Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A idź pan w uj. Ja tak samo jak rolnik. Może jakby dali mi ze 100 ha to może bym się zdecydował :P

Opublikowano

Ja ją mam na wyciągnięcie ręki widzę z domu. W lini prostej ok 1 km byłem raz z dzieciakami ale coś ty nic ciekawego tam nie ma mimo że widziałem jej powstawanie od przysłowiowego ścierniska na każdym etapie. No i cóż kasy poza biletami to tam w środku trzeba jeszcze mieć 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A idź pan w uj. Ja tak samo jak rolnik. Może jakby dali mi ze 100 ha to może bym się zdecydował :P

Jakby mi dali C-360 to może bym się kopnął😁

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Jakby mi dali C-360 to może bym się kopnął😁

Tanio się cenisz :D

Opublikowano
1 minutę temu, michalcium napisał:

Tam już nie jeden się chyba przejechał 

Kuzyn jak był w tamtym roku to z biletami jedzeniem i pamiątkami upłynnił prawie 600 zl

Opublikowano

Mi nic więcej nie trzeba. Na uj mi 100ha😁 No może parę maszyn jeszcze brakuje ale to już tanie rzeczy. W tym roku znów skromny areał się chyba powiększy

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Tanio się cenisz :D

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Mi nic więcej nie trzeba. Na uj mi 100ha😁

Dla rozrywki i rwania sobie włosów z głowy :D

Opublikowano

Teraz stracą przez koronawirusa i to pewnie sporo ale mi ich nie szkoda. Tam gdzie ten cały przybytek stoi powinna rosnąć pszenica jak dawniej. Taką klasę ziemi zmarnowali pod takie coś... Tam chyba też 3 klasa jest

Opublikowano
Trawers napisał:

Szwagier mi mówił że ładnie padało koło południa dzis w Krakowie 

Miastowi zawsze pie.dolą że leje jak z cebra 😆😆😆

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Teraz stracą przez koronawirusa i to pewnie sporo ale mi ich nie szkoda. Tam gdzie ten cały przybytek stoi powinna rosnąć pszenica jak dawniej. Taką klasę ziemi zmarnowali pod takie coś... Tam chyba też 3 klasa jest

No instytutu już nie ma a ja bardzo dobrze pamiętam tam pola uprawne.

Prawdopodobnie w tym roku będą mieli chyba zamknięte bo słyszałem że przebukowują bilety na 2021

Opublikowano

Ja też dobrze pamiętam jak te pola uprawiali. Z Instytutu to pradziadek Ursusa C-325 kupił w 1972 chyba😁

Opublikowano
1 minutę temu, mraukot napisał:

Miastowi zawsze pie.dolą że leje jak z cebra 😆😆😆

Łon ci nie z miasta😉 Łon ze wsi w Krakowie był służbowe sprawy załatwiać 😊

Opublikowano

No chyba ze tak 😃 Apropo's instytutu, co jaki tam instytut był ??

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Matko Bosko 

Co ona ćpa

Może to temu nie pada po polski deszcz suchy.

https://youtu.be/XQxwAnzvNl4

Clue wypowiedzi było całkiem dobre, tu wyjaśniająca lektura na wieczór, miłego czytania! 

https://wysokienapiecie.pl/28608-dlaczego-importujemy-wegiel-z-calego-swiata/

Z opadów to 0,5mm nad ranem, w niczym to nie pomogło. PCT.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, stempos1980 napisał:

U was też tak wieje?jak tak będzie wiać to sąsiada QQ po wczorajszym siewie będzie na wierzchu.na podwórku niemożna być bo sam piach w powietrzu takie zamiecie piaskowe

Chlopie, po podwórku strach isc bo tak piasek zamiata. A polu jak sad sie konczy to idz pan w uj, krecilismy nawodnienie to tak mnie wypizgało ze jutro pewnie będę zdychal. To znaczy na pewno będę zdychal, tak mnie ręce bolą że szok, niech no jeszcze mnie przewiało to juz w ogole beda mi jutro anielski orszak śpiewać...

Ale ponad 200m rury położone

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, mraukot napisał:

No chyba ze tak 😃 Apropo's instytutu, co jaki tam instytut był ??

Zootechniki z tego co pamiętam

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Chlopie, po podwórku strach isc bo tak piasek zamiata. A polu jak sad sie konczy to idz pan w uj, krecilismy nawodnienie to tak mnie wypizgało ze jutro pewnie będę zdychal. To znaczy na pewno będę zdychal, tak mnie ręce bolą że szok, niech no jeszcze mnie przewiało to juz w ogole beda mi jutro anielski orszak śpiewać...

Ale ponad 200m rury położone

20200425_132829.jpg

Kawał roboty. Na przewianie naleweczka i pod kołderkę z kobietą...rano będziesz jak nowy 😎

U nas też zero deszczu i wody w glebie. Na foto z dziś dziura 7 metrów i im głębiej tym suszej...

20200425_155256.jpg

• Like 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v