Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

Jeśli zaś chodzi o traktor oczywiście serwis może podać Andrzeja do sądu. Tylko po co. Co im z tego? Kto ich zna jak mój kolega to i tak będzie korzystał. Bo miał bardzo duże problemy z serwisem ursusa w Łosicach okraszone wieloletnią sprawą sądową. I tych akurat z Bielska chwali na tle tamtych. Z serwisem w Łosicach wygrał i dostał nowy traktor, który serwisuje w Bielsku właśnie i odbierał go stamtąd.

Nie chce jechać. Pewnie sprzęgło czy coś. Sęk w tym, że rok temu mu go trochę podpicowali. Ale w środku to niestety zużyty sprzęt.

Kolega serwisuje ursusa u nich w Bielsku i rozmawiał z nimi na ten temat. Z tego co ja wiem. Po prostu zlecił tylko można powiedzieć odpicowanie traktora. Oczywiście ze względu na budżet jaki miał. Mechaniki praktycznie nie robili. O tym by nie zapłacił za to co robili nie słyszałem. Zresztą gdyby tak było to już chyba rok minął już by go ścigali. Tak się właśnie pomawia i robi plotki. Skoro nie zapłacił rok temu to na co czeka serwis przez rok? Nie wiedzą gdzie sąd w Bielsku?

A tak poza tym to już tu nawet czytałem, ze focus za remont zapłacił. A teraz czytam, ze Andrzej nie zapłacił. I tak to właśnie jest.

No właśnie, więc sam wiesz że mechaniki nie naprawiali jedynie z zewnątrz, ale w serialu się na nich nagadał, więc jest po prostu zwykłym kłamcą. Na wszystko co pokazuje Fokus trzeba brać dużą poprawkę. Ale nawet jak masz dowód to tego nie robisz. 

Opublikowano (edytowane)

Ale ja nigdzie nie pisałem, że mechanicy naprawiali czy coś. Nawet jak tu kilku pisało jakiś czas temu, ze serwis pewnie coś zepsuł czy źle naprawił. To pisałem, że mało kasy było i tylko po wierzchu stary ciągnik ogładzili.

Ja tez nigdzie nie pisałem, że Andrzej jest prawdomówny czy coś.  Po prostu wmówiliście sobie, że ja go tu bronię czy wybielam. Ja go nie bronię. Po prostu piętnuje pisanie zmyślonych bzdur. Jak kłamał w sprawie ciągnika to trzeba napisać, że kłamał. Ale dorabianie do tego historii, że nie zapłacił to już przesada. Bo jak widzisz wersje są różne. I nikt z nas nie wie. A tu duża część ludzi po prostu bzdury wymyśla. Typu, że nie zapłacił, że jak mówił o tym, że duzi mają dwutarczowe rozsiewacze to zazdrości i tego typu inne bzdury. Które wymyślano też pod adresem innych uczestników serialu.

Rolnicy Podlasia podobnie jak cała masa tego typu programów to reżyserka. I chyba nikt nie ma wątpliwości, że tam nie wszystko prawdę pokazują  Na tvn turbo leci program zawodowi handlarze. A w nim Robert i Wąski ze Stradale. W pewnym odcinku sprzedawali pewien samochód. Ale jak się okazało tylko na niby. Podobnie jak zresztą kupowali też od pewnego youtubera. Gdzieś czytałem, ze ktoś zagadnął Roberta bo znał samochód i wie, że się nie sprzedał. Na co Robert odpowiedział. To jest program rozrywkowy nie dokumentalny.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Hubertus Twoje ciągłe pisanie o Andrzeju zaczyna mnie niepokoić. 🤔

Opublikowano

Ale on  ma sporo racji z niepokojem,, mimo  uwag i wymiany wielu poglądów stałeś się  Andrzejowym obrońcą , takim Andrzejofilem forumowym. Większość tu piszących no cóż, nie zgadza się z tym co w programie się kreuje biorąc pod uwagę znane sobie "za" i "przeciw'

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@slawek74 Ty zacytować nie potrafisz a przypuszczenia masz/ Lepiej nie pisz bo znowu się ośmieszysz.

@Pigmei ale to jest twój punkt widzenia. Tak samo jak jego racja, której udowodnić nie umie. Czy jego niepokój. Po prostu nie mając argumentów zaczyna coś w kierunku mnie insynuować. Jak typowy człowiek czujący się słabo w dyskusji merytorycznej sięga po argumenty ad persona. To jest nawet naukowo zbadane.

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale ja nigdzie nie pisałem, że mechanicy naprawiali czy coś. Nawet jak tu kilku pisało jakiś czas temu, ze serwis pewnie coś zepsuł czy źle naprawił. To pisałem, że mało kasy było i tylko po wierzchu stary ciągnik ogładzili.

Ja tez nigdzie nie pisałem, że Andrzej jest prawdomówny czy coś.  Po prostu wmówiliście sobie, że ja go tu bronię czy wybielam. Ja go nie bronię. Po prostu piętnuje pisanie zmyślonych bzdur. Jak kłamał w sprawie ciągnika to trzeba napisać, że kłamał. Ale dorabianie do tego historii, że nie zapłacił to już przesada. Bo jak widzisz wersje są różne. I nikt z nas nie wie. A tu duża część ludzi po prostu bzdury wymyśla. Typu, że nie zapłacił, że jak mówił o tym, że duzi mają dwutarczowe rozsiewacze to zazdrości i tego typu inne bzdury. Które wymyślano też pod adresem innych uczestników serialu.

Rolnicy Podlasia podobnie jak cała masa tego typu programów to reżyserka. I chyba nikt nie ma wątpliwości, że tam nie wszystko prawdę pokazują  Na tvn turbo leci program zawodowi handlarze. A w nim Robert i Wąski ze Stradale. W pewnym odcinku sprzedawali pewien samochód. Ale jak się okazało tylko na niby. Podobnie jak zresztą kupowali też od pewnego youtubera. Gdzieś czytałem, ze ktoś zagadnął Roberta bo znał samochód i wie, że się nie sprzedał. Na co Robert odpowiedział. To jest program rozrywkowy nie dokumentalny.

Ale mimo wszystko wciąż bronisz Andrzeja. Ja słyszałam, że jak odbierał to nie zapłacił, ale to było z pół roku temu, równie dobrze sprawa może już się rozwiązała, kto wie. Zamiast tego ma masę innych spraw bo we wsi mają go dosyć. Ja wszystko co on mówi puszczam przez bardzo grube sito.  Szczególnie po tym jak się pochwalił że ma 50ha, chyba myślał że to nie wypłynie, że to nie wszystko jego własność 🤦

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Żebyś tylko ty był tak spełniony zawodowo jak ja. Ale jak pisałem wyżej. Argumenty ad persona bo innych nie potrafisz znaleźć to jest ten poziom na którym chcesz tu pisać. Wymyślaj więc dalej.

35 minut temu, nynka87 napisał:

Ale mimo wszystko wciąż bronisz Andrzeja. Ja słyszałam, że jak odbierał to nie zapłacił, ale to było z pół roku temu, równie dobrze sprawa może już się rozwiązała, kto wie. Zamiast tego ma masę innych spraw bo we wsi mają go dosyć. Ja wszystko co on mówi puszczam przez bardzo grube sito.  Szczególnie po tym jak się pochwalił że ma 50ha, chyba myślał że to nie wypłynie, że to nie wszystko jego własność 🤦

Widzisz ty słyszałaś, że nie zapłacił. A ja słyszałem, że zamówił remont za środki jakimi dysponował bo była to suma, która starczyła na powiedzmy ogarnięcie wyglądu. Ludzie z serwisu nie mówili ani słowa, że nie zapłacił. A ty dalej zmyślasz. Teraz już piszesz, że to było pół roku temu. Choć nie dawno pisałeś, że będzie za to sprawa. To jak będzie sprawa czy była? No przecież każdy normalny człowiek widzi, że kitujesz bo nie wiesz jak było i kręcisz raz tak raz tak. I widać jak wielu tutaj te kity wciskane sobie na wzajem łyka.

Wmawiaj sobie dalej, ze bronię Andrzeja bo nie wierzę w kit, który tu wciskasz. Ty po prostu zmyślasz i to powyżej pokazałem.

15 godzin temu, nynka87 napisał:

Wiem że możesz, tylko wiem to też od innej osoby, która powiedziala dokładnie to samo. Kolejna sprawa w sądzie będzie, bo nikt nie podaruje nie zapłacenia takiej sumy.  

35 minut temu, nynka87 napisał:

Ładnie to tak kłamać i zmyślać? Chciała byś, żeby na twój temat tak ktoś zmyślał albo cię tak okłamywał? Pięknie się tym samo zaorałaś. Jak zresztą wielu tobie podobnych tutaj brawo.

• Thanks 1
Opublikowano
48 minut temu, hubertuss napisał:

@slawek74 Ty zacytować nie potrafisz a przypuszczenia masz/ Lepiej nie pisz bo znowu się ośmieszysz.

@Pigmei ale to jest twój punkt widzenia. Tak samo jak jego racja, której udowodnić nie umie. Czy jego niepokój. Po prostu nie mając argumentów zaczyna coś w kierunku mnie insynuować. Jak typowy człowiek czujący się słabo w dyskusji merytorycznej sięga po argumenty ad persona. To jest nawet naukowo zbadane.

Są rzeczy na świecie które się fizjologom nie śniły ☝️🙆‍♂️😯

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ja tez nigdzie nie pisałem, że Andrzej jest prawdomówny czy coś.  Po prostu wmówiliście sobie, że ja go tu bronię

Przeczytaj swoje poprzednie komentarze, albo lepiej daj przeczytać postronnej osobie i niech wyrazi zdanie... czy nie adwokat Anżeja jestes🤭

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, karolr2 napisał:

Jak się chce psa uderzyć to kij się znajdzie. 

Powoli pojedzie i nic się nie rozp.. no i  słomę tez będzie robił. Po za tym jak suche siano to po co owijarka? Tur tez nie potrzebny wystarczy zwykły dziubak za parę zl

Trochę się  nacieszy, Ale ja czuję że długo te sprzęty bez awarii nie popracują, zaraz będzie w odcinku że krajowy szajs dostał🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

@slawek74Skoro ty piszesz o mnie to ja pisze o tobie do ciebie. Ty jako człowiek nie umiejący zacytować nie pisz o głębszym myśleniu bo się ośmieszasz.

8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Przeczytaj soje poprzednie komentarze, albo lepiej daj przeczytać postronnej osobie i niech wyrazi zdanie... czy nie adwokat Anżeja jestes🤭

Zrozum każdy ma swoje zdanie. Może ci się wydawać, że go bronię. Bo nie rozumiesz co czytasz i nie chcesz zobaczyć gdzie np pisałem dzisiaj, ze kłamał w sprawie traktora. To jak go bronię? Pisałem, ze jest nie zaradny życiowo to obrona. Ty nie chcesz tego wszystkiego widzieć. Bo sobie wymyśliłeś jak jest i teraz będziesz każdemu to wmawiał. Sobie też. Tak samo jak nie widzisz jak takie osoby jak @nynka87 zmyślają głupoty. Co pokazałem. Ale ty wolisz te głupoty czytać i wierzyć bo pasują do tego co sobie zakodowałeś

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Trochę się  nacieszy, Ale ja czuję że długo te sprzęty bez awarii nie popracują, zaraz będzie w odcinku że krajowy szajs dostał🙆‍♂️

Nowa maszyna kilka lat wytrzyma nawet u niego. A jak coś to jest serwis. A program nie będzie trwał 5 lat. Więc raczej nie będziesz miał satysfakcji zobaczyć jak Andrzejowi belarka się psuje i nie ma komu naprawić. 

Opublikowano
nynka87 napisał:

23 minuty temu, hubertuss napisał:

W pierwszych odcinkach Andrzej mówił że ma 30 krów i 30 hektarow

hubertuss napisał:

@slawek74Skoro ty piszesz o mnie to ja pisze o tobie do ciebie. Ty jako człowiek nie umiejący zacytować nie pisz o głębszym myśleniu bo się ośmieszasz.

8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Przeczytaj soje poprzednie komentarze, albo lepiej daj przeczytać postronnej osobie i niech wyrazi zdanie... czy nie adwokat Anżeja jestes🤭

Zrozum każdy ma swoje zdanie. Może ci się wydawać, że go bronię. Bo nie rozumiesz co czytasz i nie chcesz zobaczyć gdzie np pisałem dzisiaj, ze kłamał w sprawie traktora. To jak go bronię? Pisałem, ze jest nie zaradny życiowo to obrona. Ty nie chcesz tego wszystkiego widzieć. Bo sobie wymyśliłeś jak jest i teraz będziesz każdemu to wmawiał. Sobie też. Tak samo jak nie widzisz jak takie osoby jak @nynka87 zmyślają głupoty. Co pokazałem. Ale ty wolisz te głupoty czytać i wierzyć bo pasują do tego co sobie zakodowałeś

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nowa maszyna kilka lat wytrzyma nawet u niego. A jak coś to jest serwis. A program nie będzie trwał 5 lat. Więc raczej nie będziesz miał satysfakcji zobaczyć jak Andrzejowi belarka się psuje i nie ma komu naprawić. 

Bogdan przyjedzie

Opublikowano (edytowane)

Bogdan nie przyjedzie, żalił się na yt, że filmować go nie chcą. A co do ziemi Andrzeja już dawno temu pisałem, że większość to dzierżawy i to bez dopłat. Może powiedzieć, że ma bo uprawia. A liczba hektarów nie jest mi znana./ Więc nie wiem czy kłamie czy nie. Nie wiem też ile ma swojej ale na pewno nie wszystka jest jego własnością.. Nawet raz Jarek się śmiał, ze piachy w dzierżawy bierze w odcinku jak kółka do pługa nie potrafił przykręcić.

Opublikowano
50 minut temu, GRZES1545 napisał:

A boli konia łeb jak się furman trzęsie?

Hubertus raczej prostuje te bzdury co nie którzy tu powymyślali 

Żyją sobie jak żyją krzywdy nikomu nie robią. Zwierzęta tez są zadbane i pewnie bardziej szczęśliwe niż nie u jednego w oborach uwięzionych. Nie ma co na nich psów wieszać i wyzywać od różnych bo nikt z nas też święty nie jest 

• Like 1
Opublikowano

To jak nie ma dostepu  do wody to krzywda im się dzieje. Andrzej tez nie ma ha ha a do łazienki mu nie d9lazysz piątala  

To jak nie ma dostepu  do wody to krzywda im się dzieje. Andrzej tez nie ma ha ha a do łazienki mu nie d9lazysz piątala  

Opublikowano
4 godziny temu, nynka87 napisał:

Zatłukłabym na bank 😁

Tak

Nie myślałaś o jakiejś terapii leczenia agresji 🤔 😛 ?

Na marginesie nie ładnie nas tak oszukiwać. Przyznaj się o kogo właściwie chodzi, Andrzeja , Jarka czy o niebieskie krowy :D ?

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Każdy może współpracować z kim chce. Tak samo jak może dawać na zbiórkę komu chce. Ty też możesz współpracować z jakąś partią jaka ci się podoba. Ito nie bezie oznaczać, ze się sprzedałeś za coś. Nie oszukujmy się pisem wiele osób jest zawiedzionych. I szukają nowej partii. Agrounię popiera wielu młodych i nie wszystkim dali belarkę.

Jeśli zaś chodzi o traktor oczywiście serwis może podać Andrzeja do sądu. Tylko po co. Co im z tego? Kto ich zna jak mój kolega to i tak będzie korzystał. Bo miał bardzo duże problemy z serwisem ursusa w Łosicach okraszone wieloletnią sprawą sądową. I tych akurat z Bielska chwali na tle tamtych. Z serwisem w Łosicach wygrał i dostał nowy traktor, który serwisuje w Bielsku właśnie i odbierał go stamtąd.

Nie chce jechać. Pewnie sprzęgło czy coś. Sęk w tym, że rok temu mu go trochę podpicowali. Ale w środku to niestety zużyty sprzęt.

Kolega serwisuje ursusa u nich w Bielsku i rozmawiał z nimi na ten temat. Z tego co ja wiem. Po prostu zlecił tylko można powiedzieć odpicowanie traktora. Oczywiście ze względu na budżet jaki miał. Mechaniki praktycznie nie robili. O tym by nie zapłacił za to co robili nie słyszałem. Zresztą gdyby tak było to już chyba rok minął już by go ścigali. Tak się właśnie pomawia i robi plotki. Skoro nie zapłacił rok temu to na co czeka serwis przez rok? Nie wiedzą gdzie sąd w Bielsku?

A tak poza tym to już tu nawet czytałem, ze focus za remont zapłacił. A teraz czytam, ze Andrzej nie zapłacił. I tak to właśnie jest.

To jest znów tylko moje zdanie. albo fantazja 🤣. Jeżeli wchodzisz w politykę to albo popierasz działania partii na dobre i złe, coś w stylu Denwera. Co by się nie działo on jest za. Lub od razu trzymasz dystans. Chwalisz co ci się podoba lub krytykujesz co jest sprzeczne z twoimi poglądami. W tym przypadku Andrzej raczej taki nie jest ale będzie piał peny pochwalne dla Agrounii bo mu prasę kupiła. Co do ciągnika to kapitalny remont silnika w c-330 czy t-25 to koszt ok. 5 tys. zł, kapitalka skrzyni podobny koszt a gdzie reszta i co mówić o remoncie większego ciągnika za taka sumę.. Teoria spiskowa :ph34r:. Według mnie osoby niezorientowane łyknęły informacje że zakład odstawił fuszerkę i zostawił biednych rolników z popsutym ciągnikiem.

Nikt się nie odniósł do audycji radiowej.

Przed chwilą, nynka87 napisał:

Sam miał bym dosyć. Co się dziwić sąsiadom czy policji która tam krąży, skoro tam się takie hece odbywają. Jeżeli ktoś bez pozwolenia gospodarza wchodzi do domu, to już jest patologia. Część przyjeżdża faktycznie zobaczyć panów z telewizji a część dla żartów, wypić z Eugeniuszem po secie.

Teraz się czepiam :ph34r:. 50 ha ziemi, 40 sztuk bydła, o koniach nie będę pisał i Andrzej gdyby nie dopłaty to nic by nie miał zysku :P. No i z opowiadań Andrzeja wychodzi na to że gospodarstwo w którym kręcą program jest na pokaz a trochę inne jest to u siostry. Czyli wszystko pod publikę. Ciekawe jak wygląda to drugie ?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ładnie to tak kłamać i zmyślać? Chciała byś, żeby na twój temat tak ktoś zmyślał albo cię tak okłamywał? Pięknie się tym samo zaorałaś. Jak zresztą wielu tobie podobnych tutaj brawo.

No ale czego nie rozumiesz? Odbierał to nie zapłacił, miała być sprawa w sądzie. Skoro słyszałam to pół roku temu to może ona już była, a może jeszcze nie.

Czepiasz się szczegółów, ale fakt, że nagadał przed kamerą, że źle traktor naprawili, mimo że sam chciał poprawić tylko wygląd a nie mechanikę, wcale Ci nie przeszkadza.

Przecież nie musisz czytać co piszę, ani tym bardziej w to wierzyć, słuchaj Andrzeja na Fokus tv, o to im chodzi 😉