Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ujrzanów chyba to byl wieprz🤔

Aż patrzyłem na mapie . To zupełnie nie ten kierunek od Ciebie .

Opublikowano

Tak patrzę , że w długoterminowych , to praktycznie na cały kwiecień deszczu nie nadają ! :o🙆‍♂️

Opublikowano

prognoza powyżej 5-7 dni to wróżenie z fusów ale niestety 2 tyg temu sprawdzając prognozy opadów na następne 14 dni praktycznie nic miało nie padać i sprawdziło sie w 100 procentach. Nie padało nic prócz kilku płatków śniegu i paru kropel. Brak opadu do końca kwietnia i jest pozamiatane , dobrze że ja te beczkę kupił , choć narosnie tyle żeby w razie co rodzinę wyżywić

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

W lany poniedziałek popada. Jak nie z nieba to z węża 🤣

Ciekawe co wymyślą żeby rodzina do siebie nie jechała ?

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Kierownik napisał:

pogoda masakra. Myslicie ze z traw posianych na wiosne cos bedzie? Dosialem 6ha dzisiaj kolejne 7ha na torfach. Bez deszczu beda mialy ciezko

Bedzie jak podlejesz,ja podlewałem tak 5 dni po zasianiu,do 2 tyg powinna wzejść.Jak będziesz podlewał w wschody to gdzie przejedziesz to nie wzejdzie po kole.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Kurka, ale trąba powietrzna zaleciała, dobrze że garaże pozamykane bo chyba dachów by nie było. Jeden tuman kurzu i świst.

A ja w tym czasie obiadek smaczny jadł, naleśniki z serem, truskawkami i jagodami👍

20200404_123808.jpg

20200404_131802.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kurka, ale trąba powietrzna zaleciała, dobrze że garaże pozamykane bo chyba dachów by nie było. Jeden tuman kurzu i świst.

A ja w tym czasie obiadek smaczny jadł, naleśniki z serem, truskawkami i jagodami👍

20200404_123808.jpg

20200404_131802.jpg

O!! To razem jedlismy można powiedzieć, bo i ja takie na obiad mialem. Sasiadka mi zrobila

Opublikowano
19 godzin temu, Agrest napisał:

Ja Sławomir, ale zetorki to nie wiem. Powiedział że ma ładnie na imię więc pomyślałem że pewnie Sławomir 😂

Fetorek to nie Sławomir

18 godzin temu, slawek74 napisał:

danielursus3p dalej roboty szukasz? to do włoch po 12tys płacą do angli też już nie ma bardzo chętnych jeździć pozatym słabo z transportem

Z Germanii jeżdżą za podwójne stawki z mięchem

18 godzin temu, danielursus3p napisał:

Daj cynk, do jesieni się pojeździ, na nowszy traktor dorobić 😁

Co za firma?

Chcesz to dam Ci namiar gdzie zarobisz 50% więcej na takiej trasie

17 godzin temu, Pafnucy napisał:

A co ? Wybiera się który do mnie ? Dam adres . Nie ma problemu .

A co Masz do sprzedania?

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Chcesz to dam Ci namiar gdzie zarobisz 50% więcej na takiej trasie

W Polsce, pełen legal czy jakieś cuda na kiju?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ale zapas papieru toaletowego masz?! 😉

Póki sucho i ciepło to sucha trawa z miedzy wystarcza😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v