Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Widze po prognozie że na wschodzie snieg pada

Pozdrowienia z pod samiuśkich tater 😍

IMG_20200106_074823.jpg

I GUL już skacze co niektórym 

Cóś zaczyna padać, droga śliska 

Dziś w końcu śnieg zobaczę 😁

Edytowane przez soltys48
Cholerna auto korekta
Opublikowano
Paulina1985 napisał:

Olsztyn śnieżek śnieżek...jak na załączonym obrazku, od godziny 8.00 pracowaliśmy 😂😂🤤 i to nie jest śnieg z calej wioski 😂 tylko z kawałka ogródka. Temperatura 0 stopni, no i dobrze, bo śnieg się lepi 😁

20200106_091402.jpg

fajne rodzinne zdjęcie. jak zwykle facet robi fotkę, więc to nie widać. 😀

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Agrest napisał:

Cosik mi się zdaje że znacząco wzrosło zagrożenie lawinowe u podnóża samiuśkich tater😁

Nie przesadź z grzańcem.

-2, lekko zabielone od szronu.

Wypiłem na Kasprowym jednego ale jakos nie podeszło, teraz idzie wyborowa i to wchodzi gut

😎

@soltys48 a jak 😂

to tylko Jarek moze do zakopca jeździć ? 🤔🤣

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
7 godzin temu, marulekk napisał:

Wypiłem na Kasprowym jednego ale jakos nie podeszło, teraz idzie wyborowa i to wchodzi gut

Jak   ,,wyborowa''   po ,,grzańcu''  to jest  szansa  że  impreza  się   ,,zwróci''                                                                                                                                                                                     Zimy   nie widać -   taka  jakaś  ponura   pora  roku   nastała.

Opublikowano

A u mnie  wczoraj zaczynało coś lecieć białego z nieba wieczorkiem ale to tylko chwila.

Pany a jakich firm używacie w swoich domach piecu CO bo mi tylko zaproponował Defro a tak szczeże to budżet tego pieca to cena kolosalna jak dla mnie

Opublikowano

Jak stary [roczny Kamen] padnie ,to przyjdzie dobudówkę robić,albo :o no właśnie,poprowadzić wodę co. pod ziemią i zainstalować nieopodal w  ,,świńskiej kuchni''O.o,komin jestO.o,pozwoleń na budowę nie trzebaO.o. Trzeba  by pamiętać ten zamysł:|,że też wcześniej na to nie wpadłem😐

• Like 1
Opublikowano

@GRZES1545 ale teraz chyba już innego pieca się nie kupi jak tylko klasa 5.Myslałem oszukać system a na dofinansowanie programu Czyste Powietrze to nawet niema co marzyć.Znajomemu na pompę powietrza odrzucili wniosek z błachego powodu.

Było słonko i już go niema bo zachmurzenie się zrobiło

Opublikowano

Ten program to smiech, i nie jest to takie proste jak mówią w tv. Szereg wymogów i papierów. I drogie materiały, np do okien taśma cieply montaż, gdzie mój znajomy za samą taśmę zaplacił 3tys. Na szczescie miał 80%  zwrotu.

Piece... to trzeba szukać a coś się znajdzie😉

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Ten program to smiech, i nie jest to takie proste jak mówią w tv. Szereg wymogów i papierów. I drogie materiały, np do okien taśma cieply montaż, gdzie mój znajomy za samą taśmę zaplacił 3tys. Na szczescie miał 80%  zwrotu.

Piece... to trzeba szukać a coś się znajdzie😉

Tylko że jak ktoś ma parę ha to łapie się tylko na 30 procent. Do tego np. przy termoizolacji trzeba wymieniać piec i okazuje się że taniej samemu ocieplić . Ogólnie program stworzony chyba tylko żeby było oczym mówić w TVP. 

• Like 2
Opublikowano

Rozmawiałem z osobą co robi te wnioski to powiedziała że to wszystko jest pić na wodę bo materiały które będą potrzebne tzn steropiany kleje okna drzwi i tym podobne to oni sami z g9ry narzucają co masz kupić a nie takie jak ty byś chciał.To jest nabijanie kasy producentom.

Czały czas pochmurno i jakby coś leciało z nieba

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v