Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Ta 🤨 wstąpił do piekieł po drodze mu było. 

Z Kocka to na Ryki-Kozienice-Białobrzegi-Grujec-Mszczonów i dopiero na Sochaczew. 

Z Kocka to najlepiej Ryki - Garwolin-Piaseczno-Pruszków A2 do 50 i dopiero na Sochaczew, szybciej ze 30 min :P

Opublikowano (edytowane)

tdci  Jakie siteczko ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Z Kocka to najlepiej Ryki - Garwolin-Piaseczno-Pruszków A2 do 50 i dopiero na Sochaczew, szybciej ze 30 min :P

Chyba że w niedziele,  bo w tygodniu przez piaseczno do A2 to się często 2godz.  Jedzie to już lepiej na Górę Kalwarie i grujec sochaczew

Opublikowano

W tygodniu do A2 ze 25 -30 min jeździłem. Ale można i tak jak mówisz.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

W tygodniu do A2 ze 25 -30 min jeździłem. Ale można i tak jak mówisz.

Albo i mniej. Jak nic się nie dzieje to 20 minut do A2

9 minut temu, hubertb napisał:

1,6HDI ? słyszałeś o siteczku ? 

Przerabiałem na własnej skórze. Wrrrr... Kur... 

Opublikowano

Najgorzej było jeździć w godzinach 6-8 i 16-18. Tak to luźno zazwyczaj.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

tdci  Jakie siteczko ?

HDi i TDCi to jest to samo. 

Żabojady wpadły na pomysł "dodatkowego filtra oleju" przed turbo. Taka siateczka, która szybko się zakleja olejem i turbosprężarka przestaje być smarowana.

Opublikowano (edytowane)

@sumek666 , aktywność mi nie działa . U mnie problem , czy coś z forum ??

A to z tego co czytałem , to w moim już tego siteczka chyba nie zakładali .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Ja sitko miałem NOWE z regenerowana turbosprężarką. Może 200 km zrobiłem albo mniej. Świeży olej. 

Nie wiem czy każdy ma, ale tylko u żabojadów słychać o problemach z tym 

Opublikowano
19 minut temu, danielursus3p napisał:

Za dużo kręcenia korbą i za blisko tej wichury zwanej Wawą. 😎

Opublikowano
11 minut temu, sumek666 napisał:

HDi i TDCi to jest to samo. 

Żabojady wpadły na pomysł "dodatkowego filtra oleju" przed turbo. Taka siateczka, która szybko się zakleja olejem i turbosprężarka przestaje być smarowana.

W którym miejscu to ustrojstwo jest przy turbinie? Foto mile widziane. 

Opublikowano (edytowane)

Aż którego dnia zajrzę . A co się stanie jak wypierdzielić to sitko ?

A DPF Wam się nie zapychają ? 🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Jest dostępna wersja rurki bez śruby ze sitkiem. Ma wtedy dławik w przewodzie. Tak można zrobić, po wywaleniu spada i tak marne ciśnienie oleju na "klawiaturze". 

Do demontażu rurki należy, zdemontować wydech. Ja to robię w 1,5-2h zależy od stanu gwintów na wydechu. 

7 minut temu, Pafnucy napisał:

A DPF Wam się nie zapychają ? 🤔

Zwykle winowajcą zapychania jest niesprawność układu wtryskowego, nieszczelność dolotu, uszkodzony EGR, lub czujnik różnicy ciśnień w filtrze FAP. Wszystko da się naprawić. 

Opublikowano

Może nie jak emeryt , ale krótkie trasy mu nie służą .

A miał być benzyniak ...

Opublikowano (edytowane)

Turbiny ze stałą geometrią to nadawały się do jazdy emeryckiej a że zmięnom geometrią to trzeba jeździć ja młodzik i z filtrem DPF

Edytowane przez stempos1980
Auto korekta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
  • Dodaj nową pozycję...
v