Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A hvj tam, aby zdrowie było, to i z pogodą poradzim, najwyżej w maju przesiejem.

Jak ma być plaga klęsk to będzie, widać ludzie zasłużyli bo tylko piniąfz i więcej bo mało i mało, 

Chłop z chłopem,

Baba z babą chcą dzieci wychowywać, już kunnym siewnikiem siać to obciach musi być wypasiony sterowany dżipiesem z satelity bo inaczej człowiek błądzi na własnym polu.

Widać czas na zmiany od góry wyznaczone bo człowieki wymkneli się z pod kontroli Pana.

Co raz poprószy w granicach zera i wiater podły.

Ryszard to mężczyzna o wyjątkowo logicznym umyśle, bardzo pewny siebie i zaangażowany w działania. Twardo stąpa po ziemi, pragnąc być najlepszym we wszystkim. Cechuje się precyzją, zdyscyplinowaniem oraz praktycznym podejściem do życia. Dyplomatą nie potrafi być w ogóle, obce mu subtelność i rozważania egzystencjalne. Prezentuje wszystko to co męskie może być w mężczyźnie. Niezwykle ceni sobie niezależność w działaniu oraz myśleniu. Bywa przemądrzały, wybuchowy, wrażliwy na swoim punkcie i bardzo dumny. Trzeba umiejętnie z nim postępować. W miłości niezbyt wylewny, ale zmysłowy i wierny. Sprawiedliwy ojciec.

Toś mnie Rysiu zaimponił swoim tekstyjem 😉

Opublikowano
29 minut temu, ogarek napisał:

No to widać pierwy żeś zaSluzyl i przesiewać będziesz bo ci mało.... Moje w workach jeszcze i aTak zimy nie groźny 

No drapaczka od ursusa nie odczepiana w garażu stoi, drzwi odmykać palić i jechać zboże w zasieku leży tylko przewiać i można drugi raz siać, povzekamy zibaczymy.

Opublikowano (edytowane)

Alo po co się tak wyrywać... Mało?  czy jak? U mnie parę ton czeka i nie widzi mi się zmarnować cały zasiew.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, galan99 napisał: Wszyscy chcą pryskać i to szybko pomału  popatrzeć . Pogoda na najbliższe tygodnie nie zapowiada się najlepiej. Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wystosował alerty dla całej Polski, wysokie temperatury ostatnich dni, były tylko złudzeniem wiosny. Druga połowa marca i początek kwietnia zapowiada się śnieżnie i bardzo, niebezpiecznie mroźno. Pogoda nie będzie nas rozpieszczać w najbliższych tygodniach. Wraca zima i to z potężnym przytupem. Część Polski będzie zasypana . Pogoda diametralnie się zmieni Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej ostrzega przed ostrym powrotem zimy. We wszystkich regionach Polski czekają nas przymrozki i oblodzenia. Województwo śląskie, małopolskie i podkarpackie jest na nie szczególnie narażone. Opady śniegu czeka cały kraj. Nareszcie, doczekaliśmy się prawdziwej zimy, szkoda, że dopiero na wiosnę.   A hvj tam, aby zdrowie było, to i z pogodą poradzim, najwyżej w maju przesiejem. Jak ma być plaga klęsk to będzie, widać ludzie zasłużyli bo tylko piniąfz i więcej bo mało i mało,  Chłop z chłopem, Baba z babą chcą dzieci wychowywać, już kunnym siewnikiem siać to obciach musi być wypasiony sterowany dżipiesem z satelity bo inaczej człowiek błądzi na własnym polu. Widać czas na zmiany od góry wyznaczone bo człowieki wymkneli się z pod kontroli Pana. Co raz poprószy w granicach zera i wiater podły.  

Jak to mówią. Móndrygo to i warto poczytać.

Opublikowano

Już -1 I dość silny wiatr. Do tego pochmurno. Się wypogodzi to i przymrozi.

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie sadź fasoli bo ci się we łbie pop....li😋

Wieje zimny wiatr, po porannym śniegu już prawie ani sladu

Dlatego narazie się wstrzymuje z sadzeniem ale tak poważnie to trzeba coś robić ale w tej sytuacij co jest teraz to czy będzie gdzie to sprzedać nasz owoc ciężkiej pracy

Opublikowano
54 minuty temu, Andpol napisał:

@Agrest Daleko ode mnie mieszkasz? Ja Hrubieszów dalej pada ale słabiej może i u Ciebie popada?

To kaaawał drogi.

Ja po drugiej stronie Wisły WLI.

Opublikowano

Akurat najbliższe strony Jarka to 1,2 I 3 klasa, Lipsko piachy, ja 7km od Lipska głównie 3 i 4a. Iłża od strony Lipska ma bardzo dobre ziemie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v