Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pogoda jest zawsze. preferował bym te ze słoneczną prognozą. tylko nie ma coś takich ostatnio.

Opublikowano (edytowane)

I u mnie plaga komarów, ledwo z sasiadką i sąsiadem browarka dopilismy o grilu wieczorem nie ma mowy😣, brachol dzwonił to siatki co dzień robi ludzie szału dostają.

Wczoraj kratki wentulacyjne zaklejalem bo kominem się pchają.😬

Cały dzień bez deszczu LRA.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Strongman napisał:

Ta gorsza,ziemniaki niby nic nie brakuje a jakieś małe i nacina niska,owsy leżą.

Niska? Matko bosko nie grzesz jeszcze trochę i zrówna się z maską w 60tce. Zwiększyłem ciśnienie, dawkę fungi i wydatek cieczy na 300L bo nie da rady wszystkiego pokryć. 

Tak dzisiaj T4 poszło. Ogólnie pewnie T7 w tym roku też mnie czeka 

Opublikowano

W tym roku będą raczej psioczyć niż się chwalić.  :P

Opublikowano (edytowane)

Na cenę przyjdzie pora, teraz trzeba robić wszystko żeby jak najlepiej zabezpieczyć i uzupełnić papu skoro Bozia daje dobre warunki.  Ja mam skrobiowke na kontrakt więc nie muszę się martwić 😉 im więcej z pola tym lepiej

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Taaa? Jutro specjalnie dla ciebie wstawię jaki kolor mają jadalne,leciny powyżej metra wysokości

Tu zdjęcie z 1 lipca

IMG_20200701_104801.jpg

Pamiętaj że zamówiłem.  Jak auto odbiorę to może za tydzień będę na Szczecin leciał to zajdę ukopać na próbę. ☺

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

w detalu po 20,-/15kg

dużo. w sklepach po tyle.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pamiętaj że zamówiłem.  Jak auto odbiorę to może za tydzień będę na Szczecin leciał to zajdę ukopać na próbę. ☺

Tomek jakie sobie życzysz takie będą,są 4 odmiany . Jeno Pamiętaj wszystkie żółte

Przed chwilą, pafnucy napisał:

dużo. w sklepach po tyle.

Klienci są ,odmiany smaczne nie to co SKLEPOWE

Opublikowano (edytowane)

1 lipca to i u mnie ładne byli ale teraz wszędzie padają,i takie małe jak na te porę a pafnący pisał ze na boże ciało już było co do garka wrzucić.

Z ciekawości pojeździłem po sąsiadach i wykopałem trochę co pod krzakiem mają i takie po 20-30mm.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano

Moja pani mowi

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Tomek jakie sobie życzysz takie będą,są 4 odmiany . Jeno Pamiętaj wszystkie żółte

Moja pani mówi że u niej się tylko żółte jadło,  a u mnie białe. 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

1 lipca to i u mnie ładne byli ale teraz wszędzie padają,i takie małe jak na te porę a pafnący pisał ze na boże ciało już było co do garka wrzucić.

Z ciekawości pojeździłem po sąsiadach i wykopałem trochę co pod krzakiem mają i takie po 20-30mm.

Jutro zobaczysz

Przed chwilą, 6465 napisał:

Moja pani mowi

Moja pani mówi że u niej się tylko żółte jadło,  a u mnie białe. 

Jednak Magdy to się znają 😉

• Haha 1
Opublikowano

O Panie żółte, to Ty sobie szlachciankę wziął czy jak?  :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v