Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tez zakupilem instalacje do nawadniania-na allegro,jak mi tu jeden kolega doradzil, tanie nawadnianie mialo byc i rzeczywiscie bylo tanie, bo z nieba leje,a rurki do dzisiaj nie przyszly, na szczescie alledrogo oddalo kase...

ktory chwalil ta firme -nie agrest to byl czasami ??? 

Opublikowano
Partyzant85 napisał:

LLB ładnie dolane dziś w okolicach Szwecji :D Kto się opóźnił z łąkami to teraz albo mu gnije skoszone albo trawa się kładzie. Ja do 13 się wyrobiłem i patrzę jak drugi pokos rośnie :D

no polało i w nocy chyba poprawi z tego co na radarach widać, a u Ciebie jak zboża stoją jeszcze ?

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

ja tez zakupilem instalacje do nawadniania-na allegro,jak mi tu jeden kolega doradzil, tanie nawadnianie mialo byc i rzeczywiscie bylo tanie, bo z nieba leje,a rurki do dzisiaj nie przyszly, na szczescie alledrogo oddalo kase...

ktory chwalil ta firme -nie agrest to byl czasami ??? 

Że co, że jak, że ja coś gdzieś komuś?

Nie ten adres.

Opublikowano (edytowane)

A miała być susza stulecia a ja zebrał 3 razy tyle bel.

Jednak meteorologia daleko za przysłowiami.

@Pafnucy Tak wygląda nasza planeta z odległości Plutona zrobione przez sondę voyager

z25696227V,Ziemia-na-slynnym-zdjeciu-son

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

to jak panowie teraz wszystko co się da głęboszem, ja współczuje wam, mi się udało w otatniej chwili, tylko 6 balotów z 110 zostało na łąkach

ale gość u którego pracuje to 25 ha położył i moknie, czekamy na pogodę 

Opublikowano
Strongman napisał:

A miała być susza stulecia a ja zebrał 3 razy tyle bel.

Jednak meteorologia daleko za przysłowiami.

@Pafnucy Tak wygląda nasza planeta z odległości Plutona zrobione przez sondę voyager

Jaka różnica, z Plutona widać ziemię a ja nie widzę sąsiedniej wioski przez te lasy

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

no chyba żartujesz. ode mnie na Augustów poszło.

Nie wiem co brałeś, ale daj trochę 😵😵😵🤣 pada spokojnie. Ja tam wolę te 15-20mm max niech spadnie przez dobę to ziemia przyjmie. A jak doyebie 50mm raz na 2 tyg to d*pa z tego. Qq gdzie woda stała ostatnio to pożółkła

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Do mnie dzisiaj przyjechali z weterynarii na kontrolę z obszaru A, czyli kolczyki, paszporty i książka. Mówił że ARiMR im zleciła bo zostałem wylosowany. Jakby był jeszcze obszar B i C to dochodzi kontrola zakupu pasz i ŚOR. Jak coś jest nie tak, np. zgubiony kolczyk to nalicza jakieś punkty i ARiMR ma jakieś przeliczniki i w zależności ile ma się punktów tyle obcinają dopłat.

U mnie wszystkie sztuki miały po 4 kolczyki🙂

Może. Zależy od dobrej woli kontrolującego.

Opublikowano
Dnia 27.04.2020 o 23:25, nie napisał:

jeszcze kiedyś przyjdą mokre lata i będziemy pola meliorować a nie nawadniać

nie pisałem? :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v