Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Panikuję . Wirus w koronie u bram !

Spokojnie Pafnusiu, to tylko taki katarek    :P podłączą Ci respiratorek i wyzdrowiejesz.   :)

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Panikuję . Wirus w koronie u bram !

To chodu na jakieś zaciszne miejsce,Syberia czy Tagdzanistan będzie dobre.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Oj szybko zabraknie respiratorów .

Ta chodu . Jutro placówkę NFZ znowu muszę odwiedzić . A maseczek ni ma ... 🤦‍♂️

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Żeśta się nabijali ze mnie jak pisałem na jesieni, że grzyby wiadrami znoszę. Przezorny zawsze ubezpieczony. Kartofli pełna piwnica, pełna spiżarka grzybów ogórków, przetworów i można trochę pociągnąć 🤣 tak teraz myślę dobrze, że szwagier marnotrawny nie parkuje już tirów u mnie bo jeszcze by przywlekł cholerstwo. Ciepło, robota idzie jak trza 👍

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

znając ciebie, sołtys, to ty na tym wirusie jeszcze jakiś interes ukrecisz... 😉

OOO ! Sołtys ile za maseczki byś chciał ? 🤔

Opublikowano

Trzeba zakupić kilka odświeżaczy elektrycznych takich do gniazdka i uzupełnić spirytusem. Po otwarciu drzwi wirusa od razu ubije.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Też mi się sytuacja zaczyna nie podobać, ale co możemy zrobić, jedynie zminimalizować wszelkie kontakty z innymi osobami, tylko że to nie takie łatwe w dzisiejszych czasach.

2 minuty temu, Agrest napisał:

Trzeba zakupić kilka odświeżaczy elektrycznych takich do gniazdka i uzupełnić spirytusem. Po otwarciu drzwi wirusa od razu ubije.

O ile już nie będzie w płuckach.   :P

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

OOO ! Sołtys ile za maseczki byś chciał ? 🤔

kurna maseczek niema nigdzie..........córka chciała żeby mój ojciec jej przywiózł z roboty i dooopa

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Żeśta się nabijali ze mnie jak pisałem na jesieni, że grzyby wiadrami znoszę. Przezorny zawsze ubezpieczony. Kartofli pełna piwnica, pełna spiżarka grzybów ogórków, przetworów i można trochę pociągnąć 🤣 tak teraz myślę dobrze, że szwagier marnotrawny nie parkuje już tirów u mnie bo jeszcze by przywlekł cholerstwo. Ciepło, robota idzie jak trza 👍

he..... a kabana ma??

u mnie zapasy jak na wojnę-co roku takie i jeszcze stadko kabanów 😁

Opublikowano (edytowane)

Nie da się ! Sklep , szkoła , kościół ... Wszędzie pełno ludzi . W ośrodkach zdrowia pielęgniarki napominają żeby zachowywać metr odległości ... a krzesła jedno przy drugim .

6 minut temu, Sean napisał:

zminimalizować wszelkie kontakty z innymi osobami, tylko że to nie takie łatwe w dzisiejszych czasach.

Gdzieś mówiono że do dezynfekcji 80% alkoholu używają . Czyli najlepiej zadbać o zapas % . Tylko czy ja w nałóg nie wpadnę i jak wytłumaczę dezynfekcję kontroli drogowej ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, Roki212 napisał:

Jak można zminimalizować jak się nie wie kto z kim miał kontakt, nawet idąc do sklepu czy tam gdzie indziej nie wiadomo czy ten ktoś nie jest chory,,,

Dojdzie do tego że sąsiada będzie się omijać z daleka jak diabła.

Opublikowano

A Rysiek bramę zamknął i tylko patrzy z za płotu . Zobaczy wirusa to go w łeb dziada .

@Rolnik1973 rzeknij ci . Przecież wiem że czytasz . Dasz się kajtnąć czy nie ??

Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Jak tak szybko będzie rosła liczba chorych i będzie w bliskiej okolicy powiecie czy gminie to i tak będzie

Tylko że wtedy będzie strefa czerwona i wszyscy będziemy jechać na jednym wózku  :P ale nie wszyscy się zarażą, więc ci zdrowi nosa nie wystawią za swoją posesję.

Opublikowano

Kurdę , a weź się postaw w sytuacji służb medycznych . Przejebane !

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy napisał:

Ta chodu . Jutro placówkę NFZ znowu muszę odwiedzić . A maseczek ni ma ... 🤦‍♂️

Jakieś dwa tygodnie temu mówię do małżonki że masek nie ma w aptekach i trzeba coś na Allegro kupić, bo może być tak że nie wpuszczą do sklepu bez maski, a tam panikujesz i przepłacasz, ale ja i tak kupiłem, teraz rurka jej zmiękła   :P  i weź tu się panie spuść na rozsądek kobiety.   :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v