"?

jakiś tam klub dla starych dziadków 

https://www.facebook.com/RadioJARD/videos/a-jak-bawimy-się-w-klubie-rozrywki-krągwyśmienicie️/1125116184343784/?locale=pl_PL

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

wam sie wydaje ze dyskoteki sa tylko dla mlodych ?? dawno nie byliscie..

Dnia 13.03.2024 o 22:23, konteno napisał:

dla takich jak ty był Krąg na Wierzbowej w Białymstoku

kolo roboty mam lokal 30 +. czasami mnie podbiera zeby sie urwac na chwile i zajrzec.

15 godzin temu, bergman31 napisał:

Z tym zarobkiem kierowcy autobusu szkolnego to jakaś pomyłka. W mojej gminie, kierowca autobusu szkolnego zarabia 60tys. brutto na rok, czyli około 44tys. netto na rok. 

U mnie w gminie praktycznie już wiadomo kto wygrał wybory. Jest tylko jeden kandydat na burmistrza i to będzie jego kolejna kadencja. Na 15 miejsc w radzie gminy, jest 19 chętnych, z czego 12 to obecni radni. Obecny burmistrz i większość radnych należą do tego samego ugrupowania. Co to za wybory w demokratycznym kraju jak wyboru nie ma? Normalnie jak w Rosji🤦‍♂️ 

to dochod razem z dieta radnego.. z jego oswiadczenia

temu autobus sprzedali i dzieci jezdza podmiejskim

u nas kandydatow mnogo-choc do rosji daleko, na kazdy mandat po 2-3 chetnych, na wojta chyba 3 czy 4. 

to samo do powiatu i wojewodzctwa..

plakatow prawie tyle co na wybory do sejmu.. trzecia noga szaleje ..

14 godzin temu, dsbh napisał:

dobra miejscowka, tylko z jednego budynku trzeba daleko dymac na stolowke-znajomy tam byl ..

Edytowane przez jacus
  • Like 1