Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko że to droga gruntowa.

Na swojej posesji pokladł karpy korzeniowe z wyrwanych drzew zajmując 0,5m utwardzonej przez gminę drogi, żeby auta i ciągniki nie trącali gałęzi drzewek posadzonych na skraju drogi.

Ogólnie widzę że ruszyć go to zacznie śmierdzieć, bo wprawiony w konfliktach.

Opublikowano

Jak taki  konfliktowy  to co będziesz ruszał. W końcu trafi kosa na kamień. Konfliktowy będzie, do czasu do póki ktoś się konkretnie nie wk***i. A takich przypadków są tysiące. Jak nie setki tysięcy. 

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Panowie - jak można zmusić delikwenta do naprawy polnej drogi gminnej?

Zgłoś do gminy, na papierze najlepiej. Podatek rolny idzie właśnie na takie rzeczy jak utrzymanie dróg.

Opublikowano
Agrest napisał:

Tylko że to droga gruntowa.

Na swojej posesji pokladł karpy korzeniowe z wyrwanych drzew zajmując 0,5m utwardzonej przez gminę drogi, żeby auta i ciągniki nie trącali gałęzi drzewek posadzonych na skraju drogi.

Ogólnie widzę że ruszyć go to zacznie śmierdzieć, bo wprawiony w konfliktach.

to może trzeba zagrać w jego stylu🤔

• Like 1
Opublikowano

Człowiek się lituje, bo kolega, a takie kwiatki odpierdala. Trzy lata temu spalił mi lancetem 1,3ha porzeczki młodej. Nawet się nie zająknął o rekompensacie.  Władowałem kilkaset zł w asahi, aminokwasy i nawozy, uratowałem. A ten jeszcze jesienią śmieję się i mówi - No widzisz mówiłem że nic im nie będzie. Chciałem żeby dał polisę to choć część kosztów mi by zwrócili no to on nie ma🤥

A dziś mi mówi że od dziś przechodzimy na per Pan, jełop jeden😆

Opublikowano
17 minut temu, leszek1000 napisał:

Bojkot polskiej żywności! – zemsta na rolnikach za głosowanie na Andrzeja Dudę. Minister Ardanowski komentuje

To się jeszcze okaże jak głód do d*py zajrzy 🤣

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

to może trzeba zagrać w jego stylu🤔

1 minutę temu, Strongman napisał:

To idź do sołtysa i zbierz sprzymierzeńców, z całą wsią nie będzie wojował.Lub zna lez haka na niego.

Tylko że ja z tych co chcą mieć święty spokój  i nie mieć wrogów.

Do gminy chyba trzeba się przejść.

Opublikowano
26 minut temu, Bartek933 napisał:

A u mnie 0mm, na złość padać nie chce

Ee to u mnie dopadało, poplonu nie zdążyłem przed deszczem wysiac 😤

28 minut temu, Agrest napisał:

Ja jako rolnik patrzę krytycznie na te zapomogi, a jak postrzega to reszta społeczeństwa? 

Obyło się bez deszczu. 

Uważam, że jeśli wystąpiły straty, to powinno się o takie zapomogi ubiegać. 

2 godziny temu, Bananek napisał:

A ja mam wątpliwości

Stary Pafnucy zdania z małej litery chyba nie zaczynał... 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zgłoś do gminy, zrób zdjęcia, u mnie były  podobne sytuacje, poprawili drogę i wysłali do gościa pismo przy kolejnej naprawie obciążają za koszty wynajecia równarki i praciwnika.

Opublikowano
XTRO napisał:

@ZELKOW @bialy2005 Jak u Was burza ? Bo na radarze spora była 

4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

W Miedzyrzecu jestem to leje z gradem.

A u Ciebie bylo cos ? 

26mm spadło u nas lało dość długo

GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zgłoś do gminy, zrób zdjęcia, u mnie były  podobne sytuacje, poprawili drogę i wysłali do gościa pismo przy kolejnej naprawie obciążają za koszty wynajecia równarki i praciwnika.

różne są gminy ja do swojej zgłaszałem, a ona umywa ręce bo to koszta...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:
4 godziny temu, Bananek napisał:

A ja mam wątpliwości

Stary Pafnucy zdania z małej litery chyba nie zaczynał... 

Dlatego nikt cały dzień nie aragował bo wszyscy wiedzą ze to nie zetorki12

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
9 godzin temu, Agrest napisał:

Panowie - jak można zmusić delikwenta do naprawy polnej drogi gminnej?

Pola biegną pod skosem i taki ryj orząc podnosi pług lekko w górę i ostatnim korpusem ryje całą drogę. Do tego wszystko z zapchanego pługa osypuje na drogę .  Nie da się jechać, z 15km na h trzeba zwalniać do 2 km ,żeby towaru nie zgubić. Do tego pierwszy przejazd robił za pług bo wszystkie śmieci garnąłem ciągnikiem.

Po zwróceniu uwagi odpowiedział, zgłoś i zmuś mnie. 

Swinię by udrutował, ale to jednak człowiek i się druta w ryj nie wsadzi.

Zrobił tak na każdej z 3 dróg.

Pisemko do UG

UG do niego napiszę o ODTWORZENIE/NAPEAWE jeśli tego nie dokona to urząd zrobi sam a on rachunki dostanie.

Przerabiane u mnie 3 razy z tym samym człowiekiem. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A co rozmawiałeś z nim przez tel,tutaj jest dużo rozmaitych osób od tirówek po gej i takich co mają narąbane w głowie.

Tylko zetorki musiał usunąć konto żeby założyć z taką samą nazwą,a może usunął i ktoś go ubiegł.Swego czasu było 3 pachnących z cyframi,więc to tłumaczy jakie co niektórzy ludzie mają obsesję.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v