Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No fajnie jest

Tylko ten mróz 5° na niedzielę psuje wiosnę.

Szpilkuje już ten owies ? Może się nie potrzebnie martwisz.

W nocy wiało gorzej niż w dzień. Trochę roboty dorzuciło przez to.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał:

Szpilkuje już ten owies ? Może się nie potrzebnie martwisz.

W nocy wiało gorzej niż w dzień. Trochę roboty dorzuciło przez to.

Jeszcze chyba nie, z drogi nic nie widać.

Kurła muszę do Parczewa jechać, ciekawe czy tam wirusów nie ma.

Matka do okulisty zapisana na dziś.

A tu piątek trzynastego😰

O  koło clasów i  fendów będę jechał, ciekawe ile stoi.

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano

Rysiu pewnie wizyta kontrolna?

Ja bym olał wyjazd. Krople czy suplementy diety dostanie bez recepty, a po co siedzieć  tam gdzie największe prawdopodobieństwo infekcji?

Ja wczoraj mamie Eutyrox na tarczycę bez recepty wziąłem, a receptę to kiedyś tam się dostarczy.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

wtorek po swietach wielkanocnych kilka lat temu , pare minut po godz 8 telefon z piorinu  co sie stalo ze nie atestowalem opryskiwacza- oswiadczylem ,zgodnie z prawda ze zezlomowalem i ma nowy,chcialem podac numery atestu ale pani nie byla zainteresowana,

bratu mówiłem jak kupił nowy a stary zaparkował w krzakach żeby pojechał go wykreślić ze stanu, oczywiście olał to a potem dzwonił i mówi że kontrole miał...

u mnie piękne słoneczko, 4 czy 5 na plusie, gdyby nie to że na popołudnie ma coś padać to pokusiłbym się na dwóch kołach do roboty przejechać

Opublikowano

A twój owies to najwcześniej za 10-14 dni światło ujrzy 

Opublikowano

Też mi w maju wychodzi kurs chemizacyjny, ale ja z zeszłym roku po zniwach się zgłaszałem do odr z chęcią odnowienia. W styczniu się odezwali i na początku lutego zrobiłem nowy. A żeby było ciekawiej gdy robiłem poprzedni to aż w dużej auli musieli kurs przeprowadzić tylu chętnych z naszego powiatu tylko. Natomiast teraz musiałem jechać kilkadziesiąt kilometrów na kurs aby nas z dwóch powiatów kilkunastu zebrać. Niby chętnych brak. A w kwestii atestu to 2 lata temu facet od atestów jechał od gospodarstwa do gospodarstwa i spisywał sobie do kiedy kto ma. Chciałem już ostatnio poszukiwać jego wizytówki bo w maju konczy mi się atest, ale sam przyjechał na atestacje sprzętu.

Opublikowano (edytowane)

Na kursie chemizacyjnym jest ograniczenie ilościowe do 30 osób, to coś lipa z tą aulą.

Deszczu zero za wczoraj. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

+10 stopni, w nocy spadły 2mm deszczu, wieje wiatr trochę słabszy niż wczoraj, ale z chałupy się wyłazić nie chce

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Rysiu pewnie wizyta kontrolna?

Ja bym olał wyjazd. Krople czy suplementy diety dostanie bez recepty, a po co siedzieć  tam gdzie największe prawdopodobieństwo infekcji?

Ja wczoraj mamie Eutyrox na tarczycę bez recepty wziąłem, a receptę to kiedyś tam się dostarczy.

Nie było zle, to nie szpital ani przychodnia, to tak jakby w prywatnym domu, wizyty na godziny także bez tłumów.

Na ale dezynfekcja rąk, i klamki po pacjentach.

Ale ogólnie mały ruch na mieście, nie to co ostatnio. 

No ale kurła dla chłopów to dogadzają z clasów to 3 kombajny, 3 traktory, i prasy czekają

No i w Kostrach zetorów kilka, nawet w białym kolorze, ten biały to pasuje mu.

No a tam gdzie fyndy to nie daj Bóg ile tam wszystkiego,🙆🏻‍♂️

No a w sklepie u sienie półki pełne ludzi 4, no a w aptece kartka wchodzić pojedyńczo a kolejka na dworze,  no ale też nie ma kolejki, wziołem teraflu jakby co brało.

W polu po drodze cicho nic nie robią🤔

Edytowane przez Rolnik1973
Błąd
Opublikowano

Słowacja zamyka granice dla cudzoziemców w związku z koronawirusem. Od piątku granicę będą mogły przekroczyć jedynie osoby z pobytem czasowym lub stałym. Na Słowacji jest obecnie 21 potwierdzonych przypadków zarażeń koronawirusem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na kursie chemizacyjnym jest ograniczenie ilościowe do 30 osób, to coś lipa z tą aulą.

Deszczu zero za wczoraj. 

W myśl przepisu grupa powinna zawierać 25-30 osób. Przynajmniej gdy robiłem kwit na kombajn i sieczkarnie przez firmę prywatną to oni trzymali ten limit. Za to czasowo to masakra od 9 rano do 17 a słychać głosy, że nie wszędzie tak długo to trwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v