Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

+2 o 6.

Kartofli sadzeniaków kupione, normalny targ dzisiaj jak  gdyby nigdy nic. Ludzi pełno, milicji jeszcze więcej.

Opublikowano (edytowane)

U mnie stacja tej nocy 1,5c naj mniej zanotowała

Jest ktoś co ma duże jeziora obok siebie, i jak padało.

Może to jedyna szansa robić co 30km jakieś zalewy na zekach.

.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
pedro2 napisał:

Świat oszalał, zając psa za stodołą dziś ganiał 🙄🤦🙄🤦 

Ksiądz w niedzielę organizuje msze dla każdej wioski oddzielnie, do 50 osób. Musi hajs się kończy 😋 

to wielki kościół bo wedlug wyliczeń w mojej parafi 37 osób może być a budynek bardzo duży

Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Może to jedyna szansa robić co 30km jakieś zalewy na zekach.

Nie do końca to dobra droga, takie zbiorniki nie utrzymają wód z nawałnic a spowolnią rzeki co przy okazji obfitych opadów doprowadzi do częstego wylewania. Tutaj nie ma mądrych rozwiązań. 

Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał:

to wielki kościół bo wedlug wyliczeń w mojej parafi 37 osób może być a budynek bardzo duży

No jest kawał molocha nie licząc zakrystii i pomieszczeń to te 750m2 może być. 

O 5 było siwo, nie chciało mi się wstawać sprawdzać, ale na -2 wyglądał. 

Opublikowano
16 minut temu, Dawid727 napisał:

Południe pomorskiego znowu przymrozek - 4 stopnie. Ventusky pokazywał deszcz na weekend, dzisiaj już się z tego wycofali... 

Dokładnie, chyba się nie doczekamy deszczu

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Świat oszalał, zając psa za stodołą dziś ganiał 🙄🤦🙄🤦 

Ksiądz w niedzielę organizuje msze dla każdej wioski oddzielnie, do 50 osób. Musi hajs się kończy 😋 

U mnie kot psa gania i przestało mnie to dziwić.

Msze się normalnie odbywają i kasa leci. Komunie, chrzest czy wesela przełożone ale i tak się odbędą. Kościół sobie poradzi.

4 godziny temu, pep14 napisał:

Swoją drogą ciekawe jaki może być najdłuższy okres bezdeszczowy, w tym roku chyba się przekonamy o tym.

Do sianokosów. Zawsze ten dzień dwa brakuje aby zebrać odpowiednie. Może w tym roku będzie inaczej bo sianokosów może nie być.

Tarnina kwitnie także jeszcze zimno będzie. Na niedziele zapowiadają deszcz i podobnie przyszły tydzień, zobaczymy czy się sprawdzi.

Opublikowano
57 minut temu, pedro2 napisał:

W czwartek ostry zjazd ciśnienia i wiatr ma wykręcić z pd-zach. Może coś przywlecze 🙏

Taaaaa   już   widzę   wiatr   przywlecze  i tyle.

Opublikowano

Jakieś przepowiednie mówiły że Wisłę suchą nogą się przejdzie.

Św. Michaldy chyba.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Agrest napisał:

Jakieś przepowiednie mówiły że Wisłę suchą nogą się przejdzie.

Św. Michaldy chyba.

A  to  nie  raz  już   przeszli.....      w zimie   jak    mrozy   były   to ludzie   na Kujawy   chodzili. 

Edytowane przez Szymi40
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v