Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

Sławek 74 go zna i tylko on może zakończyć dywagacje

Tak znam 😀 był 30minut u mnie na podwórku i dwa zdania przez telefon czasem ludzie latami niby się znają a jednak nie do końca ja nic do niego nie mam przynajmniej jest co czytać 😉😀 nie wydawał się jakiś dziwny kiedyś z nim może się spotkam

20*

danielhaker napisał:

Ogłaszam suszę. W tym miesiącu jeszcze nic nie spadło

Z rana sie napił 😉 czy po wczoraju 😜😁

• Like 1
Opublikowano

Zboże na rynku kolejne 50zl w dół. Jajca żeby pszenżyto grube, ładne po 550 było to jeszcze nie widziałem. I znowu pełen rynek i mało kupca... dopłatowcom się trochę ukróci w tym roku, słoma też tanieje, z pokosa będzie bankowo poniżej 30zl. Nic tylko hodowlę powiększać 🤣

Opublikowano

U mnie nie spadło 200l a i tak paszy nie zbiorę. 

Pisma wysyłane były i zdjęcia. Przyjechali dziady i trzcinę kosą cieli i tyle. 

Podobno tyle milionów i dalej nic. W wiosce jest stawek który ma tą wodę przyjąć to 1/3 nie ma. U mnie rów pełen. 

Rok temu zrobili przetarg kasa poszła i tylko trzcinę ucięli równo w polem. 

Niech jeszcze menelowe + zrobią i tyle. 

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Zboże na rynku kolejne 50zl w dół. Jajca żeby pszenżyto grube, ładne po 550 było to jeszcze nie widziałem. I znowu pełen rynek i mało kupca... dopłatowcom się trochę ukróci w tym roku, słoma też tanieje, z pokosa będzie bankowo poniżej 30zl. Nic tylko hodowlę powiększać 🤣

Ciać słomę i bedzie w cenie. Zboże  tanieje bo sezon żniw blisko, ale do zbiorów jeszcze daleko i nie wiadomo czy przy takiej pogodzie bedzie jak zebrać to co jest na polu.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, pedro2 napisał:

W tym roku po 400 nie będzie kupca, kłosy długie, ziarno wyłazi z kłosa bo wielkie, 

Będzie przewalanie ilości po taniości

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Ciać słomę i bedzie w cenie. Zboże  tanieje bo sezon żniw blisko, ale do zbiorów jeszcze daleko i nie wiadomo czy przy takiej pogodzie bedzie jak zebrać to co jest na polu.

U nas nikt nie tnie, każdy chce ostatnia złotówkę wyciągnąć z pola dosłownie. A jeszcze doplatowcy 😋 mnie tam pasuje bo kupuje słomę. W sumie nie musiał bym w tym roku kupować, ale zapas jeść nie chce

A może się trafi słomę za obornik wymienić to już lala

Opublikowano
57 minut temu, slawek74 napisał:

Tak znam 😀 był 30minut u mnie na podwórku i dwa zdania przez telefon czasem ludzie latami niby się znają a jednak nie do końca ja nic do niego nie mam przynajmniej jest co czytać 😉😀 nie wydawał się jakiś dziwny kiedyś z nim może się spotkam.

Czyli sztucznie nadmuchana afera tak naprawdę o nic. Jak łatwo jest kogoś "zahukać"jak się sam da.

Opublikowano

Ryśka to ja mogę zrozumieć w pewnym sensie, czegoś się przestraszył,   ;)  tylko dlaczego inni się odwracają zaraz tyłem z dosyć dziwną argumentacją? Pafnucy lubił tu przebywać i z Wami rozmawiać, nie raz pisał o tym, wiecie jak on się teraz odrzucony i bez dostępu do forum czuje? chyba jednak nie.   ;)

Opublikowano
4 godziny temu, stempos1980 napisał:

Dziś ma być niby troszkę chłodniej ale jak będzie to się okaże.

Qurła jeszcze mi  padł akumulator w busie po 5 latach😠

A ile chciałeś żeby wytrzymał😂😁

Opublikowano (edytowane)

Sean nie rozumiesz że to nie chodzi o to co zrobił tylko o to czego nie zrobił.. Moim zdaniem nie zachował się uczciwie zwalajac jak zwykle winę na innych i kłamiąc w żywe oczy... aby oczekiwać jak oto wyłoni się trybunał ludowy kolegów z AF i zażąda uniewinnienia po raz kolejny  bo nie wielki pan rości sobie prawo specjalnego traktowania.... Każdy inny normalny człowiek odbebni te 7 dni i tyle..... A tu człowiek nie wytrzymuje 3 dni bez af i robi cyrk bo moderator coś mu tam usunął to zapewne mu nawsadzal  itp.... 

A Rysiek jaK najbardziej ma rację bo pisaL w prost nie raz jaki ma pogląd w tej sprawie i ma prawo bronić swojej prywatności i tyle... Kolegowanie na forum swoją  droga a życie prywatne to inna bajka i tyle.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Ryśka  to i ja rozumiem. Nie chciałbym aby mnie ktoś tak stalkował. Wiele osób z forum mnie zna osobiście, ale do uja jakby ktoś tak uporczywie chciał się dowiedzieć kto ja jestem, gdzie mieszkam to już bym się zaczął martwić, a może złodziej, albo inny jaki... 

Opublikowano

Dostał fisia jak sprzedał kostkę i kupił rolkę. Zrobił parę kulek i mu sodówka uderzyła.

Nie martwcie się - pod Kockiem sporo rozrywek to se poradzi. Forum to nie woda i można bez niego żyć.

Opublikowano

... Kolegowanie na forum swoją  droga a życie prywatne 

Co racja... gdyby jeszcze miał fajną córkę na wydaniu i ponad 50 ha do przepisania to by szło zrozumieć, a nie tak żeby chłop chłopa😄

Opublikowano

No moja córka zajęta a i na hektary jest następca więc nie potrzebnie się napalales.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

wojna będzie 

czerwiec podliczony 128l/m2 w 15-tu opadach 

Opublikowano
pedro2 napisał:

nie ciesz się jeszcze. przyjdzie grad i pozamiata.

• Like 3
Opublikowano

Zetorki był ok. Punfacemu często nie wiedziałem o co chodzi. Zaświadczenie od lekarza o rozdwojeniu jaźni trzeba załatwić i obaj wrócą.

Opublikowano
25 minut temu, ogarek napisał:

Sean nie rozumiesz że to nie chodzi o to co zrobił tylko o to czego nie zrobił.. Moim zdaniem nie zachował się uczciwie zwalajac jak zwykle winę na innych i kłamiąc w żywe oczy... aby oczekiwać jak oto wyłoni się trybunał ludowy kolegów z AF i zażąda uniewinnienia po raz kolejny  bo nie wielki pan rości sobie prawo specjalnego traktowania.... Każdy inny normalny człowiek odbebni te 7 dni i tyle..... A tu człowiek nie wytrzymuje 3 dni bez af i robi cyrk bo moderator coś mu tam usunął to zapewne mu nawsadzal  itp.... 

A Rysiek jaK najbardziej ma rację bo pisaL w prost nie raz jaki ma pogląd w tej sprawie i ma prawo bronić swojej prywatności i tyle... Kolegowanie na forum swoją  droga a życie prywatne to inna bajka i tyle.... 

Nie rozumiem argumentacji typu - zawiodłem się, nie spodziewałem się po nim, ale czego? że chciał usilnie kogoś odwiedzić? a tamten co, nie umie załatwić krótko i na temat jak nie chce prywatnych znajomości? zaczynają tu padać zbyt duże słowa - stalking, nękanie, już pachnie po wypowiedziach homo, cyrk z banami to małe piwo widzę przy tym. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v