Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, pedro2 napisał:

A po co? Żeby napier... jak głupi i za parę groszy potem oddać? Wiesz co to sarkazm, ironia?

Już się wyleczyłem z takiego myślenia. Mam trochę i dla mnie wystarczy, wolę zboża sprzedać jak będzie cena niż przy bydlaku łazić w zamian za gnój albo i dołożyć. 

U nas są zawsze wyższe ceny zboża bo hodowli dużo. Mówię jak jest u mnie. U lubelaków dużo taniej zawsze jest z tego co Rysiek pisze

Wiem  co to ironia

Ja z hodowli wyleczyłem się w dzieciństwie jak rodzicom pomagałem w obrządku

Teraz mam tylko 10 kotów i psa

Kurde Jarek też ma kota to mógłby dać dopłate do kotów😂😂

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie mam, nawet nie wiem o kogo chodzi.

Pytaj @yahooo777 on ma bliżej

Być może ze to o niego chodzi bo ma mejla identycznego jak login z af,ale mam już numer.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

Rano trochę po kropiło a teraz parno nie do zniesienia 

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Kurde coś mi nie pasuje, w kartoflach woda stoi, w szufli też sporo wody jak na te 8mm. A ja durny dwa deszczomierze oddał znajomym. Jadę na grzybki 😳

A te deszczomierze nie maja tak ze podczas grubego deszczu woda z nich wypryskuje? 

Opublikowano

powiedzta mi jeszcze panowie taką rzecz. od jakichś 4-5 dni leży cielak odpojony, wcina wszystko co pod nos podaję, biegunki nie ma. tylne nogi mu nie działają. dostał zastrzyki od zapalenia stawów, ale to nie to. przód jest nad wyraz zdrowy, mokry nos, żuje, tylko ten tył nieszczęsny. już go nawet podwieszałem w plachcie ale nic to nie dało. chciałbym powalczyć jeszcze, ale za bardzo nie wiem jak. ktoś miał taki przypadek?

soltys48 napisał:

Z pół wsi nabrał 🤦

tyle cukru kupi to o drożdżach niech nie zapomni 😉 chyba znasz tajny przepis forumowego panoramiksa, że tyle cukru trzeba?!

Opublikowano

+32, słońce praży.

Czerwiec zakończył 100mm deszczu, w lipcu już 5mm.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bananek napisał:

powiedzta mi jeszcze panowie taką rzecz. od jakichś 4-5 dni leży cielak odpojony, wcina wszystko co pod nos podaję, biegunki nie ma. tylne nogi mu nie działają. dostał zastrzyki od zapalenia stawów, ale to nie to. przód jest nad wyraz zdrowy, mokry nos, żuje, tylko ten tył nieszczęsny. już go nawet podwieszałem w plachcie ale nic to nie dało. chciałbym powalczyć jeszcze, ale za bardzo nie wiem jak. ktoś miał taki przypadek?

tyle cukru kupi to o drożdżach niech nie zapomni 😉 chyba znasz tajny przepis forumowego panoramiksa, że tyle cukru trzeba?!

Takie przypadki sa jak ciągnie sie cielaka zamiast do nóg krowy to w górę słychać trzask i wózek inwalidzki. Innych przypadków nie widziałem

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Do biedronki po cukier bo po 1.25 przy 10 kg 

Ale tylko 10 kg na paragon z kartą.

20 kg zakupione.

Co z tego jak tam tylko połowa cukru w cukrze,takie zmiotki resztki 😋

1 godzinę temu, fireseba napisał:

A te deszczomierze nie maja tak ze podczas grubego deszczu woda z nich wypryskuje? 

Cholera wie, jak wiatr silny i wpoprzek pada tak jak dzisiaj to też nie zmierzy. Orientacyjne pomiary. Na stacji imgw 20km dalej za czerwiec zmierzyli 126mm, u mnie wyszło 144mm no ale to duża odległość

Opublikowano
fireseba napisał:

Takie przypadki sa jak ciągnie sie cielaka zamiast do nóg krowy to w górę słychać trzask i wózek inwalidzki. Innych przypadków nie widziałem

A guzik prawda. cielak ma ponad miesiąc. normalnie chodzil, pił mleko, odpoilem go i jadł już normalnie cj i sianko. złapał kiedyś kiszonke z qq, i go zduło. podałem co trzeba i wyleczylem go. teraz ni stąd ni zowąd położył się i leży od prawie tygodnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v