Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, rob334 napisał:

pięknie szło i nad Lipnem sie deszcz rozstąpił, suszy ciąg dalszy

Dokładnie-   ładna  chmura szła i  padła   w zasięgu wzroku-   chociaż  jak patrzę na   te   legi  i podtopienia   to wolę   swoją    suszę.....        Skapło  4mm. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

@slawek_74 chyba coś źle zrobiłem z montażem deszczomierza, cały czas pusty o.O

może majster coś spierniczył 😉🤪 u mnie nowy jednego dnia zamontowany a na drugi już 10L skapło a w starym klejonym taśmą tylko 7🤔😀 i z rana znowu przypieka i w kościach łamie

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, dsbh napisał:

Zgodnie z przepisami samochód osobowy może ciągnąć tzw. przyczepę lekką, do 750 kilogramów. W przypadku cięższych przyczep potrzebne są dodatkowe uprawnienia. W tym przypadku ich nie było

To ile ta przewracarka waży, jak ją można samemu pociągnąć ?

A to bardzo ciekawa argumentacja z artykułu. Przyczepa ma określone DMC na tabliczce i to ta wartość określa rodzaj prawka potrzebny do jazy z nią.

Problem w tym że samochód osobowy może ciągnąć tylko przyczepy ( zabronione jest również holowania uwiązanego do haka psa). Zgrabiarka jest maszyną rolniczą a nie przyczepą, a ponieważ tak jest to z definicji może być używana z ciągnikiem. Nawet jeśli gościu miałby kat. E to i tak nic to nie da. Chyba że Golfa miał zarejestrowanego jako ciągnik rolniczy.😂

Opublikowano

Jedź po bobrowe drewno. 😉

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

20°, ☀

Opublikowano

Mleko wisi w powietrzu. Ochrona zakończona na t2 i pewnie wszystko psu na budę bo teraz dopiero są warunki dla grzybów.

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

spróbuj jeszcze raz od nowa. zacznij od tego, że ma być na zewnątrz, otworem do góry.

17 minut temu, slawek74 napisał:

może majster coś spierniczył 😉🤪 u mnie nowy jednego dnia zamontowany a na drugi już 10L skapło a w starym klejonym taśmą tylko 7🤔😀 i z rana znowu przypieka i w kościach łamie

Dziś spadł deszcz to i w deszczomierzu coś jest, znaczy się majster ogarnął temat 💪 

Opublikowano
43 minuty temu, Agrest napisał:

Mleko wisi w powietrzu. Ochrona zakończona na t2 i pewnie wszystko psu na budę bo teraz dopiero są warunki dla grzybów.

To zrobisz  T3    

U mnie w pszenżyta  poszedł  Priaxor  0,75l/ha    Pszenica  po 1l/ha   + Bi 58  na robala

Mieszanka zbożowa  jara  tylko  Kinto +  systiva   i trzyma  się  dobrze  bez  żadnego  zabiegu  nalistnego  fungi 

Opublikowano (edytowane)

Majstry mówili, że od Łomży dużo zboża leży. Ciekawe jak mój owies bo wczoraj po pierwszej burzy już go pokładało. Na dzisiaj łagodniej nadają, ale od wieczora ma wejść strefa silnych burz znad Austrii, Czech i lecieć na pn-wschód czyli jutro pewnie armagedon

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
Bananek napisał:

Pafnucy napisał:

Do Lidla?🤔

tam tylko w sobotę. I parking ram pam pam pam 🎶

W najbliższym lidlu to parking po hu hu a i jakoś tam bee ile razy tam nie pojechałem to wracałwm w ku..... że hej

Strongman napisał:

Raczej zła bo upalnie.

to idealna pogoda dla kukurydzy

Rolnik1973 napisał:

Dziś inne zajęcie, 

dasz zdjecie co za zajęcie🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v