Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Filin napisał:

Karol 130 to Ty blisko mnie gmina Kloczew

Tu na AF jest sporo osób z tych stron, lubelskie, mazowieckie. 

Opublikowano
2 godziny temu, mj23 napisał:

U mnie do tej pory z tej burzy 7 mm

Nie całe 2mm.

Opublikowano
39 minut temu, witejus napisał:

oświecony się znalazł

No napewno bardziej od Ciebie, mysle ze kazdy jest bardziej oswiecony ktory nie wierzy ze go Bog pokaze za prace w "swięto" :D

Opublikowano
11 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie całe 2mm.

Skąd dokładnie jesteś 

11 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie całe 2mm.

Skąd dokładnie jesteś 

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

w niedzielę wielkanocną (jutro taką mamy) nie można zmniejszać rangi innymi świętami.

Jak to jutro niedziela wielkanocna????

3 godziny temu, slawek74 napisał:

No i przyszła sąsiadka by drzewo ściągnąć bo przyszli jej wycinać zanim linę napiąłem chłopak wierzbę przeciął i poszła na bok i jedną reją potłukła krąg w studni i tak wygląda praca świateczna

I mi coś dziś nie idzie robota....

Ale potwierdzam słowa @soltys48, że @6465 deszcz rozwozi po kraju, rano była ładna pogoda, Tomek przyjechał to padało, teraz znów ładnie, szaman, jego mać

• Haha 2
Opublikowano
41 minut temu, Bananek napisał:

ja tak. którejś niedzieli usiadłem i zrobiłem. pierwszy raz w życiu samodzielnie. "jestem z siebie dzielny." 😀😀😀

Gratulacje. Jak zauważyłeś nic trudnego. Masz doświadczenie więc czas na tym zarabiać/pomagać.

Opublikowano
32 minuty temu, danielursus3p napisał:

Wola Miastk..

To wydawało mi się ,że tam fest chmury poszly . Koniec deszczu u mnie, 8 mm

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, 6465 napisał:

Święto to święto trochę czasu na odpoczynek,  a ty jak chcesz to ryj jak dzik w każde święto i Niedzielę nikt ci nie broni. 

Pracuje kiedy chce i odpoczywam kiedy chce. Jak mam co robic to to w niedziele pracuje, a jak nie ma to i w srodku tygodnia odpoczywam. To sie nazywa wolnośc

Edytowane przez mds212
  • Like 1
Opublikowano
robert55555 napisał:

czas na tym zarabiać

ja nie z tych. sąsiadom zawsze jakieś wnioski typu susza, paliwo wypełniam, nawet 5zł nie wezmę. ja z sąsiadami za dobrze żyję. A dalszym znajomym niech kto inny wypełnia. boję się odpowiedzialności jakbym coś skiepscil.

Opublikowano

Dokladnie, bylo w wiadomsociach ze gosciowi wniosek o doplaty odr wypelnial i pomyli cos z liczba doplat do buraka cukrowego i koles nie dostal doplat do 15 ha burakow a to prawie 20 tys. I czyja to teraz wina :D

Opublikowano

gdyby nie odpowiedzialność to dawno miałbym elektrowarsztat. A tak strach bierze górę.

bratrolnika napisał:

Jak to jutro niedziela wielkanocna????

Tak to Darku. czwarta w tym roku.

Opublikowano
galan99 napisał:

Zamojskie dziś koło 19 popada jak się nie zmieni to 5 maja spadnie 30 litry tak jak by było sumować ostatnie opady 100 l się nazbiera wraz z 5 maja .

no to na czarnoziemy nie wjedziesz

• Sad 1
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

No i przyszła sąsiadka by drzewo ściągnąć bo przyszli jej wycinać zanim linę napiąłem chłopak wierzbę przeciął i poszła na bok i jedną reją potłukła krąg w studni i tak wygląda praca świateczna

To nie wina święta , tylko siroty co ciągnęła . 😛

Opublikowano
sumek666 napisał:

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Mało że sucho i zimno😡😡😡😡

W Środzie ten sam grad padał, a u mnie na wsi 2 km dalej słońce świeciło.

śmiem twierdzić, że to nie ten sam grad

Opublikowano
4 godziny temu, Sean napisał:

Czyli co, wiara ma się zmieniać z duchem czasu? albo jesteś wierzący , albo nie.

Wiara cały czas się zmienia pod naciskiem czasu jak i też samych ludzi,zresztą w samej Polsce inaczej to wygląda po wschodniej stronie Wisly a inaczej po zachodniej,u nas nikogo nie bulwersuje praca w niedziele , to jest indywidualna sprawa każdego i raczej nie nam to oceniać

Opublikowano

@Pafnucy, dołączyłem i ja dziś do tych co pedałują. trzeba przyznać, że po tak długiej przerwie tyłek trochę boli. Ale satysfakcja jest. 😉 🚲🚴🚵🚵

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

@Pafnucy, dołączyłem i ja dziś do tych co pedałują. trzeba przyznać, że po tak długiej przerwie tyłek trochę boli. Ale satysfakcja jest. 😉 🚲🚴🚵🚵

Siodełko było wziąć . :D

Opublikowano

Hubert. przepraszam, że Cię tak strasznie rozczarowałem. ja to taki człowiek orkiestra. rano do kościoła, po południu padały. 😀

Pafnucy napisał:

Siodełko było wziąć . 

kurła, siodełko. właśnie. dzięki 👍

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v