Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ze dwa dni temu pisałeś że masz już fb 😀

Nigdy tego nie pisałem,pisałem ,ze moja córka założyła mojemu ojcu FB i teraz siedzi tam całymi dniami

e to sorki źle zrozumiałem 😁 to Twój starszy bardziej postępowy od Ciebie 😉

Opublikowano

Tam nie zamawiam, jak potrzebuje to jadę do lidla ... jednak na zakupy coraz bardziej by się karta przydała, ktoś przed tobą pyk dotknie i zapłacone a ty wyliczaj i przekładaj te pieniądze ...

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No ale w lidlu nie kupisz za pobraniem😁

Opublikowano

To daj mu jaką robotę. Widzisz kamienie by wam szybciej z pola zginęły.

Ja obciąłem kilkadziesiąt wiśni. Gałęzie porozrzucane. Wracam z zakupów a wszystko w rządkach ułożone😁

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Tam nie zamawiam, jak potrzebuje to jadę do lidla ... jednak na zakupy coraz bardziej by się karta przydała, ktoś przed tobą pyk dotknie i zapłacone a ty wyliczaj i przekładaj te pieniądze ...

Ja wyciągam 200 w kupie niech oni w kasie przekładają i te pytanie i spojrzenie a może jakieś drobne😁

• Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał:

No i ją dlatego taki staroświecki. Ni konta internetowego ni karty płatniczej.

Choć jeszcze chwila i zmuszą do posiadania takowych.

Żebyś wiedział... Ja też się stracham czy jakaś gnida hakerska nie ogołoci kiedy d*py.. 

Tutaj wychodzi, że błąd facetki z banku bo zignorowała jakieś ostrzeżenie, które jej wyskoczyło jak sprawdzała stan konta i mimo to chciała wypisać wypłatę gotówki. A swoją drogą sprawdzili kartę i też było coś z nią nie halo, techniczne sprawy... 

Na początku zwalali na błąd systemu, przy policji facetka opisała po kolei co robiła i wyszło, że po tym ostrzeżeniu o kilkukrotnej podejrzanej próbie wypłaty środków i zapłaty kartą powinna od razu zablokować konto. System zadziałał prawidłowo przy próbie wypłaty zablokował konto. Ot całe te.

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Ło to ty bogaty jak tyle na koncie 😁

Nie ukradłem. Weź się za robotę to też uciułasz

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, pedro2 napisał:

Nie ukradłem. Weź się za robotę to też uciułasz

Swojemu ojcu się dziwisz, że konfliktowy, a sam zaczepki szukasz i chyba jesteś nr 2 po ogarku pod tym względem.

Edytowane przez Piegus
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

To Ty trzymasz tyle kasiory na jednym koncie? Nie lepiej mieć dwa albo lokatę założyć? No chyba że masz taki obrót pieniędzmi 

Namawiali na lokaty nie raz, ale jak są pieniądze to zawsze jakiś wydatek się znajdzie... Durny nie myślałem o tym żeby założyć kilka kont dla bezpieczeństwa. Tak jak mówiłem po niedzieli ogarnę emat, dwa konta do podziału środków i trzecie tyle co na bieżące małe płatności, karta itp. 

Ok sorry może przesadziłem, wybacz @Rolnik7343 😉 jeszcze mnie trzęsie. Ale taka prawda, wszystko z naszej pracy. 

Najgorsze, że facetka z banku dostanie po d*pie, dostała od razu naganę i dyrektor zagroził zwolnieniem. Tym bardziej, że policję zawołałem 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

U mnie dzisiaj stan przedzawałowy 😨 w środę odebrałem nową kartę płatniczą, aktywowałem w banku, zakupy i ok. Dzisiaj zakupy 3x odrzuciło. W bankomacie też 3x d*pa. W banku nie wiadomo o co chodzi, środki na koncie są, pogrzebała chwilę i do wyjaśnienia... Wypisuje do wypłaty 3 tys i mówi, że nie można zrealizować bo na koncie 0.00 😲 ponad 200 tys znikło w minutę, na koncie internetowym też 0, facetka z obsługi wystraszona. Telefony do centrali, wyciąg z konta, blokada, protokół u dyrektora i policję zawołałem. Bez przerwy telefony z banku, po południu facetka z obsługi przyjechała roztrzęsiona z info co i jak i o 17 wszystko wróciło. 😴 Koszmar co żem przeżył 😋 od rana dopiero teraz coś zjadłem. Po niedzieli jadę jeszcze przynajmniej jedno konto gdzieś założyć. 

Mglisto i mroźno

Czyli co się stało z tą kasą?

No i po co ta policja? Nie mów że przyjechali i byłeś zadowolony z przebiegu interwencji. Bo wątpię aby oni mieli tam co do roboty po pierwsze nie znają się na obsłudze systemu, a po drugie widzę jak ich dyrektor placówki dopuścił do komputera..

Mi kiedyś przyszło z 40 tys. na konto, za czym się pomiarkowałem to za chwilę nie było, zaraz szybko jakiś tylko tel że pomyłka wszystko zniknęło i później nawet w wyciągu nie było. I tyle ja widział wielką kasę 5 min :D

Opublikowano

Jak to po co policja? Serio mówisz? Taki hajs zniknął i nikt z początku nie wiedział dlaczego. Dostęp do konta miałem dopóki nie zablokowaliśmy tyle że stan konta 0, nie można było podjąć żadnej operacji. Będę znał szczegóły po niedzieli. 

Skąd mam wiedzieć w takim momencie czy facetka czegoś nie odjebała, czy co innego, czy nikt w banku mnie w uja nie zrobi. Uspokajali, zwalali na błąd systemu, dlaczego miałbym im wierzyć? Ile się historii słyszy jak kantują... Dyrektor wręcz żądał żebym odwołał policję bo po co zamieszanie robić, a jednocześnie nikt nie potrafił konkretnie wyjaśnić co się stało. Cudów nie zdziałali, ale facetke przesłuchali i dopiero wyszło, że zignorowała jakieś ostrzeżenie. Spisali wszystko i dali znać do śledczych więc raczej potraktowali poważnie, jak się wyjaśniło i kasa wróciła to zadzwoniłem do gliniarza. 

Opublikowano

Ta ona taka przerażona, że aż szkoda mi się jej zrobiło... A mówiła, że już kiedyś się machnęła i 2 tys musiała oddać ze swojej kieszeni. Mi też raz 6 tys wypłacili w banku z konta brata ciotecznego, w tym samym wieku, to samo nazwisko i podobni. Oczywiście nie żądają dowodu. Chłopak przyszedł na drugi dzień po kasę, a tam pół wypłaty za mleko ni ma 🤔 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, slawek74 napisał:

Sołtys to twój jeszcze na chodzie jak pracuje ja mam ojca 75 lat ale zniszczony pracą ale tylko obsluguje pilot od telewizora i piec co

A mój ma 77, całe życie na gospodarce, przy krowach i warzywach, i dalej robi, i to cały czas, bez przerwy, czasem pomarudzi że trochę się zmęczył.

A powiedz mu żeby poszedł odpoczął to się obrazi

Bratowa mówi że zawsze jak wyjadą i nikt mu nad głową nie stoi to zawsze najgorszą robotę sobie znajduje, najcięższą

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
  • Dodaj nową pozycję...
v