Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A idź pan w uj. Ja tak samo jak rolnik. Może jakby dali mi ze 100 ha to może bym się zdecydował :P

Opublikowano

Ja ją mam na wyciągnięcie ręki widzę z domu. W lini prostej ok 1 km byłem raz z dzieciakami ale coś ty nic ciekawego tam nie ma mimo że widziałem jej powstawanie od przysłowiowego ścierniska na każdym etapie. No i cóż kasy poza biletami to tam w środku trzeba jeszcze mieć 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A idź pan w uj. Ja tak samo jak rolnik. Może jakby dali mi ze 100 ha to może bym się zdecydował :P

Jakby mi dali C-360 to może bym się kopnął😁

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Jakby mi dali C-360 to może bym się kopnął😁

Tanio się cenisz :D

Opublikowano
1 minutę temu, michalcium napisał:

Tam już nie jeden się chyba przejechał 

Kuzyn jak był w tamtym roku to z biletami jedzeniem i pamiątkami upłynnił prawie 600 zl

Opublikowano

Mi nic więcej nie trzeba. Na uj mi 100ha😁 No może parę maszyn jeszcze brakuje ale to już tanie rzeczy. W tym roku znów skromny areał się chyba powiększy

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Tanio się cenisz :D

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Mi nic więcej nie trzeba. Na uj mi 100ha😁

Dla rozrywki i rwania sobie włosów z głowy :D

Opublikowano

Teraz stracą przez koronawirusa i to pewnie sporo ale mi ich nie szkoda. Tam gdzie ten cały przybytek stoi powinna rosnąć pszenica jak dawniej. Taką klasę ziemi zmarnowali pod takie coś... Tam chyba też 3 klasa jest

Opublikowano
Trawers napisał:

Szwagier mi mówił że ładnie padało koło południa dzis w Krakowie 

Miastowi zawsze pie.dolą że leje jak z cebra 😆😆😆

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Teraz stracą przez koronawirusa i to pewnie sporo ale mi ich nie szkoda. Tam gdzie ten cały przybytek stoi powinna rosnąć pszenica jak dawniej. Taką klasę ziemi zmarnowali pod takie coś... Tam chyba też 3 klasa jest

No instytutu już nie ma a ja bardzo dobrze pamiętam tam pola uprawne.

Prawdopodobnie w tym roku będą mieli chyba zamknięte bo słyszałem że przebukowują bilety na 2021

Opublikowano

Ja też dobrze pamiętam jak te pola uprawiali. Z Instytutu to pradziadek Ursusa C-325 kupił w 1972 chyba😁

Opublikowano
1 minutę temu, mraukot napisał:

Miastowi zawsze pie.dolą że leje jak z cebra 😆😆😆

Łon ci nie z miasta😉 Łon ze wsi w Krakowie był służbowe sprawy załatwiać 😊

Opublikowano

No chyba ze tak 😃 Apropo's instytutu, co jaki tam instytut był ??

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Matko Bosko 

Co ona ćpa

Może to temu nie pada po polski deszcz suchy.

https://youtu.be/XQxwAnzvNl4

Clue wypowiedzi było całkiem dobre, tu wyjaśniająca lektura na wieczór, miłego czytania! 

https://wysokienapiecie.pl/28608-dlaczego-importujemy-wegiel-z-calego-swiata/

Z opadów to 0,5mm nad ranem, w niczym to nie pomogło. PCT.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, stempos1980 napisał:

U was też tak wieje?jak tak będzie wiać to sąsiada QQ po wczorajszym siewie będzie na wierzchu.na podwórku niemożna być bo sam piach w powietrzu takie zamiecie piaskowe

Chlopie, po podwórku strach isc bo tak piasek zamiata. A polu jak sad sie konczy to idz pan w uj, krecilismy nawodnienie to tak mnie wypizgało ze jutro pewnie będę zdychal. To znaczy na pewno będę zdychal, tak mnie ręce bolą że szok, niech no jeszcze mnie przewiało to juz w ogole beda mi jutro anielski orszak śpiewać...

Ale ponad 200m rury położone

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, mraukot napisał:

No chyba ze tak 😃 Apropo's instytutu, co jaki tam instytut był ??

Zootechniki z tego co pamiętam

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Chlopie, po podwórku strach isc bo tak piasek zamiata. A polu jak sad sie konczy to idz pan w uj, krecilismy nawodnienie to tak mnie wypizgało ze jutro pewnie będę zdychal. To znaczy na pewno będę zdychal, tak mnie ręce bolą że szok, niech no jeszcze mnie przewiało to juz w ogole beda mi jutro anielski orszak śpiewać...

Ale ponad 200m rury położone

20200425_132829.jpg

Kawał roboty. Na przewianie naleweczka i pod kołderkę z kobietą...rano będziesz jak nowy 😎

U nas też zero deszczu i wody w glebie. Na foto z dziś dziura 7 metrów i im głębiej tym suszej...

20200425_155256.jpg

• Like 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v