Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, tom50 napisał:

Wykoszona  yakari fao 210  plon 11.5 t  wilgotnosc 30-33  cena 620  kujawsko-pomorskie

miałem ją rok temu, nic specjalnego - cięta w jednym czasie dała sporo mniejszy plon niż inna odmiana z długim fao a wilgotność tylko 1% niższa 

Opublikowano
17 minut temu, Damian24424 napisał:

U mnie z kolby 33,34% chyba kosze w weekend po kombajnie wyjdzie pewnie z 37% ale większa waga będzie to już mi się opłaca za taka cenę 

Waga rekompensuje 8 zł na tonoprocencie reszta to strata jak np tu piszą że 16 odejmują to realnie 8 w plecy

Opublikowano
1 godzinę temu, przemol87 napisał:

centrum P8834 31% z kolby, znajomy wykosił  w sobote casandro 29% ,

okoliczne skupy 650 netto

A jeśli można wiedzieć dokładniej ? U mnie region ELC  p8834 dziś mierzyłem 27% , farmoritz 28% farmfire 26%. Ale muszę sprawdzic wilgotność z roślin które były niedawno jeszcze zielone. 

Opublikowano
15 minut temu, Damian_B napisał:

A jeśli można wiedzieć dokładniej ? U mnie region ELC  p8834 dziś mierzyłem 27% , farmoritz 28% farmfire 26%. Ale muszę sprawdzic wilgotność z roślin które były niedawno jeszcze zielone. 

Ładnie Ci spadło ja z Okolic Rybna i 33% P9074 jeśli dobrze pamiętam :D

Opublikowano
48 minut temu, Damian_B napisał:

U mnie najsuchsza Luigi 32% 9127 34 farmfire też 34 %. Nie wiem czy to dojdzie do 30 też elc

Opublikowano

W tamtym roku miałem p 9127 i nawet nieźle oddala bo prawie 14 tom przy 30%. U mnie właśnie farmfire najsuchsze jest, jeszcze przez przymrozkami były całe rośliny prawie suche. Powinno dojsc bo pogode jeszcze nadają

Opublikowano
3 godziny temu, Damian_B napisał:

EPD

Opublikowano

dziś dzwoniłem do wipaszu Międzyrzec Podlaski to 620netto dziś ruszył skup. Jest bardzo dużo kukurydzy mokrej na rynku w okolicy, przed sezonem słyszałem o 3 gospodarzachw okolicy co chcieli skupić mokra żeby suszyć a dziś okazało się że ci sami wola sprzedać swoją mokra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v