Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie też pogoda idealna na zbiory. Jest chociaż jak oddychać.

Pora na śniadanko.

+18

Opublikowano

Andziej dzisiaj znowu wizytuje ścianę wschodnią, tym razem lubelskie. Pisiory wiedzą gdzie szukać poparcia 😝

Opublikowano
Dnia 6.07.2020 o 17:38, Bananek napisał:

Który tam pisał, że glejt na Podlasiu nie ma 2 metry? 

IMG_20200706_173146.jpg

bez zbędnych komentarzy...

Zasadnicze pytanie ile wzrostu ma ta owłosina @ 😎

Opublikowano
21 minut temu, mraukot napisał:

Andziej dzisiaj znowu wizytuje ścianę wschodnią, tym razem lubelskie. Pisiory wiedzą gdzie szukać poparcia 😝

A co tak boli?

Trzeba jechać browara zawieść w podzięce za dobre zmiany💪🏻👍🏻

• Haha 1
Opublikowano

Widać że za***ista 👍. Moja to połowę tego , taki jestem wkurwiony że chyba ostani rok sieje kuku

Opublikowano
1 godzinę temu, mraukot napisał:

A kogo mam w drugiej turze popierać, poplecznika HGW i Tuska itd.🌈 ?

Pochmurno i 20⁰.

• Thanks 1
Opublikowano

Słonko świeci, 18⁰C

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

A kogo mam w drugiej turze popierać, poplecznika HGW i Tuska itd.🌈 ?

Pochmurno i 20⁰.

A ja powiem tak: Obecny wybór to tak jak wybierać pomiędzy g**nem a żygowinami. 😔

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

Nie trzeba się wkurzać tylko zadbać by była lepsza 😉 18* ziąb

Dostała chyba normalnie na. 300 kg Korn kali, 200 kg polidap ,300 kg mocznik plus obornik na jesień szła kreda ,I gówo miejscami to do kolan nie jest a gleba 4 i 3 , kawałkami 5 i tam dziwne bo najlepsza. Na moich ziemiach zawsze taka ch*jowa , może za to że  siewnik bez podsiewacza🤔

Opublikowano

Ursus932 nawaliłeś wszystkiego co niemiara zbadaj glebe u mnie mniejsze nawożenie a na qq nie narzekam

stempos1980 napisał:

Woda jest przyczyną.sąsiad ma qq to gdzie lżejsza ziemia to ładna a gdzie są place gliny to do kolana a w tych miejscach gdzie stała woda to już  żółta

zbyt zwiezła gleba może być przyczyną kukurydza woli lżejsze gleby

Opublikowano

Przecież to od dawien dawna wiadomo, że kukurydza lubi lekkie, przewiewne gleby. Warunek jest jeden... Odpowiednio rozłożone opady. No i pH oczywiście. Ciężka, zwięzła gleba wygrywa w czasie suszy aby pH było uregulowane. A tak jak w tym roku dużo deszczu, zbyt duża wilgoć i zabetonowana gleba nie pomaga. Nie chce mi się ale może którego dnia wie wybiorę mam przy drodze taką łatę dołek na uwrociu 10x15  pod spodem glina/ił woda stoi po każdym deszczu, qq aktualnie się zazieleniła i rusza. Wezmę widły ogrodowe i przedziabam między rządkami połowę. Obok tego zastoiska qq 1.8m byłoby fajne doświadczenie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v