Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, karban napisał:

Dobra, chyba bardziej na NE polewa. Kujawy są jednak w cieniu opadowym wzgórz Pomorza, więc przy szczególnie przy napływie NW mało dostajecie.

Nie tylko Kujawy

Opublikowano
20 minut temu, karban napisał:

Jak tam północ? Polewa Wam nieźle, maj chyba na spory plus. Ile w maju 70+? Nawet lepiej niż u nas na pogórzach, bo mamy kole padesat:) Tylko widzę, że Bałtyk Was tam nieźle chłodzi:)

Zgłaszam się, tu Północ. Rano kałuże, potem ulewa, spokój i przyszłam po płaszcz- znowu delikatnie popaduje 🌧️. Może w końcu kupię sobie jakiś deszczomierz, żeby być nieco bardziej profesjonalna w temacie.

Opublikowano

Tak teraz wszyscy będą mieli po 8 ton lub 9 ton pszenicy ale błyśnie 3 tygodni ze słońcem 45 stopni to już w telewizji jakie to marne plony będą może 2 tony i co się dzieje susza i wnioski .

Za 3 miechy dalej wszyscy się chwalą że mieli po 8 ton ach ta polityka .

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Tak teraz wszyscy będą mieli po 8 ton lub 9 ton pszenicy ale błyśnie 3 tygodni ze słońcem 45 stopni to już w telewizji jakie to marne plony będą może 2 tony i co się dzieje susza i wnioski .

Za 3 miechy dalej wszyscy się chwalą że mieli po 8 ton ach ta polityka .

Nie wszyscy mają takie opady i takie zasobne gleby jak u Was.

W skali roku już masz minimum 2x tyle opadów co ja. A i pojemności wodnej i zawartości części spławialnych w naszych glebach pewnie nie sposób porównać.

Jeden na 8ton oprócz wody musi włożyć 2500, innemu niemalże woda wystarczy plus zmiotki nawozu z magazynu.

Opublikowano

Na słońcu to mogą być plamy a nie temperatura. Mierzy sie w cieniu. W miejscu nasłonecznionym to termometr co najwyżej pokaże temperaturę własną. Pomaluj go na czearno to i 70 złapiesz. 

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Bardziej  na drobną plamistość, ale i na brunatną, po trosze na gorzka

a sylit 65 wp zwalcza  te choroby , bo na wisniach pojawiła się brunatna zgnilizna i prysłem a na etykiecie nie ma .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Przecie od 5 czerwca na słońcu ma być 45 stopni nawet więcej co da w cieniu do 35 stopni .

U mnie 18-22 stopnie pokazują narazie

Opublikowano

pod długie zawsze można krótkie założyć. A jak kto się uprze, to i odwrotnie. 😀

wiesiek63zmc napisał:

kiedy w końcu przyjdzie czas na krótkie gacie jak z rana kufajka :D

.

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

U niestety kilka kropek spało. Susza coraz gorsza się robi. Dobrze, że nie ma jeszcze  upałów. 

U mnie dzisiaj 3mm

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

No cale szczęście, że słońce nie pali. Za maj 31 litrów. CTU 

Jedynie nas ratuje mniejsze parowanie bo ciągle tego deszczu za mało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v