Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Serio pytasz ?

Ostatnio klient się z sąsiadem targował o 10 gr na jajku, zamiast 80 gr, dawał mu 70 i utargował całe 2 zł :).

serio nie wiem co tam sie rozbiera ,ja tylko leje paliwo

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, dsbh napisał:

Ostatnio klient się z sąsiadem targował o 10 gr na jajku, zamiast 80 gr, dawał mu 70 i utargował całe 2 zł :).

Byłem jakiś czas temu na takim składzie stali gdzie mają nowe, ale też i materiał z odzysku, gość razy razy kładł na wagę po kawałku stali, i za każdy kawałek się targował, żeby zaoszczędzić z 5zl na zakupach za 30zl.... 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Nic nie rozbierasz w przekładni kosy spalinowej masz korek. Wykręcasz wpychasz smar i zakręcasz. Co do jajek takie u nas ceny za wiejskie. Pewnie dalej od miasta będzie taniej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Proszę się nie śmiać z naszego lata, bo jest ocieplenie klimatu i to już dawno nieaktualne :P

Zobacz lepiej co się u Was na Podkarpaciu wyprawia :D

Podkarpacie

w Olecku przy stacji PKP,przeleciałem przez rondo nie wiedząc o tym, w lusterku dostrzegłem że coś tam jednak było, jakby talerz od rotacyjnej. Jadąc z powrotem dostrzegłem znak🙆‍♂️🔄,.. a ilu go przeleciało w niewiedzy?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

A widzisz brat gdybyś pojęczał to może to Ty byś tymi tarczami januszował 😁🤪

Ze swoimi nie mam co robić, wiszą na gwozdziu bo wyrzucić szkoda. Co miał gość w głowie biorąc tarcze 2mm do małej kątówki nie mam pojęcia, szlifować tym się za bardzo nie da, cięcie tak grubą tarczą to mordega 

Opublikowano

Mi kiedyś przy małej szlifierce brakło tarczy,  a miałem od dużej z 250mm średnicy.  Więc zdjąłem osłonę i ją założyłem,  jak włączyłem to tak zaczęła falować że nie mogłem utrzymać w jednym ręku,  i bardzo szybko to wyłączyłem bo zrobiło się niebezpiecznie. A wszystko to przez teścia @bratrolnika😉

• Like 1
Opublikowano

macie fantazję z ta opłacalnością kur niosek  według waszych obliczeń powinienem być milionerem mając stadko trochę ponad 4 tys 🤣

Opublikowano

Dochód to zysk, przychód bardziej. Dochód to różnica pomiędzy przychodem a poniesionymi kosztami.

Opublikowano

pomiot idzie na podklad do pieczarek widzialem tez granulowany-600 zl tona..

ja ma mam sredno ze 40 kur niosek-pelna ekologia wiec jajko tak jak powinno byc normalnie czyli co 3 dni w zimie rzadziej, za koguta na rosol nie ma kto dac 50 zl a co dopiero za kure ?? 20 -30 zl sie duzo widzi bo w sklepie porcje rosolowe po 1 zl za kg... jajko 80 gr z domu , kura pozyje-u mnie - spokojnie 3 lata zniesie wtedy ze 400 jajek ,przeliczajac 360 zl ,potem przewaznie zdycha ,zabije gdy auto rozjedzie- ekologiczne wiec chodza w okoliczne krzaki na stolowke, zakup 20 zl,mam kwoki ale z nich to dosc ze strata bo jajek nie niosa to i po 2-3 kurczeta. ile moga pszenicy zezrec ? oprocz odpadkow z piekarni tez cos przegryza , ze 200-300 kg rok ..wiec jakis dochod jest ze 200zl na czysto zostanie.

kra-pogoda znowu barowa, siano wczoraj rano pierwsze skosilem, dzisiaj nawet nie ma sensu grzeszyc😜 i przewracac.

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

serio nie wiem co tam sie rozbiera ,ja tylko leje paliwo

Odpowiedni smar kupisz w sklepie w takiej tubie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v