Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Daro20 napisał:

Nie wiem czy w dobrym temacie piszę bo przeglądając parę stron do tyłu zgłupiałem🤔

ile było dzisiaj stopni w nocy na północnej Lubelszczyźnie?

Najniższa 2.94*C o godzinie 5:32. LRA

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie chce się, zimno ponoć

Nom. Mało sympatyczna pogoda

Opublikowano

Niekoniecznie... :)Mam czujnik, co notuje temperaturę i wysyła co godzinę na serwer, notuje też najniższą zanotowaną temperaturę danego dnia zapisując godzinę, co do sekundy :) Dokładność czujnika +/- 0.5*C.

Opublikowano (edytowane)

Zamontuj jeszcze czujnik siły oraz kierunku wiatru, potem znajdź podobną stację meto w twoich okolicach z prognozą pogodny, jeśli będziesz porównywał informację z obu stacji możliwe będzie przewidywanie pogody u siebie. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

nie chodzi o tą kobietę tylko o to jak ludzie się zachowują nie zachowujac ostrożności odległości od innych czy też odwoedzaja się bo przecież oni wirusa nigdzie nie widzieli 🤔 ani ich sasiedzi co wrócili z pracy za granicą czy też dzieci sasiadów co pracuja gdzieś w większych miastach

Nie przesadzaj ludzie na wsi zdrowe bimber piją 😋 ,nie wiem gdzie ona takich ludzi spotkła ale u mnie w okolicy takich nie widziałem  A jak przyjdzie do mnie sąsiad na polu i stanie 2 metry dalej to nie każe mu maski zakładać 😏 

Opublikowano

Amatorsko i hobbystycznie zrobiłem i zaprogramowałem cały układ, ale spełnia swoją funkcję, odczyty mam niemalże identyczne z innymi termometrami. Muszę jeszcze trochę dopracować, ale spełnia swoją funkcję, w zamyśle mam jeszcze dodać czujnik wilgotności i ciśnienia, z czujnikiem wiatru niestety jest ten problem, że to już pewien koszt, ale też pomyślę w dłuższej perspektywie, może udałoby się coś samemu sklecić :)

Opublikowano
2 godziny temu, loyer986 napisał:

A Ty wierzysz że Kidawa ma 4% poparcia?! 

Niedługo będą mówić że Duda ma 90% a reszta to niezdecydowani. 

Dla mnie też dziwne że ten babsztyl ma aż 4 % ,przecież zawodowy alkoholik potrafi lepiej sklecić zdanie niż ona ,i to coś ma nas reprezentować na arenie międzynarodowej 😕

Kuźwa oprócz Biedronia i jej każdy będzie lepszy 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

,przecież zawodowy alkoholik potrafi lepiej sklecić zdanie niż ona

A Romusia Ty słyszał ?? :ph34r:

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Bimber nie jest zdrowy nie wiem skąd to przekonanie że coś takiego może być zdrowe. 

Co Ty pier**lisz ...

Zobacz jaki Kwaśniewski okaz zdrowia 

Opublikowano

Jako czujnik siły mógłbyś używać wiatraka do chłodzenia procesorów tylko dość dużego, kierunek to musiał by być już enkoder. Ciśnienie możesz mierzyć pośrednio z barometru analogowego. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, hubertb napisał:

Bimber nie jest zdrowy nie wiem skąd to przekonanie że coś takiego może być zdrowe. 

pija to wiekami i jakoś żyją  dobrze wyglądają piją piwa i niektóre wódki  to choroby są ... bimber to w USA i u nas też whisky trunek wyższej pułki 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Ursus932 ogarnij się masa ludzi ze wsi pracuje w miastach albo wyjeżdża do pracy za granicą i to oni mogą dostarczyć nam ten syf znajomy siał qq mi a jest on inseminatorem to opowiadał o głupocie ludzkiej że niektórzy wogóle nie zdają sobie sprawy z tego dziadostwa i robią wszystko normalnie i nie widzą swoich błędów

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

LOL bimber to taka dykta tylko odrobinę lepsza, zupełnie nie rozumiem po co to pędzić skoro wódka w sklepie jest dość tania. 

dość dużo nie naszych polskich wódek na naszych pułkach to ze spirytusu z chin 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dla mnie też dziwne że ten babsztyl ma aż 4 % ,przecież zawodowy alkoholik potrafi lepiej sklecić zdanie niż ona ,i to coś ma nas reprezentować na arenie międzynarodowej 😕

Kuźwa oprócz Biedronia i jej każdy będzie lepszy 

Pomijając kwestie ideowe to naprawdę ona fatalnie wypada na żywo przed kamerami. Tutaj nawet żadne kursy i szkolenia nie pomogą. Tylko zastanawia mnie kto wystawia taką kandydatkę? Czy oni naprawdę nie mają nikogo kto mógłby sklecić dwa zdania z sensem i bez pomyłek? I to nIe jest pierwszy raz bo z Kopacz było to samo.

W nocy popadało 0,4mm (CSW)

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

LOL bimber to taka dykta tylko odrobinę lepsza, zupełnie nie rozumiem po co to pędzić skoro wódka w sklepie jest dość tania. 

gdzie tania🤔😁 za 25zł litr bimbru i to 60/70%😃🥂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v