Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ćwiczenia wojskowe mogą być i samoloty wypuszczają flary czy coś takiego poczytać w necie na mojem niebie też coś takiego było widoczne parę razy prędzej idzie latem zauważyć jak się po ciemaku na dworzu częściej przebywa 

Opublikowano

Grzesiek, mówię że mam za słaby tel. Nic nie wychwytywał oprócz ciemności.

Ma już 4 lata więc wiesz do najnowszych nie należy.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ja pierdziu, to i ja dziś palke naszykuję😉 szkoda że  tego nie widziałem bo lubie obserwować gwiazdy i niebo w nocy👍

A ja lubię oglądać przelot Międzynarodowej stacji kosmicznej co 90min przelatuje jak jest akurat nad Polską.A dzisiaj jest za 60min.

https://www.astronomia24.com/viewpage.php?page_id=4

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Świeci jak najjaśniejsza gwiazda, nie mruga i szybko się porusza, szybciej niż samolot.Teraz jest nad Australią.Leci zawsze z zachodu na wschód.

Opublikowano
31 minut temu, damianzbr napisał:

Napisałem większy zakres czasu b przecie mogło lecieć przez pół PL.

Ale patrzę na tel to o 18:40 próbowałem robić fotki. A za 15 min jak byłem już w domu to zobaczyłem samoloty i za chwilę te światełka zgasły.

Więc jak coś to 18 - 19 mógł ktoś widzieć po między W-wa a Garwolin. W wcześniej to gdzieś od W-wa do Łodzi o ile tam też leciało i nigdzie nie skręcało.

EDIT!!!!!!1

Patrzta k_u_rwa będzieta się ze mnie śmiać że pijany.

I co łyso wam, nie tylko ja widziałem to:

http://m.jarocinska.pl/artykuly/zauwazyl-dziwne-swiatla-na-niebie-tez-to-widzieliscie,108055.html

Zaciekawiło mnie co piszesz i po chwili właśnie trafiłem na ten artykuł z lokalnej gazety. 

Opublikowano
15 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ja pierdziu, to i ja dziś palke naszykuję😉 szkoda że  tego nie widziałem bo lubie obserwować gwiazdy i niebo w nocy👍

To se świeczkę zapal w sypialni i żonę oglądaj. Zobaczysz jak wygląda gwiazda nocą😁

Opublikowano (edytowane)

Pochmurno, 0,7c, wiatr trochę osłabł.😀

Leci kilka satelit i panele fotowoltaiczne odbijają słonce bo tam na górze jeszcze jest a na dole już zaszło, nic nad zwyczajnego.Zresztą na pewno będą mieli co raz orbitę nad Polską i będzie można sobie zobaczyć.Tak jak teraz ISS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v