Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Roki212 napisał:

W tym roku szkolnym i tak mało realne że wrócą do szkół. To co już stracili w niezrealizowanym programie nauczania tymi fikcyjnymi zdalnymi lekcjami nie odrobią... Nastały takie czasy a nie inne więc drugie półrocze powinno zostać powtórzone bez jakichkolwiek konsekwencji. Co z tych matur jak nie ma przygotowań, a co ze studentami i z tymi co mają egzaminy zawodowe itd. No chyba że wszystkim darują i przepchnąć tak jak było z maturą giertychowska...

Wcale nie miesiąc, a nawet pół roku? Eksperci prognozują, ile potrwa jeszcze kwarantanna .

Wszystko wskazuje na to, że czas społecznej izolacji nie skończy się szybko. Możliwych jest kilka scenariuszy - najgorszy zakłada, że potrwa ona nawet 18 miesięcy.

Pandemia koronawirusa oraz idąca za nią konieczność izolacji społecznej coraz bardziej dają się nam we znaki. Polska prawdopodobnie jest dopiero w początkowej fazie epidemii, a szczyt zachorowań prognozowany jest na połowę kwietnia. Rząd nakazuje izolację społeczną i wprowadza szereg obostrzeń. Sytuacja jest męcząca dla wszystkich, a w szczególności dla osób przebywających na kwarantannie. Wszystko wskazuje niestety na to, że obecny stan potrwa jeszcze długo. Eksperci z amerykańskiego miesięcznika "The Atlantic" prognozują kilka możliwych scenariuszy rozwoju epidemii. Jak długo jeszcze będziemy musieli przebywać w domach?

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

A moze jest rudy

Nie jest .

Opublikowano
7 godzin temu, Andpol napisał:

Gdzie tyle było? Kiedy koniec przymrozków bo z opryskami trzeba ruszyć?

po przymrozkach też lepiej ze 2 dni odczekać

Opublikowano

Ot kurła

Solary nawaliły

Saszedł w piecu palić a tam wyświetlacz na sterowniku ciemny, nic nie świeci, prąd w gniazdku jest.

Ot teraz pewnie nawet nikt niebprzyjedzie w dobie wirusa.

ostatnie pół roku gwarancji.

Opublikowano

To dobrze że padły teraz na gwarancji jak po. Telewizor zaraz po gwarancji pojechał do naprawy i ponad 100 zł kosztów. Mechanik się tylko śmiał ale nie chciał powiedzieć co się popsuło.

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ot kurła

Solary nawaliły

Saszedł w piecu palić a tam wyświetlacz na sterowniku ciemny, nic nie świeci, prąd w gniazdku jest.

Ot teraz pewnie nawet nikt niebprzyjedzie w dobie wirusa.

ostatnie pół roku gwarancji.

I wuj planowanie Twoje strzelił . A miałeś już nawet bramy nie otwierać ... Solary germańskie ? 🤔

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy napisał:

I wuj planowanie Twoje strzelił . A miałeś już nawet bramy nie otwierać ... Solary germańskie ? 🤔

Hewalex,

Woda ma 62 na bojlerze, to chodziło w dzień, bo rano było coś 50 pare. Ciśnienie w instalacji takie jak zawsze nic nie wzrosło ani spadło, gdyny rozszczelniło to by spadło.

Ot kurła naplanujesz.

Teraz wodę grzałko grzej bo nawet z pieca nie nagrzeje no pompa nie chodzi by był obieg.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

nie da się pompki na stałe włączyć ? Ja zrezygnowałem z solarów . Znaczy miało być dofinansowanie , ale koszt od 4 do 6 tysięcy . Patykami taniej wodę nagrzać .

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Da się ale trzeba drutować bo tam na gniazdo wtyk, a nie mam takiego wolnego bo to inne niż zwykłe.

U mnie wtyk wylazł,z tej centralki z wyświetlaczem ,lekko dotykał,a solar wariował. Przyjechał mechaniki powiedział   że myszy przegryzły kabel od temperatury ,,rur''i  pojechał.Zacząłem od wyświetlacza i bingo.

Opublikowano

Poważnie, tu w wiśniach. Ma już ze 3 lata

W porzeczkach też są takie nawet około 70cm wysoki. Sam nie wiem skąd takie mutanty się wzięły.

Opublikowano

Rowerek polecam. Córce też kalkhoffa kupiłem i strasznie zadowolona. Bardzo lekko się jedzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v