Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

+2 o 6.

Kartofli sadzeniaków kupione, normalny targ dzisiaj jak  gdyby nigdy nic. Ludzi pełno, milicji jeszcze więcej.

Opublikowano (edytowane)

U mnie stacja tej nocy 1,5c naj mniej zanotowała

Jest ktoś co ma duże jeziora obok siebie, i jak padało.

Może to jedyna szansa robić co 30km jakieś zalewy na zekach.

.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
pedro2 napisał:

Świat oszalał, zając psa za stodołą dziś ganiał 🙄🤦🙄🤦 

Ksiądz w niedzielę organizuje msze dla każdej wioski oddzielnie, do 50 osób. Musi hajs się kończy 😋 

to wielki kościół bo wedlug wyliczeń w mojej parafi 37 osób może być a budynek bardzo duży

Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Może to jedyna szansa robić co 30km jakieś zalewy na zekach.

Nie do końca to dobra droga, takie zbiorniki nie utrzymają wód z nawałnic a spowolnią rzeki co przy okazji obfitych opadów doprowadzi do częstego wylewania. Tutaj nie ma mądrych rozwiązań. 

Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał:

to wielki kościół bo wedlug wyliczeń w mojej parafi 37 osób może być a budynek bardzo duży

No jest kawał molocha nie licząc zakrystii i pomieszczeń to te 750m2 może być. 

O 5 było siwo, nie chciało mi się wstawać sprawdzać, ale na -2 wyglądał. 

Opublikowano
16 minut temu, Dawid727 napisał:

Południe pomorskiego znowu przymrozek - 4 stopnie. Ventusky pokazywał deszcz na weekend, dzisiaj już się z tego wycofali... 

Dokładnie, chyba się nie doczekamy deszczu

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Świat oszalał, zając psa za stodołą dziś ganiał 🙄🤦🙄🤦 

Ksiądz w niedzielę organizuje msze dla każdej wioski oddzielnie, do 50 osób. Musi hajs się kończy 😋 

U mnie kot psa gania i przestało mnie to dziwić.

Msze się normalnie odbywają i kasa leci. Komunie, chrzest czy wesela przełożone ale i tak się odbędą. Kościół sobie poradzi.

4 godziny temu, pep14 napisał:

Swoją drogą ciekawe jaki może być najdłuższy okres bezdeszczowy, w tym roku chyba się przekonamy o tym.

Do sianokosów. Zawsze ten dzień dwa brakuje aby zebrać odpowiednie. Może w tym roku będzie inaczej bo sianokosów może nie być.

Tarnina kwitnie także jeszcze zimno będzie. Na niedziele zapowiadają deszcz i podobnie przyszły tydzień, zobaczymy czy się sprawdzi.

Opublikowano
57 minut temu, pedro2 napisał:

W czwartek ostry zjazd ciśnienia i wiatr ma wykręcić z pd-zach. Może coś przywlecze 🙏

Taaaaa   już   widzę   wiatr   przywlecze  i tyle.

Opublikowano

Jakieś przepowiednie mówiły że Wisłę suchą nogą się przejdzie.

Św. Michaldy chyba.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Agrest napisał:

Jakieś przepowiednie mówiły że Wisłę suchą nogą się przejdzie.

Św. Michaldy chyba.

A  to  nie  raz  już   przeszli.....      w zimie   jak    mrozy   były   to ludzie   na Kujawy   chodzili. 

Edytowane przez Szymi40
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v