Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wg tych różnych rozpisek na internecie to 4400, tylko nie wiem czy z obciążnikami czy bez. Ważyć nie ważyłem, ale jestem w stanie w to uwierzyć. Z agregatem 3 belkowym 2.4 m agro liftu przód wietrzył, z przodu 300 kg wisiało. Tylko to go ratuje, że długi jest - 6 garnków. Jakby dobrze przód dociążyć to by na spokojnie robił z takim agregatem pewnie. Szkoda, bo fajny ciągnik, a waga i hydraulika (tylko 50l/min) niestety na wielki minus.

Opublikowano

chłopy, czy ktoś sadzil ziemniaka z rostkami? nie chodzi o podkielkowane tylko o długa rostke. mam w tym roku 5a i tak mnie korci na próbę pod piętę posadzić kilka rzadkow na wczesną. można tak?

Opublikowano

Rano biało od mrozu . Jednak dobrze że trochę zwlekam z opryskiem .

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła ta pogoda nic się mie sprawdza.

Toć susza się sprawdza.

4 dni temu na poniedziałek prognoza 9mm deszczu.

3 dni temu już 7,5, wczoraj 6,4, a dziś 5,8.

Do poniedziałku zostanie zero czyli takie wielkanocne jajo.🥚

Opublikowano

Tak patrzę że na poniedziałek nadają deszcz . Oby się sprawdziło .

Opublikowano

tak będzie jak i dzisiaj miał być coś czuję, do poniedziałku jeszcze 4 dni to się odmieni zapewne. Przez tą pogodę nie m kiedy ciągnika skończyć, choć do malowania warunki super :D

Opublikowano (edytowane)

Dziś rano o 6.00 na termometrze +11 stopni (całą noc  była powyżej 10)/pomorskie

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, ZELKOW napisał:

-3°C, a prognozowane było w nocy +7 dobre jaja

U mnie to samo, pszenicę modusem  wczoraj poleciała :(

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

Dlatego pod jare bym nie orał. Obornik jak masz to zaraz po żniwach, wymieszać, zasiać poplon i niech se stoi do wiosennych zasiewów. Wiosną z dzień przed siewem ruszyć to talerzówką i siać. W tedy nie powinno być takiego efektu jak na twoim zdjęciu.

Ma ktoś z was agregat talerzowy unia ares ciągany?

Ja wszystko na jesieni zrobiłem a z wiosny tylko siew po orce.

Trzeba czekać do soboty popołudnia i zobaczyć prognozę na poniedziałek jak będzie padać to trzeba zasilić azotem przed deszczem przynajmniej kilka pul.

Ja dzisiaj sadzę ziemniaki i porobię ścieżki pod beczkowóz bo ma szerokie koła, w zeszłym roku kilka rządki poszło na straty.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Uziu92 napisał:

tak będzie jak i dzisiaj miał być coś czuję, do poniedziałku jeszcze 4 dni to się odmieni zapewne. Przez tą pogodę nie m kiedy ciągnika skończyć, choć do malowania warunki super :D

To szukałeś perełki

A kupiłeś dziada do malowania🤔🙆🏻‍♂️

• Haha 4
Opublikowano
18 minut temu, Zapracowany napisał:

U mnie to samo, pszenicę modusem  wczoraj poleciała :(

To Twoja żona robi opryski?  O.o

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bratrolnika napisał:

nie oszukuj Uziu, bo widziałem że się poddałeś i sprzedajesz😜

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-360-po-wypadku-CID757-IDEl164.html#c4fd8a20e0

Uziu nigdy się nie poddaje,  jeszcze z niej Jelenia zrobi, albo masseya ☺

Słoneczko i ciepło,  trzeba żonę w kolejkę do biedronki wysłać.  Mamy biedronkę na wsi wyszedłem za stodołe po kieszonkę a tam auta już na ulicy stoją bo się na parking nie mieszczą. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zrobione zakupy w sklepie miejscowym i już do świąt i z tydzień po swiętach nie trzeba iść.

Minister i prezydent apeluje by wspierać polską gospodarkę i wybierać polskie produkty, także trzeba ich słuchać.

Edytowane przez Rolnik1973
Błąd
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v