Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Roki212 napisał:

W tym roku szkolnym i tak mało realne że wrócą do szkół. To co już stracili w niezrealizowanym programie nauczania tymi fikcyjnymi zdalnymi lekcjami nie odrobią... Nastały takie czasy a nie inne więc drugie półrocze powinno zostać powtórzone bez jakichkolwiek konsekwencji. Co z tych matur jak nie ma przygotowań, a co ze studentami i z tymi co mają egzaminy zawodowe itd. No chyba że wszystkim darują i przepchnąć tak jak było z maturą giertychowska...

Wcale nie miesiąc, a nawet pół roku? Eksperci prognozują, ile potrwa jeszcze kwarantanna .

Wszystko wskazuje na to, że czas społecznej izolacji nie skończy się szybko. Możliwych jest kilka scenariuszy - najgorszy zakłada, że potrwa ona nawet 18 miesięcy.

Pandemia koronawirusa oraz idąca za nią konieczność izolacji społecznej coraz bardziej dają się nam we znaki. Polska prawdopodobnie jest dopiero w początkowej fazie epidemii, a szczyt zachorowań prognozowany jest na połowę kwietnia. Rząd nakazuje izolację społeczną i wprowadza szereg obostrzeń. Sytuacja jest męcząca dla wszystkich, a w szczególności dla osób przebywających na kwarantannie. Wszystko wskazuje niestety na to, że obecny stan potrwa jeszcze długo. Eksperci z amerykańskiego miesięcznika "The Atlantic" prognozują kilka możliwych scenariuszy rozwoju epidemii. Jak długo jeszcze będziemy musieli przebywać w domach?

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

A moze jest rudy

Nie jest .

Opublikowano
7 godzin temu, Andpol napisał:

Gdzie tyle było? Kiedy koniec przymrozków bo z opryskami trzeba ruszyć?

po przymrozkach też lepiej ze 2 dni odczekać

Opublikowano

Ot kurła

Solary nawaliły

Saszedł w piecu palić a tam wyświetlacz na sterowniku ciemny, nic nie świeci, prąd w gniazdku jest.

Ot teraz pewnie nawet nikt niebprzyjedzie w dobie wirusa.

ostatnie pół roku gwarancji.

Opublikowano

To dobrze że padły teraz na gwarancji jak po. Telewizor zaraz po gwarancji pojechał do naprawy i ponad 100 zł kosztów. Mechanik się tylko śmiał ale nie chciał powiedzieć co się popsuło.

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ot kurła

Solary nawaliły

Saszedł w piecu palić a tam wyświetlacz na sterowniku ciemny, nic nie świeci, prąd w gniazdku jest.

Ot teraz pewnie nawet nikt niebprzyjedzie w dobie wirusa.

ostatnie pół roku gwarancji.

I wuj planowanie Twoje strzelił . A miałeś już nawet bramy nie otwierać ... Solary germańskie ? 🤔

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy napisał:

I wuj planowanie Twoje strzelił . A miałeś już nawet bramy nie otwierać ... Solary germańskie ? 🤔

Hewalex,

Woda ma 62 na bojlerze, to chodziło w dzień, bo rano było coś 50 pare. Ciśnienie w instalacji takie jak zawsze nic nie wzrosło ani spadło, gdyny rozszczelniło to by spadło.

Ot kurła naplanujesz.

Teraz wodę grzałko grzej bo nawet z pieca nie nagrzeje no pompa nie chodzi by był obieg.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

nie da się pompki na stałe włączyć ? Ja zrezygnowałem z solarów . Znaczy miało być dofinansowanie , ale koszt od 4 do 6 tysięcy . Patykami taniej wodę nagrzać .

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Da się ale trzeba drutować bo tam na gniazdo wtyk, a nie mam takiego wolnego bo to inne niż zwykłe.

U mnie wtyk wylazł,z tej centralki z wyświetlaczem ,lekko dotykał,a solar wariował. Przyjechał mechaniki powiedział   że myszy przegryzły kabel od temperatury ,,rur''i  pojechał.Zacząłem od wyświetlacza i bingo.

Opublikowano

Poważnie, tu w wiśniach. Ma już ze 3 lata

W porzeczkach też są takie nawet około 70cm wysoki. Sam nie wiem skąd takie mutanty się wzięły.

Opublikowano

Rowerek polecam. Córce też kalkhoffa kupiłem i strasznie zadowolona. Bardzo lekko się jedzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v