Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

Chrzest kasa, komunia kasa, ślub kasa, pogrzeb kasa a między tymi też kasa a jak policzyć to łaaaadna sumka się uzbiera. 

Ty za ursusa też chcesz więcej niż jest wart 🤔

Przecież 21 wiek jest, to i ksiądz szarańczą nie będzie się żywił 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Przyjedź zobaczysz. Weźmiesz ślub ochrzci, jak nie weźmiesz to nie ma opcji

Boście sami go tak nauczyli że robi co mu się podoba i ma się za boga.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To jeden z nielicznych który równo że mną pił 

I co teraz robi ten kolo?

Opublikowano
Zapracowany napisał:

2 minuty temu, PRIMO napisał: Chrzest kasa, komunia kasa, ślub kasa, pogrzeb kasa a między tymi też kasa a jak policzyć to łaaaadna sumka się uzbiera.  Kto tobie karze? Miałem to samo pisać 👍   2 minuty temu, deSilva napisał: Nie ma prawa odmówić chrztu. Ma Oczywiście, że ma jeśli brak jest przeciwwskazań do zawarcia ślubu, co zresztą jest logiczne, skoro przy chrzcie przyrzeka się wychowywać dziecko w wierze.

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Przyjedź zobaczysz. Weźmiesz ślub ochrzci, jak nie weźmiesz to nie ma opcji

Kolega mieszka z kobietą bez ślubu i ksiądz im dziecko ochrzcił byłem widziałem. 

Opublikowano
Przed chwilą, deSilva napisał:

Boście sami go tak nauczyli że robi co mu się podoba i ma się za boga.

Ja to mam wyjebane. Pojadę gdzieś indziej i w razie czego ochrzczę🙃 

Opublikowano
3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

. Obecnie lepiej dać pieniądze na dom dziecka lub schronisko dla psów. Chociaż nie, pieniądze to nie najlepszy pomysł. Lepiej jedzenie, ubrania, zabawki , może komputery. Dla schronisk oczywiście karma

Już sobie wyobraziłem jak pies gra w Call of Duty na przykład 🤣. Mogłeś tego ostatniego zdania nie pisać :).

55 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A poza tym to on ma obowiązek pilnować ile ludzi jest w kościele, tak jak właściciel sklepu też tego ma pilnować, i to on powinien płacić karę a nie ludzie którzy są w środku. Właścicielem budynku jest Kościół i to on odpowiada za spełnianie norm prawnych.

Czyli ma wyganiać nad wymiarową liczbę ludzi z kościoła ?

28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tego w Nowym i Starym Testamencie, a nie głoszącego z ambony że mam iść zagłosować zgodnie z nauką Kościoła(czytaj PiS). Miejsce polityki jest w sejmie a nie w kościele, ale jak im PiS za propagande płaci to się muszą z umowy wywiązać ;) 

Wszyscy księża tak robią, czy tylko u Ciebie w parafii ?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Zapracowany napisał:

Kto tobie karze?

A weź powiedz że za Bóg zapłać to zaraz cię pogoni po kasę. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko mówię co jest u nas w parafii @6465

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie ma prawa odmówić chrztu w takim przypadku, zapoznaj się z prawem kanonicznym. Niby tak bronią kościoła a nie znają praw nim rządzących ;)

O "odłożeniu" sakramentu mówi kanon 868. Kodeksu Prawa Kanonicznego:

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja to mam wyjebane. Pojadę gdzieś indziej i w razie czego ochrzczę🙃 

Mi też pewnie będzie robił pod górkę ale nie zamierzam odpuścić. Po co mam iść do innej parafii jak mam swoją 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Kiedy odwale taki numer 😎 dla jaj, kopertę tak położę żeby widział 😂 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

W każdym zawodzie są h*je i normalni,  nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka. 

Tomek dokładnie nawet rolnicy 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie zrozumiałeś, kto tobie każe chrzcić dziecko skoro nie wierzysz

Opublikowano
Przed chwilą, thor1984 napisał:

Mi też pewnie będzie robił pod górkę ale nie zamierzam odpuścić. Po co mam iść do innej parafii jak mam swoją 

Dlaczego ma pod górkę robić?

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A jednak 😮

Jeszcze nie ;)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Tomek dokładnie nawet rolnicy 

I handlarze, i księża, i pracownicy marketów. Chyba że to aluzja do mnie, że jestem ch**em to dziękuję za komplement ;) 

Czy ja mówię, że nie ma normalnych księży. Ten w parafii @bratrolnika zachował się bardzo odpowiedzialnie. Kolędę odłożył, po domach nie chodzi, a kto sobie życzy to może przelew zrobić.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Zapracowany napisał:

Nie zrozumiałeś, kto tobie każe chrzcić dziecko skoro nie wierzysz

To tak jak z kolegą @Ursus932 co chce kupić ursusa a nie wierzy że kupi. 🤣🤭

Opublikowano
Przed chwilą, thor1984 napisał:

brak kościelnego

pier**l to i tyle. Ja się z idiotami nie zamierzam kłócić (mowa tu o księdzu który będzie mi próbował mówić co mam robić)

Opublikowano
5 minut temu, Zapracowany napisał:

O "odłożeniu" sakramentu mówi kanon 868. Kodeksu Prawa Kanonicznego:

Podaj powód że odłożony bo rodzice ślubu nie mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v