Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No, i pomrożone już.

To mrożenie to jakaś schiza starszych ludzi bo moje staruszki tak samo robią tak jakby koniec świata był za drzwiami. 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

-7 dołozylo o 5³⁰

A miało być -5

Zawsze w drodze do szkoły całe hordy dzieciaków i młodzieży slizgały się z wysokiej górki za budką katechetyczną. , chodniki do szkoły co jakiś czas wyglądały jak ze szkla po tym jak kilkaset osób dziennie je wyślizgiwalo.

Nie jeden  czuł się orłem przed lekcjami po tym jak wyrżnął orła. 

Ale to już 30- 35 lat jak tak fajnie było.

U nas są trzy sadzawki to dopiero było tam dzieciarni do i ze szkoły a teraz tylko czasem jakiś moczykij się trafi. 

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

O i był w sklepie na otwarcie, była 1 osoba

Zakupów zrobił za 380 zł powinno do świąt wystarczyć by nie wychodzić z domu.

Pamiętaj że przed świętami to znowu mogą być kolejki.

Słońce świeci ale jest zimno.

Opublikowano
40 minut temu, PRIMO napisał:

To mrożenie to jakaś schiza starszych ludzi bo moje staruszki tak samo robią tak jakby koniec świata był za drzwiami. 

śmiem twierdzić, że też kiedyś będziesz stary...

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

Pamiętaj że przed świętami to znowu mogą być kolejki.

Słońce świeci ale jest zimno.

Przed świętami to będą zapisy do sklepu na wyznaczoną godzinę i 10 min na zakupy.

Opublikowano

przez 10 minut to byś zdążył i zjeść co kupiłeś . :D

Opublikowano

O 5.30 -5 było, ale ziemia nie była jakaś specjalnie zmarznięta. Ja warzyw ani wczesnych ziemniaków nie przykrył, sadziłem ziemniaki głęboko to nic im nie będzie może. Na tą noc też -5 a potem już cieplej ma być. 

Teraz +2, słońce świeci.

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

ale ziemia nie była jakaś specjalnie zmarznięta

Dlatego  że  teraz  jest   sucho-   zobaczył-byś  skałę   jakby była  mokra.   

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A niech kopią te przejście dla statków a nie będą od ruskich zależne

I tak dziwne ze tyle lat czekali,bo to mały kawałek a takie ułatwienie i skrót..

Trochę się chmurzy,i wiatr trochę ustał.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 minut temu, Szymi40 napisał:

Dlatego  że  teraz  jest   sucho-   zobaczył-byś  skałę   jakby była  mokra.   

To i dobrze. Głębiej coś wilgoci jest a przykrywać nie trzeba bo ta sucha trzyma coś ciepła. Od końca przyszłego tygodnia deszcz nadają ale znając życie mało się im sprawdzi. Od 4 marca do dziś 18mm spadło.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

śmiem twierdzić, że też kiedyś będziesz stary...

Będę i to napewno jeśli się dożyje ale takich fanaberii z mrożeniem nie mam zamiaru robić. 

Opublikowano
58 minut temu, PRIMO napisał:

Będę i to napewno jeśli się dożyje ale takich fanaberii z mrożeniem nie mam zamiaru robić. 

Tylko w ten sposób ograniczam wyjście do sklepu na tydzień lub więcej

Pada i umnie śnieg.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

O to Ci się tylko tak wydaje, też tak mówiłem, już też mrożę.    :P   xD

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Jakimi świętami ? W tym roku odwołane .

Święta będą tylko trochę inne jak co roku.

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Będę i to na pewno jeśli się dożyje ale takich fanaberii z mrożeniem nie mam zamiaru robić. 

Pomijając osoby starsze to przecież Rysiek jest w sile wieku, to jakie fanaberie stosuje ?

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tylko w ten sposób ograniczam wyjście do sklepu na tydzień lub więcej

Pada i umnie śnieg.

Tobie to i tak bez różnicy bo i tak w domu siedzisz całe dnie. 

6 minut temu, Sean napisał:

O to Ci się tylko tak wydaje, też tak mówiłem, już też mrożę.    :P   xD

A to se mroź co tam chcesz bo i tak nie używasz 😏

1 minutę temu, dsbh napisał:

Pomijając osoby starsze to przecież Rysiek jest w sile wieku, to jakie fanaberie stosuje ?

Rysiu to trochę leniwy się zrobił. 

Według mnie mrożenie chleba to jest fanaberia. 

Opublikowano

Rysiek, tylko później rozmroź ten chleb przed zjedzeniem. 😊

Opublikowano

@Sean sean sean nie załapałeś ironii 🤣

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Rysiek, tylko później rozmroź ten chleb przed zjedzeniem. 😊

Po co będzie rozmrażał jak ma łuparkę świdrową 🤣

Opublikowano

No nie mów, naprawdę pomyślałeś że fiutka też sobie mrożę?   O.o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v