Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chiński państwowy koncern chemiczny ChemChina zamknął z powodu epidemii koronawirusa rafinerię przetwarzającą 100 tys. baryłek ropy dziennie i ograniczył produkcję w dwóch innych - podała w czwartek agencja Reutera, powołując się na trzy anonimowe źródła.

Rafineria Zhenghe w prowincji Szantung na wschodzie Chin, zdolna w ciągu roku przetworzyć 5 mln ton ropy, została wyłączona w środę - powiedziały dwa z tych źródeł.

W tym tygodniu firma zmniejszyła również produkcję w dwóch innych rafineriach w tej prowincji, Changyi i Huaxing, do poziomu 60 proc. mocy przerobowych. Wcześniej oba zakłady, które łącznie są w stanie przerabiać 300 tys. baryłek ropy dziennie, pracowały na 70 proc. wydajności - podał Reuters.

Jak cena będzie się kształtować  na rynkach .

Opublikowano
Przed chwilą, warchest napisał:

to masz dzialanosc ? czy na vacie ? 

bo gospodarstw typu 20 ha to nie dotyczylo do tej pory ? 

vat

Opublikowano
MariuszKlim napisał:

11 godzin temu, Pioagri napisał:

Zakupione w tym tygodniu po 4,59zł/l firma Translot 

leją w zwykłe beczki? jaka ilość? 

bo widzę ze też mają siedzibę w białymstoku

będziesz zamawiać to możesz i mi 500 doliczyć w tej cenie. jak coś to pisz mi na Messenger

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszKlim napisał:

sprawdzone paliwo od nich macie ? u nas cześc ludzi omija mlynek choc tez tanio po problemach z pompami

Opublikowano
Dnia 9.02.2020 o 12:02, wiesiek63zmc napisał:

przepisy były wcześniej ale nikt tego nie tykał ale zaczęto straszyć cysterniaków w co leją i się skończyło U mnie nikt nie naleje w co innego tylko zbiornik a za chwile na stacji też nie nalejesz w jakieś bańki tylko atestowane bo jest zakaz nalewania tylko kwestią kiedy postraszą obsługę i dopiero będą jaja bo mając 10 czy 15 ha bedzie trza inwestować w zbiornik

mam 16ha i szerze żałuję że tak późno kupiłem zbiornik , wygoda i zaoszczędzony czas bezcenne

Opublikowano (edytowane)

zbiornik fajna sprawa ale usiadłem obliczyłem ze biorąc 1500l ze zniżką 30gr mniej więcej tyle w hurcie średnio, co daje 450 zł na rok - czyli zbiornik zwróci się za 10 lat ? Co z zbiornikami po 10 latach z atestem jak to wygląda ?

Edytowane przez d4rek
Opublikowano

Pewnie jak na dworze będzie stał to plastik zacznie się kruszyć i trzeba będzie kupować następny 😂

32 minuty temu, Tygrysek napisał:

Taka sama wygoda jak w mauzeze z pompką z wężem i pistoletem . Z tą różnicą że mauzer i pompką kosztują kilka stówek a zbiornik kilka tysięcy.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Bez przesady zbiornik jest dwupłaszczowy,mój stoi  w cieniu

Opublikowano
3 godziny temu, MariuszKlim napisał:

Ja mam akurat zbiornik dwuplaszczowy ale chyba leją, 1500l. Jak zamówisz minimum 1000l to przywiozą

Opublikowano

Jeśli masz racje to sie zrobi atest ,napewno będzie taniej jak nowy

Opublikowano
4 godziny temu, d4rek napisał:

sprawdzone paliwo od nich macie ? u nas cześc ludzi omija mlynek choc tez tanio po problemach z pompami

Od 2 lat biorę z młynka, mój wujek też i lejemy w auta i wszystko dobrze chodzi, tylko ostatnio chcą żeby brac min 1000l to nie zamawiałem.

Opublikowano

Rurociągiem płynie czyste paliwo ,dopiero w rozlewniach dodaja BIO

Opublikowano
42 minuty temu, masa24 napisał:

Te b0 to nie jest czasem odbarwiany opał? Skąd to biorą skoro rafinerie robią tylko b7

No właśnie też pytałem hurtownika o ON bez bio to mówi że takiego niema chyba że jakiś import

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
  • Dodaj nową pozycję...
v