Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No fajnie jest

Tylko ten mróz 5° na niedzielę psuje wiosnę.

Szpilkuje już ten owies ? Może się nie potrzebnie martwisz.

W nocy wiało gorzej niż w dzień. Trochę roboty dorzuciło przez to.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał:

Szpilkuje już ten owies ? Może się nie potrzebnie martwisz.

W nocy wiało gorzej niż w dzień. Trochę roboty dorzuciło przez to.

Jeszcze chyba nie, z drogi nic nie widać.

Kurła muszę do Parczewa jechać, ciekawe czy tam wirusów nie ma.

Matka do okulisty zapisana na dziś.

A tu piątek trzynastego😰

O  koło clasów i  fendów będę jechał, ciekawe ile stoi.

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano (edytowane)

Bo w Wielkopolsce to pustynia,nie raz byłem,przejeżdżałem i tam w rowach przydrożnych latem nawet trawy niema,wszystko uschnięte.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

Rysiu pewnie wizyta kontrolna?

Ja bym olał wyjazd. Krople czy suplementy diety dostanie bez recepty, a po co siedzieć  tam gdzie największe prawdopodobieństwo infekcji?

Ja wczoraj mamie Eutyrox na tarczycę bez recepty wziąłem, a receptę to kiedyś tam się dostarczy.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

wtorek po swietach wielkanocnych kilka lat temu , pare minut po godz 8 telefon z piorinu  co sie stalo ze nie atestowalem opryskiwacza- oswiadczylem ,zgodnie z prawda ze zezlomowalem i ma nowy,chcialem podac numery atestu ale pani nie byla zainteresowana,

bratu mówiłem jak kupił nowy a stary zaparkował w krzakach żeby pojechał go wykreślić ze stanu, oczywiście olał to a potem dzwonił i mówi że kontrole miał...

u mnie piękne słoneczko, 4 czy 5 na plusie, gdyby nie to że na popołudnie ma coś padać to pokusiłbym się na dwóch kołach do roboty przejechać

Opublikowano

A twój owies to najwcześniej za 10-14 dni światło ujrzy 

Opublikowano

Też mi w maju wychodzi kurs chemizacyjny, ale ja z zeszłym roku po zniwach się zgłaszałem do odr z chęcią odnowienia. W styczniu się odezwali i na początku lutego zrobiłem nowy. A żeby było ciekawiej gdy robiłem poprzedni to aż w dużej auli musieli kurs przeprowadzić tylu chętnych z naszego powiatu tylko. Natomiast teraz musiałem jechać kilkadziesiąt kilometrów na kurs aby nas z dwóch powiatów kilkunastu zebrać. Niby chętnych brak. A w kwestii atestu to 2 lata temu facet od atestów jechał od gospodarstwa do gospodarstwa i spisywał sobie do kiedy kto ma. Chciałem już ostatnio poszukiwać jego wizytówki bo w maju konczy mi się atest, ale sam przyjechał na atestacje sprzętu.

Opublikowano (edytowane)

Na kursie chemizacyjnym jest ograniczenie ilościowe do 30 osób, to coś lipa z tą aulą.

Deszczu zero za wczoraj. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

+10 stopni, w nocy spadły 2mm deszczu, wieje wiatr trochę słabszy niż wczoraj, ale z chałupy się wyłazić nie chce

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Rysiu pewnie wizyta kontrolna?

Ja bym olał wyjazd. Krople czy suplementy diety dostanie bez recepty, a po co siedzieć  tam gdzie największe prawdopodobieństwo infekcji?

Ja wczoraj mamie Eutyrox na tarczycę bez recepty wziąłem, a receptę to kiedyś tam się dostarczy.

Nie było zle, to nie szpital ani przychodnia, to tak jakby w prywatnym domu, wizyty na godziny także bez tłumów.

Na ale dezynfekcja rąk, i klamki po pacjentach.

Ale ogólnie mały ruch na mieście, nie to co ostatnio. 

No ale kurła dla chłopów to dogadzają z clasów to 3 kombajny, 3 traktory, i prasy czekają

No i w Kostrach zetorów kilka, nawet w białym kolorze, ten biały to pasuje mu.

No a tam gdzie fyndy to nie daj Bóg ile tam wszystkiego,🙆🏻‍♂️

No a w sklepie u sienie półki pełne ludzi 4, no a w aptece kartka wchodzić pojedyńczo a kolejka na dworze,  no ale też nie ma kolejki, wziołem teraflu jakby co brało.

W polu po drodze cicho nic nie robią🤔

Edytowane przez Rolnik1973
Błąd
Opublikowano

Słowacja zamyka granice dla cudzoziemców w związku z koronawirusem. Od piątku granicę będą mogły przekroczyć jedynie osoby z pobytem czasowym lub stałym. Na Słowacji jest obecnie 21 potwierdzonych przypadków zarażeń koronawirusem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na kursie chemizacyjnym jest ograniczenie ilościowe do 30 osób, to coś lipa z tą aulą.

Deszczu zero za wczoraj. 

W myśl przepisu grupa powinna zawierać 25-30 osób. Przynajmniej gdy robiłem kwit na kombajn i sieczkarnie przez firmę prywatną to oni trzymali ten limit. Za to czasowo to masakra od 9 rano do 17 a słychać głosy, że nie wszędzie tak długo to trwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v