Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A hvj tam, aby zdrowie było, to i z pogodą poradzim, najwyżej w maju przesiejem.

Jak ma być plaga klęsk to będzie, widać ludzie zasłużyli bo tylko piniąfz i więcej bo mało i mało, 

Chłop z chłopem,

Baba z babą chcą dzieci wychowywać, już kunnym siewnikiem siać to obciach musi być wypasiony sterowany dżipiesem z satelity bo inaczej człowiek błądzi na własnym polu.

Widać czas na zmiany od góry wyznaczone bo człowieki wymkneli się z pod kontroli Pana.

Co raz poprószy w granicach zera i wiater podły.

Ryszard to mężczyzna o wyjątkowo logicznym umyśle, bardzo pewny siebie i zaangażowany w działania. Twardo stąpa po ziemi, pragnąc być najlepszym we wszystkim. Cechuje się precyzją, zdyscyplinowaniem oraz praktycznym podejściem do życia. Dyplomatą nie potrafi być w ogóle, obce mu subtelność i rozważania egzystencjalne. Prezentuje wszystko to co męskie może być w mężczyźnie. Niezwykle ceni sobie niezależność w działaniu oraz myśleniu. Bywa przemądrzały, wybuchowy, wrażliwy na swoim punkcie i bardzo dumny. Trzeba umiejętnie z nim postępować. W miłości niezbyt wylewny, ale zmysłowy i wierny. Sprawiedliwy ojciec.

Toś mnie Rysiu zaimponił swoim tekstyjem 😉

Opublikowano
29 minut temu, ogarek napisał:

No to widać pierwy żeś zaSluzyl i przesiewać będziesz bo ci mało.... Moje w workach jeszcze i aTak zimy nie groźny 

No drapaczka od ursusa nie odczepiana w garażu stoi, drzwi odmykać palić i jechać zboże w zasieku leży tylko przewiać i można drugi raz siać, povzekamy zibaczymy.

Opublikowano (edytowane)

Alo po co się tak wyrywać... Mało?  czy jak? U mnie parę ton czeka i nie widzi mi się zmarnować cały zasiew.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, galan99 napisał: Wszyscy chcą pryskać i to szybko pomału  popatrzeć . Pogoda na najbliższe tygodnie nie zapowiada się najlepiej. Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wystosował alerty dla całej Polski, wysokie temperatury ostatnich dni, były tylko złudzeniem wiosny. Druga połowa marca i początek kwietnia zapowiada się śnieżnie i bardzo, niebezpiecznie mroźno. Pogoda nie będzie nas rozpieszczać w najbliższych tygodniach. Wraca zima i to z potężnym przytupem. Część Polski będzie zasypana . Pogoda diametralnie się zmieni Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej ostrzega przed ostrym powrotem zimy. We wszystkich regionach Polski czekają nas przymrozki i oblodzenia. Województwo śląskie, małopolskie i podkarpackie jest na nie szczególnie narażone. Opady śniegu czeka cały kraj. Nareszcie, doczekaliśmy się prawdziwej zimy, szkoda, że dopiero na wiosnę.   A hvj tam, aby zdrowie było, to i z pogodą poradzim, najwyżej w maju przesiejem. Jak ma być plaga klęsk to będzie, widać ludzie zasłużyli bo tylko piniąfz i więcej bo mało i mało,  Chłop z chłopem, Baba z babą chcą dzieci wychowywać, już kunnym siewnikiem siać to obciach musi być wypasiony sterowany dżipiesem z satelity bo inaczej człowiek błądzi na własnym polu. Widać czas na zmiany od góry wyznaczone bo człowieki wymkneli się z pod kontroli Pana. Co raz poprószy w granicach zera i wiater podły.  

Jak to mówią. Móndrygo to i warto poczytać.

Opublikowano

Już -1 I dość silny wiatr. Do tego pochmurno. Się wypogodzi to i przymrozi.

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie sadź fasoli bo ci się we łbie pop....li😋

Wieje zimny wiatr, po porannym śniegu już prawie ani sladu

Dlatego narazie się wstrzymuje z sadzeniem ale tak poważnie to trzeba coś robić ale w tej sytuacij co jest teraz to czy będzie gdzie to sprzedać nasz owoc ciężkiej pracy

Opublikowano
54 minuty temu, Andpol napisał:

@Agrest Daleko ode mnie mieszkasz? Ja Hrubieszów dalej pada ale słabiej może i u Ciebie popada?

To kaaawał drogi.

Ja po drugiej stronie Wisły WLI.

Opublikowano

Akurat najbliższe strony Jarka to 1,2 I 3 klasa, Lipsko piachy, ja 7km od Lipska głównie 3 i 4a. Iłża od strony Lipska ma bardzo dobre ziemie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v