Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bananek napisał:

U nas się na to mówi "ślepaki", skurwiele siadają na skórę bezszelestnie, ale jak utnie to poczujesz. komar przy tym to przyjemność.

U mnie też tak nazywają,trochę boli ale znak po ukąszeniu mam z miesiąc, może jakaś alergia

Szerszeń najmocniej boli,nie wiem jak żmija zygzakowata bo jeszcze mnie nie ugryzła..

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Winnetou napisał:

@ogarek a ty kiedy się nawrócisz? 🤭🤭🤭

Jak ty się wzbogacisz.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Dnia 17.07.2020 o 21:03, Bananek napisał:

jak tam miody? ile ukręciłeś?

Nic. W środę refraktometr pokazywał 25% i były takie ilości że szkoda miodarkę brudzić. Lipowego w tym roku nie będzie. Z 4 rodzin, bo z tylu wirowałem w tym sezonie wyszło mi około 80l miodu. Ile już dokładnie z którego ula to nie wiem ale łącznie z 4 rodzin około 80l było. Najwięcej wielokwiatu i rzepaku, troszkę mieszanki facelii z czymś bo był stosunkowo ciemny i gęsty- taka ani czysta spadź ani czysta facelia. Wczoraj u Seniora wirowali to z 11 czy 12 rodzin dwa niepełne wiaderka 11,3l wyszły. Znajomy był u mnie po jajka wczoraj wieczorem to mówił że on ani grama lipowego nie wziął, jak większość ludzi u nas. W któryś dzień zrobię przegląd, ściągnę już górne korpusy, zostawię pszczoły tylko na gnieździe i na półkorpusie i trzeba podkarmiaczki zakładać i syrop robić powoli.

Wczoraj 4,5mm, lipiec już 100mm.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Są osoby które tego nie rozumią że nie mogą pić bo % białej gorączki dostają i wiedzą o tym na trzeźwo i tak piją

Ja sam osobiście jak mam już dość w sobie ognistej to tylko szukam miejsca do spania i to najlepiej krzesło i stół

Też jestem tego zdania, tylko ja zauważyłem że ci co dostają białej gorączki po alkoholu, na trzeźwo tak do końca nie są ten teges, nie  są to duże ubytki szarych komórek, ale na ekranie brakuje trochę pikseli, dlatego taki efekt po %.   

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Jaja, matka szóstki dzieci, mąż tyra u szwaba zadała się z dilerem z sąsiedniej wsi i sama zaczęła dilować, wczoraj zwinęli ją z towarem nad jeziorem. Gliniarz mówił, że znaczna ilość. Dzisiaj młócą wioskę z psami, sąsiadów i jej rodziców. Kuźwa babka prawie 40 lat. 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, pedro2 napisał:

Jaja, matka szóstki dzieci, mąż tyra u szwaba zadała się z dilerem z sąsiedniej wsi i sama zaczęła dilować, wczoraj zwinęli ją z towarem nad jeziorem. Gliniarz mówił, że znaczna ilość. Dzisiaj młócą wioskę z psami, sąsiadów i jej rodziców. Kuźwa babka prawie 40 lat. 

była i u nas taka akcja ze 4 lata temu, stacja autogazu a poza tym dilerka. Kobieta po 40 ale młodziak się nią zainteresował i musiał dobrze ją popycha skoro męża i dzieci zostawiła. na jednej imprezie razem z córką potrafiła się bawić :D

na kurpiach duszno, qq zaczyna skręcać. Deszczu...

Opublikowano

Pokropiło trochę i się przejaśniło. Kurła człowiek się naoglądał w internecie, że po ścięciu słomy podorywka to błąd i teraz zagwozdka🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Pokropiło trochę i się przejaśniło. Kurła człowiek się naoglądał w internecie, że po ścięciu słomy podorywka to błąd i teraz zagwozdka🤔

Dlaczego błąd?

Opublikowano
13 minut temu, leszek1000 napisał:

Talerzówką przejedź i będzie git

Jakbym miał to bym dawno tak robił.

Ponoć słoma się odpowiednio nie rozkłada jak jest ziemią przywalona. Nie wiem ile prawdy w tym.

Opublikowano

takie pytanie. zbierają jakieś wnioski powodziowe w waszych gminach? znajomy coś tak mi nawijał.

Opublikowano

@Rolnik200598 Dzisiaj zajrzałem do ula, a tam czerwi sporo a miodu 0 😒 i jeszcze dziury w styropianie powygryzane. Prędko zrobiłem syrop i czekam aż ostygnie. Troszkę to dziwne bo jeszcze tydzień temu było go całkiem sporo na wszystkich ramkach. To z braku pokarmu czy jakaś inna przyczyna no przecież kwiaty jeszcze kwitną.

Opublikowano
2 minuty temu, Morion napisał:

Dzisiaj zajrzałem do ula, a tam czerwi sporo a miodu 0 😒 i jeszcze dziury w styropianie powygryzane. Prędko zrobiłem syrop i czekam aż ostygnie. Troszkę to dziwne bo jeszcze tydzień temu było go całkiem sporo na wszystkich ramkach. To z braku pokarmu czy jakaś inna przyczyna no przecież kwiaty jeszcze kwitną.

Jeśli dużo czerwiu to nic dziwnego że pokarmu nie ma, wszak larwy czymś pszczoły muszą wykarmić. Mi się jeszcze zgryzanie styropianu nie zdarzyło.

Opublikowano
29 minut temu, pafnucy napisał:

takie pytanie. zbierają jakieś wnioski powodziowe w waszych gminach? znajomy coś tak mi nawijał.

U mnie zbierają a w sąsiedniej gminie  gdzie mam poalewane łąki już niezbieraja 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v