Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to jedną stringę widziałem . Pewno późna pora i słońce już słabo oświetlało je .

Strongman wcześniej napisał . Jutro powinny być ładniejsze skoro wcześniej będą .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

Z 7 spadło na 4 teraz o pogodzie 😀 a ja wiem jak zetorek ma na imię😉😁

A ja nawet adres dokłady miałem alem glupi pokasował skrzynkę z wiadomościami i nie pamiętam jak było.😰

Opublikowano (edytowane)

Tak oni 335km nad ziemią to nisko,iss lata na 403km a naj bizsze satelity wojskowe na 250km nad ziemią,od tv stoją w miejscu względem ziemi, w sumie poruszają się równo z ziemią ze by anteny nie przestawiać i chyba na 36000km nad ziemią jest taka orbita geostacjonarna.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

A co ? Wybiera się który do mnie ? Dam adres . Nie ma problemu .

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie satelity zawsze lecą z zachodu na wschód bo i ziemia obraca się w kierunku wschodnim,oni spadają jakby na ziemię a spaść nie mogą bo ziemia im ucieka i na tym to polega tak to wliczone, mają malutkie silniki ze jak spada z kursu to ją naprostowuje.

W żadnych na ziemi laboratoriach nie da się wytworzyć takiej przestrzeni kosmicznej,tam niema nic,i prędkości są bardzo duże bo niema oporów ale i tak najdalsza satelita wysłana działająca w kosmos nie wiem czy do Plutona przez tyle lat doleciała.

Macie taki filmik

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
40 minut temu, Pafnucy napisał:

Guzik tam . Przez chwilę chyba jednego zauważyłem i nic . Rysiek leciały tak od tej jasnej niby gwiazdy ? To Wenus chyba . 

Ta jasna to Syriusz,  e tam, prędzej sąsiadkę w stringach bym dojrzał niż te starlingi.   :P  xD

Opublikowano
Sean napisał:

40 minut temu, Pafnucy napisał:

Guzik tam . Przez chwilę chyba jednego zauważyłem i nic . Rysiek leciały tak od tej jasnej niby gwiazdy ? To Wenus chyba . 

Ta jasna to Syriusz,  e tam, prędzej sąsiadkę w stringach bym dojrzał niż te starlingi.   :P  xD

Ja to wolał bym rzadnej nie zobaczyć w stringach😱 -3*

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Pod wieczór deszczem zapachniało i tyle go było. @Bananek dużo popadało? Bo coś tam poszło na Białystok i Sokółke

Na szybkiego przeczytałem     pod wieczór doszłem,zapachniało,i tyle go było,            Gdybyś widział moją małpią minę jak nie mogłem zajarzyć w czym ,,problem''😐.... mrozek,cisza,i chyba idę na tę  zimną blachę w rozżutniku farbę rzucę zanim nie wieje.🤥

Opublikowano
pedro2 napisał:

Pod wieczór deszczem zapachniało i tyle go było. @Bananek dużo popadało? Bo coś tam poszło na Białystok i Sokółke

A jak pisałem, że pada u mnie to nie wierzyli... że Prima aprilis mi się przeciągnął. padało koło 17 taki nawet ładny deszczyk, a potem koło 20. rano przymrozek. trzeba by resztę jarych posiać.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

Ja to wolał bym rzadnej nie zobaczyć w stringach😱 -3*

To  u mnie dobrze jeszcze się  ustawiłem  wszystkie sasiadki w miarę mogą  stringi nosić 🤭 

Zetorek jak będę  miał  czas to chętnie Cię  odwiedzę, moj braciak czesto w twoje okolice na rybki jeździ na rzekę.

+1⁰ C  słonko swieci koło 4rano spadło  jakies 7 kropli na m²

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v