Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Chyba znowu dziś yebnie ulewa

A to napewno bo przyszedł ALERT RCB z ostrzeżeniem przed silnym wiatrem gradem i ulewą. 😐

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A to napewno bo przyszedł ALERT RCB z ostrzeżeniem przed silnym wiatrem gradem i ulewą. 😐

no mi już nawet 2 przyszły więc jestem pewny że padać nie będzie.

Ostatnio 6 alertów a nawet w nocy nie padało, ale gdy nie ma alertów to leje, burze i wichury są.

Opublikowano
6 minut temu, camo napisał:

no mi już nawet 2 przyszły więc jestem pewny że padać nie będzie.

Ostatnio 6 alertów a nawet w nocy nie padało, ale gdy nie ma alertów to leje, burze i wichury są.

U mnie mało kiedy alerty nie mają potwierdzenia ze stanem faktycznym tak więc tego nie bagatelizuje. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

U mnie mało kiedy alerty nie mają potwierdzenia ze stanem faktycznym tak więc tego nie bagatelizuje. 

To dobrze masz.

Opublikowano

Pod.Oleski  nawałnica naebało chyba z 50l wody w 15min grad taki walił że już myślałem że auto roztrzaska, zboża wytłuk, kukurydza też posiekana 

Grad wielkości jaj gołębiach tłuk, Nie do opisania 

Opublikowano
krzysiek277 napisał:

Pod.Oleski  nawałnica naebało chyba z 50l wody w 15min grad taki walił że już myślałem że auto roztrzaska, zboża wytłuk, kukurydza też posiekana 

Grad wielkości jaj gołębiach tłuk, Nie do opisania 

Jestem w tego samego powiatu i u mnie trochę popadalo tylko, jaka miejscowość?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

A u nas parzy... może i lepiej niż te gwałtowne opady. choć wczoraj jeździłem po cielaki raptem 15km ode mnie to qq poskrecana już od słońca. cierpi na brak deszczu

U nas na jutro już przed południem może być tuku tuku. 

Qq wczoraj wieczorem dostała mocznik, siarczan i cynk, a tu tak smali. Aż boję się jechać obaczyć. 

Opublikowano

Wiem, że nie ten temat ale duża aktywność i wiele innych tematów tutaj...

Użytkuje ktoś talerzowego poznaniaka? Jakieś opinie? Chce kupić siewnik talerzowy z którym poradzi sobie c330m

cały czas coś przepaduje ;)

Opublikowano
pedro2 napisał:

U nas na jutro już przed południem może być tuku tuku.  Qq wczoraj wieczorem dostała mocznik, siarczan i cynk, a tu tak smali. Aż boję się jechać obaczyć.

jeszcze żeby dziś nie było tuku tuku. strasznie parno i chmury już chodzą. zasililes qq? moją to chyba już tylko z helikoptera. dziś wchodziłem to do pach mi sięga. idzie w górę jak szalona.

Opublikowano
Strongman napisał:

7 godzin temu, danielhaker napisał:

@Strongman piszą tu co niektórzy, że i tak od tego azotu św. Piotrowi brama już skrzypi na zawiasach xD

U ciebie tez trawa ładnie dostała azotu.Pewnie dzisiaj i w sobotę zabierasz.

200 saletry. Dziś zabieram bo jutro nie wiadomo jak z pogodą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v