Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

mówimy o wysiłku psychicznym czy fizycznym??

bo w sumie ten krawaciarz co pracuje 8-16 pon-pt w biurze to jakby nie patrzeć mój opis

no jak nie, w zeszłym tygodniu dostałem😇

No tak wczoraj tu się szczycili pracą rolnika, że kto nie robi sam to nie rolnik. A dzisiaj umysłowi atak przepuszczają heh? Mówię o pracy umysłowej i presji podejmowanych decyzji. Która potrafi być często bardziej męcząca od pracy fizycznej.

Opublikowano (edytowane)

komentarzy dopiero przybywa chyba. teraz 5 @oniak

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

A dzisiaj umysłowi atak przepuszczają heh?

jaki atak??? człowieku....

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Mówię o pracy umysłowej i presji podejmowanych decyzji. Która potrafi być często bardziej męcząca od pracy fizycznej

oczywiście, potwierdzam

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

mówimy o wysiłku psychicznym czy fizycznym??

bo w sumie ten krawaciarz co pracuje 8-16 pon-pt w biurze to jakby nie patrzeć mój opis

no jak nie, w zeszłym tygodniu dostałem😇

A fakt bimbać też trzeba umieć 😜 Ale ty u siebie robisz pewnie te przyczepy

Opublikowano

Z tym Maćkiem z Kundycz to bym się chyba dogadał,przydał by się taki sąsiad. :)

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertuss napisał:

No tak wczoraj tu się szczycili pracą rolnika, że kto nie robi sam to nie rolnik. A dzisiaj umysłowi atak przepuszczają heh? Mówię o pracy umysłowej i presji podejmowanych decyzji. Która potrafi być często bardziej męcząca od pracy fizycznej.

Znamy te presję na podejmowane decyzje umysłowych, prawie czują się jak sołtys z małym wyjątkiem -  oni pensję biorą wysoko i też za nic nie odpowiadają. Jakby jeden z drugim odpowiadał finansowo za błędne decyzje to by nie pierdzieli tylko w stołki, ale zesrali się ze strachu zanim cokolwiek by podjął, albo do łopaty.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

to nie widzę gdzie kliknąć.

Ja mam czerwony prostokąt u dołu po lewo " więcej komentarzy" a potem samo "więcej" 

2 minuty temu, jacus napisał:

bylem w krus-ie przed samym zamknieciem jedna babka miale wyswietlone na liczniku 4 klientow za 8 godzin..

Panie ona 20 online przyjęła ... 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, oniak napisał:

" więcej komentarzy" a potem samo "więcej"

mam👍

no hubercik tam musi porządek zrobić. :D

głównie nie chwalą nieroba.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
hubertuss napisał:

Mówię o pracy umysłowej i presji podejmowanych decyzji. Która potrafi być często bardziej męcząca od pracy fizycznej.

a wiesz ile rolnik podejmuje decyzji umysłowych? przed jakimi wyborami i decyzjiami staje a i pogoda często płata figle to jest codzienna walka

Opublikowano
akooo napisał:

Z tym Maćkiem z Kundycz to bym się chyba dogadał,przydał by się taki sąsiad. :)

Maciek to żyje na na lajcie nie ma rodziny ma masę ziemi i żyje z dopłat bez nich trochę napewno innaczej by wszystko wyglądało to jest szczególny przypadek

pafnucy napisał:

ja wiem. otworzyć czy zamknąć. :D

czasem to i otwierać się już nie chce...

Opublikowano
21 minut temu, deSilva napisał:

Znamy te presję na podejmowane decyzje umysłowych, prawie czują się jak sołtys z małym wyjątkiem -  oni pensję biorą wysoko i też za nic nie odpowiadają. Jakby jeden z drugim odpowiadał finansowo za błędne decyzje to by nie pierdzieli tylko w stołki, ale zesrali się ze strachu zanim cokolwiek by podjął, albo do łopaty.

Jak jest ktoś w państwowej robocie to masz racje. Jak w prywatnej nikt się nie będzie z tobą patyczkował. Czym lepszy stołek tym szybciej można wylecieć. Powiedzmy zwykły pracownik ma jeszcze 3 miechy wypowiedzenia. A prezes wystarczy jedna rada nadzorcza i można pakować manatki.

3 minuty temu, slawek74 napisał:

a wiesz ile rolnik podejmuje decyzji umysłowych? przed jakimi wyborami i decyzjiami staje a i pogoda często płata figle to jest codzienna walka

Ale pogoda to nie rolnik. Możesz jedynie się dostosować. A co do decyzji w rolnictwie to się nie będę wypowiadał. Bo choć ja wiem jak to jest to i tak wy wiecie lepiej, że nie wiem bo nie mieszkam na wsi. 

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

Maciek to żyje na na lajcie nie ma rodziny ma masę ziemi i żyje z dopłat bez nich trochę napewno innaczej by wszystko wyglądało to jest szczególny przypadek

Jak nie ma rodziny jak ma dzieci.

@hubertuss Dlatego ja nie chce być żadnym prezesem,ważną figurą tylko żyć sobie na lajcicie w miarę. Swoje odpracować i dziękuję jechać w ogrodzie porobić czy przy ciapku pogrzebać :D

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał:

Już my wiemy jak ty byś go skomentował gdyby nie było go tu na forum 

Opublikowano
slawek74 napisał:

co by nie powiedzieć to hubert wie lepij 😁

akooo napisał:

gdzie?

No ma widziałem gdzieś.

Opublikowano
50 minut temu, hubertuss napisał:

Jak jest ktoś w państwowej robocie to masz racje. Jak w prywatnej nikt się nie będzie z tobą patyczkował. Czym lepszy stołek tym szybciej można wylecieć. Powiedzmy zwykły pracownik ma jeszcze 3 miechy wypowiedzenia. A prezes wystarczy jedna rada nadzorcza i można pakować manatki.

Ale pogoda to nie rolnik. Możesz jedynie się dostosować. A co do decyzji w rolnictwie to się nie będę wypowiadał. Bo choć ja wiem jak to jest to i tak wy wiecie lepiej, że nie wiem bo nie mieszkam na wsi. 

Żebyś zrozumiał specyfikację prowadzenia gospodarstwa np hodowlanego musiał byś  chociaż z miesiąc  dzień w dzień  bez wolnych sobót i niedziel popracować  

Osobiście pracowałem  na etacie, miałem własny warsztat teraz produkuje mleko  także nie musisz mi tłumaczyć  gdzie  jest lepiej  tutaj jesteś  w pracy niekiedy całą dobę  bo do codziennych obowiązków dochodzą  żniwa  sianokiszonki  czy nocne porody 

A gadka że się słabo gospodarzy bo nie ma pracowników jest naprawdę slabiutka  i tylko  utwierdziła mnie w przekonaniu że  o rolnictwie nie masz  niestety zielonego pojęcia 

• Like 1
Opublikowano
akooo napisał:

slawek74 napisał:

co by nie powiedzieć to hubert wie lepij 😁

akooo napisał:

gdzie?

No ma widziałem gdzieś.

gdzie ? bratrolnika był u niego moze sie wypowie na ten temat

Opublikowano
2 godziny temu, Bercik92 napisał:

Ale już chyba ogarka wywalili z AF bo cisza i spokój... 

Nie wiem, nie zdążyłem nawet napisać do Bartka jak obiecałem, a chłopak sam zadziałał, wiedziałem, że ja też dostanę także nie jestem zaskoczony. 😋 Chciałem go postraszyć żeby się odwalił, teraz oskarżenia co do mojej sztamy z Bartkiem mogą sobie wsadzić między bajki bo jak widać też srogo oberwałem 😉 

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

A fakt bimbać też trzeba umieć 😜 Ale ty u siebie robisz pewnie te przyczepy

nie robię, przynajmniej na daną chwilę

55 minut temu, akooo napisał:

Maciek kawaler na wydaniu, nie ma dzieci