Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie ma kupca, nie ma zainteresowania, po 50 w dół i nic wyświetleń.

Kurła będziem w piecu palić a drewno sprzedawać.

Pleciesz. Powyzej 60 jest. 

Opublikowano
27 minut temu, karban napisał:

Ja Roztocze. Zamość, Lublin, może Sandomierz. Plus chcę dotknąć tych słynnych lessów. Parę wąwozów zaliczyć. Nigdy tam nie byłem. Jeszcze muszę plan ułożyć, bo wycieczki to mój konik. Nocleg oczywiście na agroturystyce za 30 od głowy. Coś polecicie z niebanalnych atrakcji koło janowa lubelskiego?

Burza właśnie przechodzi, pszenżyto stoi na słowo honoru tylko.

A tam chyba sporo kaszarni jest. No i komisów samochodowych😁

Jadąc w Bieszczady warto o Jantar zahaczyć.  Prawda @Bananek?😁

Opublikowano

Qrła Rysiowi  plan rozwoju w tym roku leci na łeb na szyje( tanie zboże, brak kupca, zapowiadają sie niezle żniwa , suszowego niedadzą, deszcz go omija ) a wy tu o wycieczkach , brak w was empatii 

Z dwóch chmur łącznie dalo 3,5l 

• Like 1
  • Haha 6
Opublikowano

Każdy by chciał lekkim chlebkiem żyć, niestety życie czasem chce inaczej 🤔

Opublikowano

O i znowu ktoś pompę włączył. Za chwilę się okaże ile uleciało 

Opublikowano

I 8mm spadło. Już 26 dzisiaj. 

Niesamowita są takie małe lokalne opady. Kilometr dalej może nic nie spaść. 

Opublikowano

Najpierw na sucho mega wiatr, teraz umiarkowana ulewa 😋 znowu mnie tylko smyrneło, na Łomżę poszło najgorsze, aż zielona chmura była. Pewnie gradem daje

Jarek coś Ci się kierunki pomyliły 😋 do mnie idzie dzisiaj wszystko znad Białorusi, od  Bielska podlaskiego prosto ciągnie. Coraz mocniej wieje i leje 😕

Opublikowano
4 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Dziś nakapało w deszczomierz żeby nie było że w gąsiorek, 7 mm

No u mnie będzie już 10 litrów za dzisiaj. 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Bananek co tam z tym przejedzonym cielakiem ?

byłem u weta i dał mi sól gorzką z siarczanem magnezu i bardzo grubą igłę do przebicia boku i dopuszczeniu powietrza jakby sól nie pomogła. cielak zmniejszył objętość po roztworze własnym do pyska więc go nie dziurawilem. teraz leży od południa, wypił 2 litry mleka. tylko jest jedno ale. boki mu chodzą jak przy zapaleniu płuc. i tak jakby próbuje zakaszlac. mówię ojcu w kartach, że może jaki koronawirus to myślałem, że mnie zdzieli widłami. profilaktycznie dałem mu (cielakowi, nie ojcu 😉) zwiększona dawkę antybiotyku. jutro w te albo we w te. wyglada weselej niż rano.

• Like 1
Opublikowano

Efekt 32l/m2 w ciągu pół godziny. Pszenica o dziwo ustała, ogólnie dużo zbóż leży, facelia mimo że bez nawozu i tak do ziemi przybita.

20200617_184007.jpg

Opublikowano (edytowane)

Uuuu . Że tak samemu bok kazał ... 🤔

Przebijałem też sam igłą , ale nie z polecenia .

3 minuty temu, Bananek napisał:

to myślałem, że mnie zdzieli widłami.

Weź większe widły . :ph34r:

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v